Kada i zašto koristiti Nutrilon Pepti Allergy?

Ponekad se dogodi da mama ostane bez mlijeka i ne može dojiti novorođenče. Tada liječnik propisuje formulu za dječju hranu. No, bebin probavni sustav može slabo apsorbirati kravlje proteine, koji su dio proizvoda. U ovom slučaju u pomoć dolaze hipoalergenske smjese, na primjer, Nutrilon iz serije Pepti Allergy.

Kada se koristi alergija na Nutrilon Pepti??

Punomasno kravlje mlijeko, koje je standardno za dojenčad, ima dugu i složenu molekulu proteina. S tim u vezi, sredstvo se slabo apsorbira. U hipoalergenim smjesama spoj se dijeli na male dijelove, stoga se dobro probavlja.

To je osnova proizvodnje većine adaptiranih mliječnih proizvoda za dojenčad preporučenih za alergije. Protein u njima umjetno je podijeljen na male dijelove. Međutim, negativna reakcija tijela na proizvod nije jedini razlog pažljivog odabira prehrane za novorođenčad. Smjesa kao što je alergija na Nutrilon Pepti propisana je u drugim slučajevima:

 • kongenitalne gastrointestinalne patologije;
 • sindrom kratkog crijeva;
 • preosjetljivost na mliječne proizvode;
 • upala u crijevima;
 • čirevi;
 • nedavna operacija;
 • patologije kod kojih se proteini i masti ne probavljaju.

Sastav

Nutrilon Pepti Alergija ima sastav koji vam omogućuje minimaliziranje negativne reakcije tijela na mlijeko. U srcu dječje hrane je hidrolizirana, t.j. podijeljeni protein koji dječji probavni trakt lako apsorbira. Upravo ovaj proizvod dječju stolicu boji u karakterističnu zelenkastu nijansu..

Pored navedenog sastojka, sastav smjese uključuje:

 • kombinacija biljnih ulja (kokos, palma, repica, suncokret);
 • nezasićene masne kiseline Omega-3 i Omega-6;
 • prebiotici;
 • vitamini A, E, D, K, C, skupina B;
 • 14 elemenata u tragovima.

Sadržaj kalorija u proizvodu na 100 ml gotove smjese je 66 kcal.

Osnovna svojstva

Glavna značajka hipoalergenske smjese je hidrolizirani protein. Smanjuje opterećenje djetetovog probavnog trakta koji još ne proizvodi dovoljno enzima za probavu kazeina i laktoze.

Biljna ulja koja čine alergiju na Nutrilon Pepti, u kombinaciji s vitaminima i mineralima, poboljšavaju metabolizam lipida, potiču apsorpciju hranjivih sastojaka. Ti procesi pridonose normalnom razvoju novorođenčeta..

Klasifikacija

Alergija na proizvod Nutrilon Pepti odnosi se na prilagođene proizvode. Pri odabiru proizvoda, morate se usredotočiti na oznaku na pakiranju koja odgovara dobi djeteta:

 • 1 - pogodan za hranjenje novorođenčadi od prvog dana života do šest mjeseci;
 • 2 - namijenjeno djeci u dobi od 6 mjeseci do godinu dana;
 • 3 - pogodan za hranjenje beba od 1 godine.

Ova je klasifikacija prikladna za alergiju na pepti. Međutim, zaštitni znak Nutrilon proizvodi i druge vrste dječje hrane namijenjene djeci s alergijama. Na primjer, zajedno s Nutrilon Pepti Allergy, Nutrilon je hipoalergen..

Razlika između potonjeg je u tome što je namijenjen prevenciji alergijskih reakcija u djece. Nutrilon hipoalergeni preporučuje se djeci s potencijalnom alergijom na kazein. Pepti alergija propisana je za postojeću netoleranciju na laktozu.

Profilaktička formula sadrži djelomično razgrađeni protein, koji traje duže i teže je probavljiv. U procesu liječenja djeteta možete preći s Nutrilon Pepti na hipoalergijski, ali to se mora postupno, tako da se gastrointestinalni trakt navikne na promjene.

Zajedno s navedenim sortama, zaštitni znak Nutrilon i drugi proizvođači proizvode razne vrste adaptiranih mliječnih mlijeka za dojenčad.

Svježe

Sve smjese dijele se na svježe i fermentirano mlijeko. Prvi se izrađuju na bazi punomasnog mlijeka u kojem se protein posebno obrađuje. Beskvasna dječja hrana teže je probavljiva od kiselih formula.

Nutrilon Pepti Alergija spada u kategoriju svježe prilagođene hrane. Sadrži prebiotike, esencijalne masne kiseline, vitamine i minerale koji poboljšavaju probavu.

Fermentirano mlijeko

Kisele ili acidofilne smjese bolje se apsorbiraju. Proizvode se na bazi fermenata (kefir, bifidobakterije i drugi). Međutim, acidofilna dječja hrana ne može se izjednačiti s kefirom ili drugim fermentiranim mliječnim proizvodima, jer se oni razlikuju u tehnologiji proizvodnje.

U smjesama se mliječni proteini sire i prerađuju pod utjecajem enzima koje izlučuju bakterije, što poboljšava probavu proizvoda. Spojeni spojevi dulje traju u želucu i produžuju osjećaj sitosti.

Primjer kiselih smjesa je fermentirano mlijeko Nutrilon. Nema posebne medicinske indikacije za upotrebu, može se koristiti i kod alergija i u drugim slučajevima:

 • s otežanom probavom kod djece;
 • s problemima sa stolicom;
 • nakon prethodne gastrointestinalne infekcije.

Međutim, fermentirana mliječna dječja hrana samo je dodatak glavnoj za poboljšanje probave, stoga se ne može koristiti kao neovisna smjesa..

Posebna

Proizvođači dječje hrane proizvode standardne i specijalne formule. Potonji se razlikuju po tome što su stvoreni za određene kategorije beba (s alergijama, individualnom netolerancijom, probavnim poremećajima itd.). Najčešće se radi o lijekovima u kojima su mliječni proteini prethodno obrađeni ili zamijenjeni biljnim analogima..

Nutrilon Pepti Alergija odnosi se na specijaliziranu formulu za djecu s alergijama i intolerancijom na laktozu. Zbog hidrolize kazeina, alergične bebe dobro apsorbiraju dječju hranu.

U čemu je tajna hipoalergenske smjese?

Mješavina protiv alergija propisana je za djecu koja su na umjetnom ili mješovitom hranjenju, u prisutnosti alergijske reakcije na kravlje proteine. U Nutrilon Pepti podvrgava se dubokoj hidrolizi, što poboljšava njegovu apsorpciju..

Hidroliza je kemijska reakcija u kojoj se bjelančevine razgrađuju na aminokiseline i peptide. Što je proces dublji, na izlazu se dobivaju manji fragmenti molekule. Ulazeći u tijelo, ne trebaju dodatnu proizvodnju enzima u probavnom traktu za probavu. Stoga se proizvod dobro apsorbira i ne izaziva negativnu reakciju kod bebe..

Uzroci alergije na formula i kako odrediti je li prikladna za dijete?

Djeca kojima su propisane hipoalergijske formule pate od intolerancije na bjelančevine kravljeg mlijeka. Negativna reakcija očituje se nakon što novorođenčad koristi majčino mlijeko, ako majka voli mliječne proizvode ili neprilagođenu smjesu.

Glavni uzrok alergija je nezrelost probavnog sustava koji ne proizvodi dovoljno enzima za preradu mliječnih bjelančevina. Simptomi negativne reakcije su osip na koži, svrbež, uznemirena stolica, neraspoloženje, kolike. Kad se pojave ti znakovi, mama bi trebala razmisliti o promjeni dječje hrane.

Nije uvijek moguće odabrati smjesu prvi put. Teško je pogoditi koji je sastav najbolji za bebu. Međutim, ako se identificiraju alergeni, potraga se sužava. Prvo se obratite svom pedijatru i zamolite ga za popis proizvoda za dječju hranu koje on preporučuje za liječenje vašeg djeteta.

Zatim idite u ljekarnu i kupite optimalnu mješavinu. Također se usredotočite na proizvođača i cijenu proizvoda, jer kvaliteta hrane ovisi o tim pokazateljima. U roku od 2-3 dana dajte mrvicama odabranu smjesu i promatrajte reakciju. Ako je potrebno, promijenite marku hrane i pogledajte kako će beba reagirati na zamjenu.

Alergije na Nutrilon Pepti Alergije su rijetke u dojenčadi. Međutim, čak i na ljekoviti sastav može se razviti odgovor imunološkog sustava. To se ne događa često, ali mama mora biti na oprezu..

Biljne masti u sastavu proizvoda mogu izazvati alergiju na smjesu. Ako osjetite neželjene simptome, obratite se liječniku i donirajte krv za alergene kako biste provjerili pretpostavku. Ako je potrebno, pronađite odgovarajući analog Nutrilon proizvoda.

Na što treba upozoriti i kada posjetiti liječnika?

Je li odabrani proizvod prikladan za dijete, lako je prepoznati po ponašanju bebe. Potreba za promjenom dječje hrane naznačena je:

 • letargija, plačljivost djeteta;
 • bolne kolike;
 • dijete povlači noge na trbuščić;
 • stolica ima tekuću konzistenciju i neugodan miris;
 • zatvor;
 • problemi sa spavanjem;
 • premalo kilograma.

Hitno potražite pomoć liječnika ako beba ima:

 • produljeno odsustvo debljanja;
 • redovita regurgitacija;
 • stalni plač;
 • kožni osip;
 • pjenasta stolica.

Važno! Ako se djetetovo stanje naglo pogorša, nazovite hitnu pomoć..

Alergija na Nutrilon Pepti: analozi

Ako Nutrilon Pepti nije prikladan za bebu, proizvodi se mogu zamijeniti analogima drugih marki namijenjenih liječenju alergija:

 1. Hipp GA. Hrana za djecu do 6 mjeseci. Uključuje hidrolizirane proteine, nezasićene masne kiseline, probiotike i prebiotike.
 2. Alfare. Smjesa koja se preporučuje djeci svih dobnih skupina. Proizvod uključuje hidrolizirane proteine ​​i škrob.
 3. Frisopep. Obroci su namijenjeni djeci mlađoj od jedne godine. Sadrži hidrolizat laktoze i proteina sirutke. Međutim, proizvod je dobio brojne negativne kritike zbog činjenice da su se nakon njegove upotrebe simptomi alergije pogoršali..
 4. Nutramigen. Pogodno za bebe od rođenja. Proizvod je dobio pozitivne kritike, bez laktoze.
 5. Petit junior. Formula s hidrolizatom proteina sirutke, bez laktoze i škroba. Pogodno za novorođenčad.
 6. Nutrilak. Smjesa je dostupna u nekoliko kategorija, namijenjenih određenoj dobi djece. Dječja hrana ne sadrži biljne masti.
 7. Pregestimil Lipil. Preporučuje se za novorođenčad. Uključuje hidrolizirani kazein, bez biljnih masti.

Nutrilon Pepti Allergy je dobio najbolje ocjene u usporedbi s danim analogima. Sredstva za hranjenje novorođenčadi rijetko izazivaju alergije i dobro ublažavaju njegove simptome. Međutim, dječja hrana je ljekovita, pa se ne preporučuje redovito davanje djeci. Postupno se bebe prelaze u preventivne smjese kako probavni trakt stari..

Smjesa "Nutrilon Pepti Allergy": opis, sastav i pregledi

Majka nema uvijek priliku dojiti dijete, te je prisiljena prebaciti ga na umjetnu prehranu. A odabir prave formule za dijete također je često težak, jer može biti alergičan na sastav jednog ili drugog umjetnog mlijeka..

 • "Alergija na Nutrilon Pepti": karakteristike proizvoda
 • "Nutrilon Pepti Alergija": sastav
 • Ključna svojstva mješavine alergija Nutrilon Pepti
 • Upute za pripremu smjese Nutrilon za alergičare
 • Analozi hipoalergenske smjese
 • Uzroci alergije na formula i kako odrediti je li prikladna za dijete
 • Na što treba upozoriti i kada posjetiti liječnika
 • "Nutrilon Pepti Alergija": pregledi majki

Za djecu s alergijama majke često kupuju dječju hranu Nutrilon Pepti Allergy. Oni čija djeca pate od ozbiljnih alergija ostavljaju uglavnom pozitivne kritike o ovom lijeku. Ova vrsta "Nutrilona" posebno je prikladna za bebe koje pate od alergija na proteine ​​kravljeg mlijeka, što je dio konvencionalnih smjesa.

"Alergija na Nutrilon Pepti": karakteristike proizvoda

Protein je također prisutan u smjesi alergija Nutrilon Pepti, ali je sposoban za duboko cijepanje, u skladu s tim, lako se apsorbira. Proizvod je formuliran na osnovi potpuno hidroliziranih proteina sirutke. Aktivne komponente ove hrane su masne kiseline i druge tvari:

 • nukleotidi;
 • dokosaheksaenojska kiselina;
 • arahidonska kiselina.

U prvoj godini života najčešći uzročnici alergija kod djece su proteini kravljeg mlijeka. Može se pojaviti i netolerancija majčinog mlijeka. I ne mogu sve smjese stati, vrlo često su bebe alergične na Nutrilon ili drugu smjesu dizajniranu za običnu djecu.

"Nutrilon Pepti Allergy" razvoj je stvoren zahvaljujući preporukama iz cijelog svijeta, posebno za djecu koja pate od alergija. Zahvaljujući upotrebi ovog proizvoda, dijete ima priliku u potpunosti jesti na jednakoj osnovi s ostalim bebama. Jedinstveni kompleks kiselina, prebiotika i drugih komponenata doprinosi punom razvoju djeteta. Prehrambeni sastav sličan prirodnom majčinom mlijeku.

Ponekad bebina stolica može postati zelena zbog prisutnosti hidroliziranih proteina u smjesi, ali to je karakteristično svojstvo svake dječje hrane koja sadrži hidrolizat proteina sirutke. On je taj koji određuje učinkovitost upotrebe ove hrane za djecu s alergijama. Ima gorak ili trpki okus..

"Nutrilon Pepti Alergija": sastav

Ova je smjesa za alergičare najbolja opcija prema recenzijama majki na Internetu i ne samo. Uz to, liječnici često preporučuju upravo ovu mješavinu marke Nutrilon za bebe koje pate od intolerancije na majčino mlijeko i druge vrste dječje hrane..

Ovo svojstvo je zbog sastava proizvoda:

 • protein sirutke u koncentriranom obliku, probavljen dubokom hidrolizom;
 • ulja suncokreta, uljane repice, palme i kokosa;
 • maltodekstrin;
 • prebiotik;
 • masne kiseline (linolna, eikosapentaenojska, arazidonska i druge);
 • riblje masnoće;
 • nukleotidi;
 • vitamini i minerali skupina B, A, K i C;
 • inozitol;
 • kolin;
 • L-karnitin.

Ključna svojstva mješavine alergija Nutrilon Pepti

Djeca često pate od intolerancije na kravlje proteine ​​zbog činjenice da se njihovi probavni organi ne mogu potpuno razgraditi i prerađivati ​​laktozu i kazein - ključne komponente mlijeka. Smjesa za alergičare sadrži komponente koje pospješuju njezinu apsorpciju i ne iritiraju djetetov probavni sustav, govorimo o razdvajanju proteina na poseban način.

Vitaminsko-mineralni kompleks zajedno s ribljim uljem pomaže normalnom razvoju, a nukleotidi pomažu u poboljšanju crijevne apsorpcije i potiču sekretorni rad želuca.

Proteinska komponenta koja je hidrolizirana razgradnja je velike molekule koju probavni sustav ne može preraditi u peptide - manje čestice. U gotovom obliku, ti proizvodi imaju takvu masu koja ne dopušta alergijske manifestacije i bolje se apsorbira..

Terapeutski učinak konzumiranja ove smjese postiže se odsutnošću kontakta s alergenom i njegovom stalnom uporabom. Tada se antitijela na protein uništavaju, a nova se ne pojavljuju. Smjesa sadrži masti u obliku biljnih ulja, koje su vrlo korisne za dijete. Nisu prisutni u svim smjesama, u Nutrilon Pepti Allergy prisutni su i pomažu u formiranju djetetovog živčanog sustava i jačanju vida.

Upute za pripremu smjese Nutrilon za alergičare

Ova dječja hrana priprema se na sljedeći način:

 • ulijte prokuhanu i ohlađenu vodu u steriliziranu bocu (preporučena temperatura - 40 stupnjeva);
 • dodajte potrebnu količinu smjese u žlice za mjerenje, ovisno o dobi djeteta;
 • zatvorite bocu i dobro protresite dok se prašak ne otopi.
 • Gotova hrana trebala bi imati temperaturu od oko 37 stupnjeva. Pripremite ga po mjeri od 3 mjerne žlice na 90 ml vode na 100 ml gotovog proizvoda.

Otvorena staklenka sa smjesom mora se dobro zatvoriti poklopcem i čuvati na hladnom i suhom mjestu; to se ne može učiniti u hladnjaku. Nakon otvaranja čuva se najviše 3 tjedna..

Recenzije mnogih roditelja ukazuju da je za djecu s alergijama "Nutrilon Pepti" izvrsna opcija koja ne uzrokuje nikakve manifestacije i ima pristupačnu cijenu (oko 900 rubalja po paketu).

Imajte na umu da je strogo zabranjeno:

 • koristite gotovu hranu nakon skladištenja, daje se djetetu odmah nakon pripreme;
 • dajte ostatke proizvoda pri sljedećem hranjenju;
 • podgrijte u mikrovalnoj pećnici;
 • smjesi dodajte nešto strano ili je kuhajte ne prema uputama;

Analozi hipoalergenske smjese

Prirodno, čak i ova marka formule možda nije prikladna za dijete. Ostale hipoalergenske smjese uključuju:

 • "Hipp GA";
 • Alfare;
 • "Nutrimigen";
 • "Humana GA";
 • "Portagen 4" i drugi.

Uzroci alergije na formula i kako odrediti je li prikladna za dijete

Govoreći posebno o alergiji na smjesu Nutrilon Pepti, vrlo je rijetka, ali ovaj fenomen ne može se isključiti. Razlog tome mogu biti biljna ulja prisutna u njegovom sastavu. Da bi se sa sigurnošću utvrdio uzrok alergije kod djeteta pri korištenju određene smjese, potrebno ju je pokazati liječniku i testirati se.

Kako možete utvrditi odgovara li odabrana formula za vašu bebu? Hajde da vidimo:

 • dijete tijekom i nakon hranjenja ne pati od povećane proizvodnje plina;
 • deblja se prema dobi;
 • dobro spava i nije hirovit dok je budan;
 • stolice su normalne konzistencije i učestalosti.

Na što treba upozoriti i kada posjetiti liječnika

Ako formula koju odaberete nije prikladna za dijete, to se može odrediti njegovim stanjem i ponašanjem. Evo samo nekoliko znakova da roditelji mogu bolje razumjeti izbor hrane koju donose:

 • na tijelu se pojavljuju crvenilo i osip, raspršeni po tijelu;
 • beba je razdražljiva i letargična;
 • ne spava dobro;
 • pati od kolika i anksioznosti;
 • ne deblja se prema dobi;
 • stolica sadrži vlakna neprobavljene smjese i neugodnog mirisa.

Prirodno, ovi simptomi ne znače uvijek da smjesa nije prikladna za bebu, ali ipak je bolje konzultirati se sa stručnjakom. Nužno je pokazati mu dijete s takvim simptomima:

 • česti plač;
 • kolike i štipanje nogu;
 • česte stolice vodenaste ili pjenaste konzistencije i neugodnog mirisa;
 • nestabilnost stolice;
 • česti zatvor i proljev;
 • povraćanje ili obilna regurgitacija;
 • kožni osip.

"Nutrilon Pepti Alergija": pregledi majki

Sada ćemo saznati što majke pišu o ovom proizvodu, a koje su ga dale svojim bebama..

Izgubila sam mlijeko kad je dijete imala tri mjeseca i nisam mogla vratiti laktaciju. Morao sam se pozabaviti odabirom smjese i suočio sam se s činjenicom da dijete ne podnosi kravlje mlijeko. Testirali smo se i uvidjeli potrebu za hipoalergenom hranom. Savjetovali su nam "Nutrilon Pepti". Ima specifičan okus, ali dijete jede, problemi sa stolicom su nestali i osip je prestao.

Dojila sam dijete do 4 mjeseca, ali tada su se na njegovoj koži počele pojavljivati ​​čudne iritacije. Već sam bio na dijeti i položio testove, ali ništa nije pomoglo, dijete sam morao prebaciti na umjetno hranjenje. Isprobali ste različite hipoalergene formule, čak i one od kozjeg ili sojinog mlijeka, ali ništa nije uspjelo. Nutrilon Pepti nam je preporučen. Unatoč neobičnom okusu, dijete ga je počelo jesti i s vremenom su svi osipi i osipi na djetetovom tijelu nestali.

Moje dijete pati od dijateze, a liječnik nam je propisao upotrebu ove vrste "Nutrilona", a osip na koži liječimo mazilom Bepanten i La-Cree. Zahvaljujući upotrebi smjese, dijete je postalo smirenije, crvenilo na koži se smanjilo. Prirodno, postoji vrlo velika potrošnja proizvoda, izmjenjujemo ga s drugim, proračunskim. Dijete je puno bolje.

Odabir formule za novorođenu bebu može biti izuzetno teško ako ne podnosi mlijeko ili neke komponente prilagođene prehrane. Zbog toga proizvođači razvijaju posebne proizvode koji omogućuju svoj djeci, bez iznimke, asimilaciju hranjivih sastojaka za puni rast i razvoj. Uključuju "Nutrilon Pepti".

Suha mješavina Nutrilon Pepti alergija 400g od 0 mjeseci

Cijene internetskih trgovina mogu se razlikovati od cijena maloprodajnih trgovina

Svi proizvodi marke Nutrilon

O proizvodu

Suha smjesa na bazi potpuno hidroliziranih proteina sirutke "Nutrilon Pepti Allergy with prebiotics".

Za dijetalnu (medicinsku) prehranu djece od rođenja.

 • Za hranjenje djece s alergijama na hranu
 • Ublažava simptome alergije

Nutrilon Pepti alergija

Proteini kravljeg mlijeka čest su uzrok alergijskih bolesti u dojenčadi prve godine života. Stoga, ako dijete ima alergijske bolesti, a majčino majčino mlijeko nije dovoljno, važno je odabrati hranu sa smanjenim alergenim svojstvima, a istovremeno pridonositi zdravom i pravilnom razvoju. Napokon, alergije često sprečavaju bebu da se pravilno razvija..

Formula za dojenčad Nutrilon Pepti Allergy razvijena je na temelju međunarodnih preporuka posebno za djecu koja pate od alergijskih bolesti. Nutrilon Pepti Allergy učinkovito ublažava simptome alergije, poput atopijskog dermatitisa, zahvaljujući duboko podijeljenom proteinu sirutke s aminokiselinskim spektrom koji odgovara spektru majčinog mlijeka..

Formula za novu generaciju alergija Nutrilon Pepti s jedinstvenim kompleksom Pronutri + pomaže vašem djetetu da se razvije, jer uključuje:

 • poboljšani kompleks posebnih masnih kiselina ARA / DHA, što doprinosi razvoju njegove inteligencije.
 • GOS / FOS prebiotici, koji potiču stvaranje vlastite zdrave crijevne mikroflore i podržavaju djetetov imunitet, pomažu u smanjenju rizika od infekcija.
 • uravnoteženi kompleks vitamina i minerala, razvijen uzimajući u obzir potrebe djece mlađe od godinu dana, pridonoseći zdravom tjelesnom rastu djeteta.

Učinkovitost alergije na Nutrilon Pepti dokazana je u kliničkim studijama.

Učinkovitost ove smjese posljedica je upotrebe, zajedno s ostalim komponentama, visoko hidroliziranih proteina sirutke. Stoga je okus smjese karakteriziran prisutnošću gorke ili trpke note..

Stolica djeteta koje prima ovu smjesu može postati zelenkasta, što je također posljedica prisutnosti hidroliziranih proteina u smjesi. Te su promjene zajedničke svim mješavinama hidrolizata proteina sirutke..

VAŽNO:

 • Dojenje je poželjnije za hranjenje male djece.
 • Nutrilon se koristi kao zamjena za majčino mlijeko kada dojenje nije moguće.
 • Prije upotrebe smjese obratite se stručnjaku.
 • Nepoštivanje uputa za pripremu i čuvanje formule može naštetiti zdravlju djeteta.
 • Nikada nemojte ostavljati bebu samo dok se hrani.
 • Za dječju hranu.
 • Ne primjenjujte djecu koja su alergična na bilo koju komponentu proizvoda.

PAŽNJA:

 • Pripremite obroke neposredno prije jela!
 • Ne koristite ostatke hrane za naknadno hranjenje!
 • Smjesu nemojte zagrijavati u mikrovalnoj pećnici kako biste izbjegli stvaranje vrućih nakupina smjese.
 • Tijekom pripreme strogo slijedite preporuke za količinu smjese i ne dodavajte ništa u pripremljenu smjesu.
 • Novu smjesu treba unositi u prehranu djeteta postupno. Ako imate dodatnih pitanja, kontaktirajte Nutriclub® Mom Expert Line.

SKLADIŠTENJE:

 • Neotvorene staklenke čuvati na temperaturama od 0 ° do 25 ° C i relativne vlažnosti ne više od 75%.
 • Otvorenu posudu čuvajte dobro zatvorenu na hladnom i suhom mjestu, ali ne u hladnjaku..
 • Sadržaj otvorene staklenke upotrijebite u roku od tri tjedna.

SASTAV:

Hidrolizirani koncentrat proteina sirutke, maltodekstrin, mješavina ulja (palma, repica, kokos, suncokret, Mortierella alpina), prebiotici (galaktooligosugar, fruktooligosugar), emulgator - ester limunske kiseline i mono- i digliceridi, masne kiseline, minerali, kompleks vitamina, taurin, elementi u tragovima, inositol, nukleotidi, L - karnitin.

Nutrilon Pepti Alergija - upute za uporabu

Nutrilon Pepti Allergy posebno je razvijen za djecu koja pate od alergijskih bolesti zbog netolerancije na proteine ​​kravljeg mlijeka. Proteinsku komponentu Nutrilon Pepti Allergy predstavljaju duboko hidrolizirani proteini sirutke, na koje slobodne aminokiseline čine 15-20%, a peptidi kratkog lanca 80-85%. Proteini sirutke imaju bolji aminokiselinski portfelj od kazeina i značajno bolju ukusnost. Nutrilon Pepti Alergija sadrži 50-60% manje laktoze u odnosu na konvencionalne smjese.

Nutrilon Pepti Alergija sadrži PronutriPlus kompleks.

Pažnja: stolica djeteta koje prima ovu smjesu može postati zelenkasta zbog prisutnosti hidrolizata proteina sirutke u smjesi. Takve su promjene svojstvene svim smjesama hidrolizata proteina sirutke..

Sastav
Hidrolizirani koncentrat proteina sirutke, maltodekstrin, mješavina ulja (palma, repica, kokos, suncokret, Mortierella alpina), prebiotici (galaktooligo šećer, fruktooligosugar), ester limunske kiseline i mono i digliceridi masnih kiselina kao minerali emulgatora, holangi, kompleks vitamina, taurin, elementi u tragovima, inositol, nukleotidi, L - karnitin.

Hranjiva vrijednost *

Naziv indikatora, jedinice vlč.Na 100 ml gotove mješavine
Bjelančevine, g1.6
Kazein / protein sirutke,%duboki hidr. syv. vjeverica
Masti, g3.5
Povrće, g3.5
Linolna kiselina, mg458
a-linolenska kiselina, mg84
Arahidonska kiselina, mg6,7
Eikozapentaenska kiselina, mg1,4000
Dokosaheksaenojska kiselina, mg6,7
Ugljikohidrati, g7.1
Laktoza, g2.9
Meltodekstrin, g3.9
Prebiotici, g0,8
Mineralne tvari, g0,3
Natrij (Na), mg20
Kalij (K), mg75
Kloridi (Cl), mg41
Kalcij (Ca), mg47
Fosfor (P), mg26
Magnezij (Mg), mg5.1
Ca / R1.8
Željezo (Fe), mg0,53
Cink (Zn), mg0,5
Bakar (Cu), μg40
Mangan (Mn), μg7.5
Selen (Se), μg1.5
Molibden (Mo), μg4.8
Krom (Cr), μg2.9
Jod (I), μg12
Vitamini
Vitamin A, μg-RE53
Vitamin D3, μg1,3
Vitamin E, μg-TE1.0
Vitamin K1, μg4.7
Vitamin B1, μg50
Vitamin B2, μg100
Niacin, mg0,43
Pantotenska kiselina (B5), mg0,33
Vitamin B6, μg40
Folna kiselina, mcgdevet
Vitamin B12, μg0,18
Biotin, mcg2.2
Vitamin C, mg9.2
Inositol, mg3.3
Kolin, mgdeset
Karnitin, mg1
Taurin, mg5.2
Nukleotidi, mg3.2
Energetska vrijednost, kcal (kJ)66 (275)
Osmolalnost, mOsm / kg280
* Vrijednosti mogu varirati u prihvatljivim granicama.

Način kuhanja
Da biste dobili 100 ml rekonstituirane smjese, razrijedite 3 mjerice praha (13,5 g) u 90 ml kuhane vode na 37 ° C.
Jedna mjerica sadrži 4,5 g suhe mješavine.

Tabela hranjenja (osim ako nije drugačije naznačeno):

Dob djetetaBroj hranjenja smjesomVolumen vode, mlBroj mjernih žlica
0-14 dana6-7903
3-8 tjedana6-71204
2 mjeseca6150pet
3 mjesecapet1806
4 mjesecapet1806
5 mjeseci4-52107
Od 6 mjeseci3-42107

Obrazac za puštanje
Pakiranje: Metalna limenka 400g.

Razdoblje skladištenja
18 mjeseci u hermetički zatvorenom pakiranju. Nakon otvaranja pakiranja, proizvod se čuva ne više od 3 tjedna.

Proizvedeno i pakirano
U tvornici (41) NUTRICIA Cuijk B.V. Grotestraat 91, 54 31 DJ Cuijk (Nizozemska)

Uvoznik
LLC "Nutricia" Rusija, 143500, Moskovska regija, Istra, ul. Moskva, 48.

Nutrilon® Pepti alergija

Limenka 400 g

Za djecu s dijagnozom alergije na proteine ​​kravljeg mlijeka. Pogodno za hranjenje beba od rođenja.

Nutrilon® Pepti Alergija 400 g

Smjesa praha na bazi potpuno hidroliziranih proteina sirutke. Za dijetalnu (medicinsku) prehranu djece od rođenja.

Pogodno za dugotrajnu upotrebu. Prije upotrebe obratite se stručnjaku.

O proizvodu

Nutrilon ® Pepti Allergy duboko je hidrolizirana mješavina razvijena u skladu s međunarodnim preporukama posebno za djecu s kožnim simptomima alergije na proteine ​​kravljeg mlijeka.

Majčino mlijeko najbolja je prehrana za bebu u ranoj dobi. Prisutnost alergije kod djeteta nije razlog za prestanak dojenja, jer da bi ograničila kontakt s alergenima u hrani, majka treba slijediti hipoalergenu prehranu. Međutim, u slučajevima kada dojenje nije moguće, a dijete je alergično na proteine ​​kravljeg mlijeka, liječnik može preporučiti upotrebu posebne smjese s dubokom hidrolizom proteina. U ovom slučaju, Nutrilon ® Pepti Allergy pomoći će ublažiti djetetove simptome alergije..

Nutrilon ® Pepti Allergy se također može koristiti za mješovito hranjenje u kombinaciji s majčinim mlijekom (ako majka slijedi hipoalergenu prehranu).

Što je duboka hidroliza proteina?

Jedan od glavnih alergena u prvoj godini djetetovog života su proteini kravljeg mlijeka, koji se bebi mogu dostaviti i s majčinim mlijekom i kada se koriste nadomjesci za majčino mlijeko. Ako ste alergični na proteine ​​kravljeg mlijeka, važno je eliminirati kontakt s alergenom - proteinima cjelovitog kravljeg mlijeka. Umjetnim / miješanim hranjenjem to se može postići uporabom hidrolizirane formule.

Hidroliza je način razgradnje bjelančevina na fragmente - peptide i aminokiseline. Duboka hidroliza, u kojoj se bjelančevine razgrađuju na vrlo male fragmente, može značajno smanjiti rizik od razvoja alergijske reakcije nakon uzimanja smjese. Istodobno, Smjesa na bazi hidroliziranih proteina sadrži sve vitamine i minerale potrebne za razvoj djeteta..

Hranjiva vrijednost

Kliknite za preuzimanje prehrambenih podataka.

"Nutrilon Pepti Allergy" - medicinska smjesa za reakciju na proteine ​​kravljeg mlijeka

Žena nema uvijek priliku dojiti dijete, iako je to najbolja opcija za dijete. Mlada majka mora odabrati smjesu za umjetno hranjenje. Asortiman je prilično raznolik, ali vrlo često djeca pate od alergijskih reakcija na proteine ​​kravljeg mlijeka. U ovom slučaju, pedijatri propisuju ljekovite smjese, od kojih je jedna "Nutrilon Pepti Allergy".

Funkcije mješavine alergija Nutrilon Pepti

Ova smjesa temelji se na hidroliziranom proteinu, odnosno proteinu koji se dijeli na čestice koje su sigurne za dijete u veličini i težini. To se tako reći obrađuje enzimima u proizvodnji, što se smatra potpuno sigurnim za djecu s povećanom senzibilizacijom na kazein od rođenja..

Osip kod djeteta na CMP-u

Zbog nezrelog probavnog sustava, bebe razvijaju alergijske manifestacije na proteine ​​kravljeg mlijeka. Takva se reakcija pojavljuje ili nakon što je dijete izravno konzumiralo mliječne proizvode ili nakon što je majka pojela proizvode koji sadrže mlijeko. Karakteriziraju je osip na koži, svrbež, promjene učestalosti i konzistencije stolice, raspoloženje, česta regurgitacija, jaka tvorba plinova, bolovi u trbuhu.

Kad se pojave takvi simptomi, pedijatri propisuju potpuno izuzeće mliječnih proizvoda i njihovih derivata. Ako je dijete umjetno, potrebno ga je prebaciti u ljekoviti sastav. Prehrana bez mliječnih proizvoda sama po sebi je terapijska mjera, a smjesa vam omogućuje stvaranje cjelovite prehrane za razvoj i rast djeteta.

Zbog potpune hidrolize bjelančevina, neformirani organizam novorođenčeta nije opterećen, naprotiv, simptomi alergijskih reakcija se izglađuju.

U čemu je tajna hipoalergenske smjese?

Mješavina protiv alergija propisana je za djecu koja su na umjetnom ili mješovitom hranjenju, u prisutnosti alergijske reakcije na kravlje proteine. U Nutrilon Pepti podvrgava se dubokoj hidrolizi, što poboljšava njegovu apsorpciju..

Hidroliza je kemijska reakcija u kojoj se bjelančevine razgrađuju na aminokiseline i peptide. Što je proces dublji, na izlazu se dobivaju manji fragmenti molekule. Ulazeći u tijelo, ne trebaju dodatnu proizvodnju enzima u probavnom traktu za probavu. Stoga se proizvod dobro apsorbira i ne izaziva negativnu reakciju kod bebe..

Ako Nutrilon Pepti nije prikladan za bebu, proizvodi se mogu zamijeniti analogima drugih marki namijenjenih liječenju alergija:

 1. Hipp GA. Hrana za djecu do 6 mjeseci. Uključuje hidrolizirane proteine, nezasićene masne kiseline, probiotike i prebiotike.
 2. Alfare. Smjesa koja se preporučuje djeci svih dobnih skupina. Proizvod uključuje hidrolizirane proteine ​​i škrob.
 3. Frisopep. Obroci su namijenjeni djeci mlađoj od jedne godine. Sadrži hidrolizat laktoze i proteina sirutke. Međutim, proizvod je dobio brojne negativne kritike zbog činjenice da su se nakon njegove upotrebe simptomi alergije pogoršali..
 4. Nutramigen. Pogodno za bebe od rođenja. Proizvod je dobio pozitivne kritike, bez laktoze.
 5. Petit junior. Formula s hidrolizatom proteina sirutke, bez laktoze i škroba. Pogodno za novorođenčad.
 6. Nutrilak. Smjesa je dostupna u nekoliko kategorija, namijenjenih određenoj dobi djece. Dječja hrana ne sadrži biljne masti.
 7. Pregestimil Lipil. Preporučuje se za novorođenčad. Uključuje hidrolizirani kazein, bez biljnih masti.

Nutrilon Pepti Allergy je dobio najbolje ocjene u usporedbi s danim analogima. Sredstva za hranjenje novorođenčadi rijetko izazivaju alergije i dobro ublažavaju njegove simptome. Međutim, dječja hrana je ljekovita, pa se ne preporučuje redovito davanje djeci. Postupno se bebe prelaze u preventivne smjese kako probavni trakt stari..

Prirodno, čak i ova marka formule možda nije prikladna za dijete. Ostale hipoalergenske smjese uključuju:

 • "Hipp GA";
 • Alfare;
 • "Nutrimigen";
 • "Humana GA";
 • "Portagen 4" i drugi.

Rijetko, ali svejedno postoji alergijska reakcija na komponente ove opcije hranjenja (najčešće na biljna ulja u sastavu).

U svim tim situacijama moguće je i potrebno koristiti analoge drugih marki, čija su usporedna svojstva prikazana u donjoj tablici..

AnalognoDobna kategorijaZnačajke sastavaIndikacije za uporabu
Hipp GAdo 6 mjesecihidrolizirani proteini, laktoza, škrob, probiotici, omega-3 i omega-6 nezasićene masne kiseline, prebioticis alergijama na hranu
Humana GAod 0 do 12 mjesecidjelomično hidrolizirani proteini, omega-6 i omega-3 masne kiseline, laktozazatvor i dijateza
Alfareproteinski hidrolizat, škrob, bez laktozes alergijama na hranu
Pregestimil Lipilod rođenjahidrolizirani kazein, bez palminog uljas alergijama na hranu, proljevom
Friso Peppyod rođenja do jedne godinehidrolizat proteina sirutke, laktozaalergija na hranu
Nutramigenod 0 i više godinane sadrži laktozuvišestruke alergije na hranu, produljeni proljev
Portagenod prvih dana životane sadrži laktozuporemećaji apsorpcije masti u djece i odraslih
Petit juniorod rođenjaKompletni hidrolizat proteina sirutke, bez laktoze i glutenaatopijski dermatitis na kravljem mlijeku i proteinima soje, nedonoščad
Nan trostruka udobnostod prvih dana životalaktobacili, probiotici, djelomični hidrolizat proteinakolike, zatvor, disbioza
Nutrilakod 0 do 6, od 6 do 12 i više godinabez palminog ulja i uljane repices alergijama na hranu

Razlozi za uvođenje smjese

Dogodi se da majka nema dovoljno majčinog mlijeka ili je ono nestalo, tada će iskusni liječnik odabrati smjesu prikladnu za određenu bebu, uzimajući u obzir sve aspekte njegovog stanja. Ljekovite formulacije mogu se propisati u sljedećim situacijama:

 • patologija probavnog sustava;
 • kirurške intervencije;
 • bolesti koje uzrokuju disfunkciju apsorpcije proteina i masti;
 • upalni procesi crijeva;
 • sindrom kratkog crijeva;
 • stvaranje čira u probavnom sustavu;
 • alergijske reakcije na uvođenje bilo kojih proizvoda;
 • senzibilizacija na mliječne komponente.

Kod problema sa trbuhom

"Nutrilon Pepti Gastro" zarađuje pozitivne kritike kupaca i liječnika već zbog činjenice da je ova dječja hrana učinkovita metoda u borbi protiv crijevnih bolesti i problema s bebinim trbuhom. Odnosno, idealan je za djecu koja imaju određene probleme u prehrambenom smislu..

Glavna prednost ovog proizvoda je što ima medicinsku potvrdu o svojoj učinkovitosti. I kao rezultat toga, certificiran je. Odnosno, "Nutrilon Pepti Gastro" s razlogom dobiva pozitivne kritike. Napokon, i roditelji i liječnici uglavnom vjeruju samo dokazanim sredstvima. To je upravo ono što je Nutrilon..

Roditelji naglašavaju da ova dojenačka formula ublažava trbušne i probavne probleme nakon prve upotrebe. Da, postoje iznimke, ali nema ih toliko. Dakle, ovu namirnicu pedijatri često propisuju kao lijek. Možete ga i samostalno uvesti kao komplementarnu hranu / dodatak / glavnu hranu, ali savjetuje se da se prije toga posavjetujete s liječnikom. Doista, ponekad ova smjesa može naštetiti bebi. Pogotovo ako ga brzo promijenite sami i bez prethodnog savjetovanja.

Sastav

Hipoalergene smjese su podijeljene:

 • preventivni;
 • ljekovita.

S manifestacijom kožnih reakcija, liječnik propisuje isključivo terapijske formulacije. Profilaktičke smjese propisuju se s predispozicijom za atipične imunološke reakcije. U oba slučaja osnova je hidrolizirani protein, ali u profilaktičkim formulacijama djelomično se razgrađuje, a u terapijskim formulacijama potpuno.

Protein ima dugu molekulu koja uzrokuje atipičnu reakciju u tijelu. Potpuna hidroliza proteina podrazumijeva razbijanje molekularnog lanca na najmanje čestice, koje se, ako ih djeca unose, lako apsorbiraju i ne izazivaju negativne posljedice. Što su veličina i masa molekule veće, to će reakcija teći i brže teći. Djelomična hidroliza proteina je skraćivanje molekularnog lanca.

Nutrilon Pepti je ljekoviti proizvod (potpuna hidroliza proteina). Dugotrajnom uporabom takvih formulacija stvara se tolerancija na mliječne komponente.

Smjesa ima iznimnu formulu u svom sastavu i svojstvima, koja je što sličnija majčinom mlijeku.

Patentirani GOS / FOS 9: 1 prebioticiJačati zaštitne funkcije tijela, održavati ispravnu crijevnu mikrofloru, pomagati u pravilnom razvoju imuniteta.
IQ Pro kompleksNeophodno za potpuno formiranje mozga, živčanog sustava i organa vida.
Vitamini i mineraliOmogućuje sve dobne potrebe bebe.

Dječja hrana u svom sastavu sadrži: hidrolizirani koncentrat proteina sirutke, maltodekstrin, mješavinu ulja, prebiotici, ester limunske kiseline, mono- i digliceridi masnih kiselina, minerali, riblje ulje, kolin, vitaminski kompleks, taurin, elementi u tragovima, inozitol, nukleotidi, L-karnitin.

U prehranu je potrebno uvesti novu komponentu s malim dozama, postupno povećavajući njezinu količinu. Ako beba ima osip iz prethodnog hranjenja, ni u kojem slučaju ne biste trebali prestati uzimati prethodni sastav i početi hraniti punim volumenom novog. Potrebno je uvesti sastav u roku od 7-10 dana, istiskujući prethodni proizvod.

Unija pedijatara Rusije tvrdi da je mišljenje da se različite smjese ne mogu miješati u jednoj bočici mit. Sve formule na tržištu imaju dokazanu učinkovitost, u pogledu sadržaja kalorija i hranjive vrijednosti, odgovaraju dobnim potrebama djeteta. Stoga liječnici savjetuju uvođenje novog proizvoda metodom postupne zamjene prethodnog, što vam omogućuje miješanje različitih namirnica u jednom spremniku.

Prilikom izrade tekućeg proizvoda važno je pridržavati se preporuka navedenih u uputama:

 1. Sterilizirajte bočicu i očistite ruke.
 2. Prokuhanu vodu ulijte u sterilnu dječju bočicu (temperatura oko 40 ° C). Količina vode trebala bi odgovarati dobi djeteta. Tablica hranjenja, naznačena u bilješci, pomoći će u ispravnom izračunavanju količine..
 3. Dodajte potrebnu količinu suhe tvari prema dobi djeteta.
 4. Zatvorite posudu poklopcem i snažno protresite dok ne postane glatka.
 5. Prije hranjenja provjerite temperaturu gotove hrane.


Da biste izbjegli probleme, morate se pridržavati ovih pravila:

 • pripremite tekući proizvod isključivo prije hranjenja;
 • ne ostavljajte nedovršenu hranu za sljedeći obrok - to djetetu može samo naštetiti;
 • nemojte je zagrijavati mikrovalnom pećnicom;
 • nemojte dodavati dodatne komponente;
 • strogo poštujte doziranje prema dobi djeteta;
 • uvodite postupno, brzo uvođenje pojačat će neugodne trenutke.

Terapeutske formulacije propisane su kao složena terapija, odabire ih isključivo liječnik.

Njihova osobitost nije baš ugodan, čak ni gorak okus. To je norma; okus poprima ovu boju kao rezultat razgradnje proteina. S tim u vezi, boja stolice djeteta također se može promijeniti - postaje zelenkasta. To ne bi trebalo uplašiti roditelje, jer je to također norma i ne zahtijeva otkazivanje ili zamjenu smjese..

Metoda pripreme mliječne smjese


Svako pakiranje smjese ima posebnu mjernu žlicu u koju stane 4,5 g suhog praha. Ona je ta koja se koristi za ispravnu pripremu kaše. Da biste dobili 100 ml mješavine mlijeka, potrebno je razrijediti tri mjerice praha u 90 ml prokuhane tople vode (temperatura treba biti oko 37 stupnjeva).
Pripremite mješavinu mlijeka neposredno prije hranjenja. Ni u kojem slučaju ne biste smjeli čuvati ostatke kašica od posljednjeg hranjenja i davati ih svojoj bebi..

Nakon otvaranja upotrijebite u roku od tri tjedna. Suhu smjesu čuvajte na suhom mjestu na temperaturi od 0 do 25 stupnjeva (ali ne u hladnjaku).

Recenzije stručnjaka

Ovaj su proizvod odobrili mnogi kvalificirani zdravstveni radnici..

Irina Vladimirovna, pedijatar

Pepti alergija iz Nutricije pogodna je za veliku većinu djece. Majke su jako zadovoljne ovom mješavinom..

Anastasia Konstantinovna Belova, pedijatar

Ja, kao i većina mojih kolega, često prepišem Nutrilon Pepti djeci s alergijama, ali odmah upozoravam majke da ne možete hraniti dijete preostalom hranom, inače sam već imao takvih incidenata.

Evgeny Domodedov, dječji liječnik

Vrlo često, djeci s problematičnom percepcijom kravljeg mlijeka, propisujem hranu s hidroliziranim proteinima. Najdraži mi je Nutrilon, jer u svojoj praksi nisam naišao na negativne posljedice kao rezultat korištenja ove smjese. Svi roditelji mojih malih pacijenata prijavljuju poboljšanja nakon njegovog uvođenja. Naravno, neki su roditelji ogorčeni zbog ne baš ugodnog mirisa i okusa, ali nakon mojih objašnjenja smiruju se.

Za alergije

Također "Nutrilon Pepti Gastro" zarađuje kritike liječnika kao hipoalergensko sredstvo. Odnosno, ovaj je proizvod savršen za bebe sklone alergijskim reakcijama. Ne liječi ih, ali prehrana koja je puna i obogaćena vitaminima i mineralima osigurava 100%.

Istina, ponekad djeca razvijaju alergije nakon smjese Nutrilon Pepti. Sastav, primjena i većina pregleda ukazuju na to da takav fenomen ne bi smio biti. Iako se u praksi osip ili dijateza često javljaju kao alergijska reakcija. Ovaj je faktor vrijedan razmatranja. Često liječnici šute o njemu.

Napokon, odabir adaptirane mliječne hrane za dojenčad individualno je pitanje. Potrebno je uzeti u obzir osobine organizma. Netko je "Nutrilon" prikladan, netko ne baš. Teško je predvidjeti. Ali samo u većini slučajeva ne primjećuju se alergijske reakcije. Dakle, sasvim je logično pretpostaviti da je smjesa hipoalergična. I u svom sastavu ne sadrži nikakve alergene.

Uvjeti skladištenja

Rok trajanja proizvoda od datuma proizvodnje je 18 mjeseci. Datum proizvodnje naznačen je na pakiranju. Od trenutka otvaranja limenke, rok trajanja je tri tjedna. Vrlo je važno smjesu pravilno skladištiti:

 • sobna temperatura ne smije biti viša od 25 ° S;
 • vlaga - do 75%;
 • nemojte hladiti u hladnjaku;
 • ne stavljajte staklenku blizu grijaćih elemenata;
 • uvijek čuvati s dobro zatvorenim poklopcem;
 • nemojte koristiti hranu kojoj je istekao datum.

Manifestacija alergijskih reakcija na adaptirane mliječne pripravke za djecu

Alergije se kod djece puno češće očituju ako su i sami roditelji alergični. U ovom slučaju vjerojatnost alergije na adaptirano mlijeko iznosi 70-80%. Ako roditelji ne pate od alergijskih reakcija, tada je vjerojatnost njihove pojave kod djeteta 20%. Najčešći simptom adaptiranog mlijeka za dojenčad je osip na koži. Dijete razvija crveni osip na licu, zadnjici i trbuhu. Moguća je i perutanje kože i neugodan svrbež. Osim manifestacija na koži, alergije se mogu očitovati i začepljenjem nosa, otežanim disanjem bez temperature. U dijelu gastrointestinalnog trakta, alergija na adaptirano mlijeko očituje se u zatvoru ili proljevu koji traje više od dva dana, obilnoj regurgitaciji, nedostatku apetita i bolovima u trbuhu..

U slučaju gore navedenih simptoma, morate se obratiti liječniku i podvrgnuti svim pregledima. I u budućnosti pažljivo pratite prehranu djeteta i njegovo stanje.

Nekoliko videozapisa o adaptiranom mlijeku za dojenčad:

Savršen spoj?

Znakovi odgovara li formula za bebu ili ne

PrikladanNe odgovaraHitna potreba za posjetom liječniku
 • vedrina;
 • stolica se ne mijenja;
 • način mirovanja nije poremećen;
 • dobro debljanje.
 • letargija;
 • hirovitost;
 • plačljivost;
 • stalno povlačenje nogu na trbuh;
 • jako plinovanje;
 • pojava neugodnog mirisa izmeta;
 • labava stolica ili zatvor;
 • neprobavljena hrana u stolici;
 • poremećaj spavanja;
 • nedostatak debljanja.
 • dijete neprekidno plače;
 • nema debljanja;
 • česta regurgitacija;
 • stolica izgleda poput pjenaste vode;
 • osip na koži.

Ako se pojave neke, čak i manje negativne manifestacije, trebate potražiti pomoć liječnika. Moći će utvrditi uzroke kršenja i poduzeti mjere.

Mamac

Prije ili kasnije potrebno je u prehranu djeteta uvesti komplementarne namirnice. Odnosno, beba se mora naviknuti na hranu za odrasle. U situaciji u kojoj se odvijalo dojenje, sve je jednostavno - nema posebnosti. Dovoljno je slijediti posebne tablice hranjenja u skladu sa svim pravilima i preporukama. Ali taj je postupak, ali s umjetnim hranjenjem, sasvim druga stvar..

Kako se uvodi komplementarna hrana nakon smjese Pepti Gastro Nutrilon? Recenzije ukazuju da u osnovi nema problema s tim postupkom. Možete koristiti iste stolove za hranjenje kao i za dojenje. Djeca te promjene podnose dobro, bez posljedica. Dakle, ne bojte se prelaska na hranu za odrasle nakon smjese Nutrilon. Sastav proizvoda nalikuje pravom majčinom mlijeku, što dovodi do smanjenja pojave negativnih posljedica i probavnih problema nakon dodavanja konvencionalne dopunske hrane.

Je li moguća alergija na Nutrilon Pepti??

Čak i na ljekovitom sastavu može se razviti negativan imunološki odgovor. To je prilično rijetka pojava, jer je hrana posebno dizajnirana za bebe s povećanom senzibilizacijom. Nepridržavanje doziranja može prouzročiti negativne manifestacije na koži. Sastav sadrži biljna ulja, vitamine, riblje ulje - to su komponente koje mogu izazvati simptome alergije. Za organizam mrvica dovoljna je samo mala čestica alergena da se reakcija manifestira. U ovoj situaciji potrebno je konzultirati liječnika kako bi potvrdio dijagnozu. Liječnik može propisati analoge ovog proizvoda. To uključuje:

 • "Nutramigen";
 • "Pregestimil";
 • "Portagen 4";
 • "Frisopep";
 • Alfare;
 • "Humana GA";
 • "Hipp GA";
 • "Pepti-junior".

Što odabrati

Kao što vidite, u principu je naš današnji proizvod vrijedan pažnje. I liječnici i većina roditelja još uvijek su zadovoljni njime. Osim ako neke ne odbije cijena. No, to nije tako velik problem, zdravlje je puno skuplje, pogotovo za djecu..

U posljednje vrijeme možete vidjeti nekoliko vrsta naše današnje smjese. To su Nutrilon Pepti Gastro i Pepti Gastro Premium. Malo ljudi može objasniti razliku među njima. Kao što kažu proizvođači i trgovci, Premium ima poboljšanu formulu. I ovaj proizvod uzrokuje manje nuspojava. No u praksi nisu pronađene značajne razlike između "Premiuma" i uobičajenog "Pepti Gastro".

Općenito, Nutrilon je kvalitetan i certificiran proizvod čija je učinkovitost klinički potvrđena. Nije prikladno za sve, ali često nema pritužbi na upotrebu ove smjese. Vrijedno je obratiti pažnju na to. Ipak, bolje je ne uvoditi ovu komplementarnu hranu bez savjetovanja s liječnikom..

Povratne informacije roditelja

Mnogi roditelji iz linije Nutrilon pronalaze savršenu kombinaciju sastojaka.

Svetlana, 35 godina, Moskva

Nutrilon Pepti Allergy koristimo od rođenja (ovo je moje drugo dijete). Na prvom su sinu već isprobali sve užitke ove mješavine, pa s drugim djetetom više nije bilo izbora. Znao sam točno koju ću tvrtku koristiti. Ova mješavina nije uzrokovala ni kod jedne djece loše simptome. Vjerujem da se ne isplati štedjeti na prehrani svoje djece i birati samo provjerene proizvode.

Zubenko Yana, Bjelorusija

Od navršenih dva mjeseca beba uzima Nutrilon zbog nedostatka majčinog mlijeka. Moja kćer je vrlo osjetljiva na mliječne proizvode i ovo nije naša prva formula. Sve je palo na dijete, čas u većoj, čas u manjoj mjeri. I konačno smo pronašli svoju savršenu hranu. Četiri mjeseca dijete jede ovu mješavinu, a osipa uopće nema. Ni nakon uvođenja dječjih pirea i žitarica, alergija se nije pojavila.

Christina Viacheslavovna Ogneva

Od rođenja, moje dijete se miješa. Ali sa 4 mjeseca na licu i nogama pojavile su joj se kore. Pedijatar je rekao da se radi o alergiji na mlijeko i propisao nam alergiju na Nutrilon peptid. Nakon nekoliko dana uzimanja, manifestacije su počele nestajati. Iako je bebina stolica postala zelena, pravilnost se poboljšala. Prije toga, moja je kćer neprestano patila od zatvora. Ali postoji i veliki nedostatak - ovo je cijena. Mjesečno je potrebno poprilično novca.

Elmira Isakova, 25 godina, Ufa

Moje dijete pati od atopijskog dermatitisa, a mi smo počeli uzimati ovu mješavinu od šest mjeseci, jer pridržavanje moje stroge prehrane nije dalo nikakvih poboljšanja. Prvih dana moj sinčić odbijao je takvu hranu, ona je, blago rečeno, nije baš ukusna. Ali s vremenom sam se navikao i jeo sa zadovoljstvom. Prve noći loše sam spavao, privukao noge do trbuha, ali kasnije se to nije dogodilo. Stanje se popravilo, crvenilo i svrbež su nestali. Ali upotreba takvog proizvoda vrlo je skupa, budući da su mi konzerve dovoljne tri dana, a trošak mu je gotovo tisuću rubalja.

Primjena

Za svoju upotrebu, "Nutrilon Pepti Gastro" također dobiva recenzije. I uglavnom su ugodni. U svakom slučaju, roditelji uvjeravaju da nije teže uzgajati smjesu i hraniti dijete njome nego koristiti bilo koju drugu dopunsku hranu..

Istina, morat ćete obratiti pažnju na poseban stol za hranjenje. Priložen je uputama. U skladu s tim, broj žlica smjese po boci varirat će, kao i volumen tekućine koja se koristi za razrjeđivanje smjese..

Prema uputama, vodu trebate prokuhati, a zatim je ohladiti na 40 stupnjeva. Zatim uzmite bočicu za hranjenje i dezinficirajte je (sterilizirajte) te je napunite tekućinom. Važno je poštivati ​​proporcije iz tablice. Dalje, u bocu morate dodati određenu količinu smjese. Prema liječnicima i proizvođaču, kršenje proporcija štetno je za bebu..

Stoga biste svakako trebali slijediti podatke iz tablice. Preostalo je samo zatvoriti bocu i promućkati je. Točnije, mućkajte dok se adaptirana mliječna hrana potpuno ne otopi. Tada možete početi hraniti. Sve je jednostavno i jednostavno. Za ovu smjesu "Nutrilon Pepti Gastro" dobiva pozitivne kritike.

Linija smjese Nutrilon

Nutrilon predstavljaju i druge smjese koje se koriste za sprečavanje i liječenje bebinih problema..

 • "Nutrilon Hypoallergenic" 1 i 2 - prilagođena hrana za bebe s predispozicijom na alergije.
 • Nutrilon Pepti Gastro je mliječni proizvod koji se koristi kod problema s crijevnom apsorpcijom, pogodan za djecu od prvih dana života.
 • "Nutrilon bez laktoze" - hrana za bebe s intolerancijom na laktozu.
 • "Nutrilon aminokiseline" - sastav na bazi aminokiselina, pogodan za novorođenčad.

Samo liječnik može odabrati terapijsku ili profilaktičku smjesu. To će izbjeći neugodne situacije i poboljšati zdravlje djeteta..

Bez laktoze

Hrana za dojenčad i dodatna hrana (dopunska hrana) vječni su problem. Često je netolerancija na laktozu nedavno započela kod novorođenčadi. Većina adaptiranih mliječnih mlijeka sadrži, što znači da nisu prikladne za dohranu..
U takvim trenucima u pomoć priskače Nutrilon Pepti Gastro. Recenzije liječnika i nekih roditelja ukazuju da ova smjesa u svom sastavu ne sadrži laktozu. To znači da je savršen za one koji ne podnose ovu komponentu. Odnosno, problem s dohranom bit će riješen jednom zauvijek..

Kako odabrati pravu smjesu iz asortimana "Nutrilon"?

Najoptimalnija prehrana za novorođenčad je majčino mlijeko. Ali postoje situacije u kojima dojenje nije moguće. Stoga je važno odabrati smjesu koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe rastućeg tijela. Sastav "Nutrilona" što je bliži majčinom mlijeku.

Vrlo je jednostavno odlučiti se za potrebne proizvode, dovoljno je znati značenje numeriranja na bankama:

 • 1 - od rođenja do 6 mjeseci;
 • 2 - od 6 mjeseci do 1 godine;
 • 3 - od 1 godine i dok beba u potpunosti ne pređe na hranu za odrasle.

Za djecu koja ne trebaju posebne obroke, redovita linija proizvoda je u redu. Uzimajući u obzir dob koju odabire "Nutrilon hypoallergenic", čiji sastav ovisi o ovom čimbeniku. Na primjer, "Nutrilon hipoalergenski-2" nije prikladan za bebu staru mjesec dana.

Prije početka umjetnog hranjenja, trebate se posavjetovati sa svojim pedijatrom. Poznavajući osobine djeteta, dat će potrebne preporuke.


Publikacije O Uzrocima Alergije