Tko jede hipoalergenske smjese. Treba savjet!

Cure! Tko jede ove smjese ?? Stvarno trebam vaš savjet.

Alergični smo na proteine ​​sirutke u mlijeku, zbog toga želim djetetu poslužiti hipoalergenu formulu! Nedavno smo završili GW i sada nam jako nedostaje smjesa ili mlijeko. Napokon, ne možemo davati mlijeko ni kiselo mlijeko (((((Želim poslužiti barem mješavinu za noć, ali ne znam kako to učiniti. Gorko je... kako naučiti dijete ovom ukusu ?? Kad sam ga posjetio da ga da, ona odmah odmahne glavom, okrene se...) što je kraće (((

Kako ste svoju djecu navikli na ovu smjesu ?? Odmah ili malo počelo davati ?? Još uvijek se pitate kakve GA mješavine jedete? Ne znam ni koju je bolje uzeti.

Za one koji misle da je dijete veliko i trebate mješavinu!

Najbolja hipoalergijska mješavina. Podijelite svoje iskustvo

Kći 5 mjeseci, IV, alergija.
izdvojilo more mješavina, osim hipoalergičnih.
a danas je liječnik propisao hipoalergenu smjesu NAS.
Pitao sam:
- to je NAS?
- da, jedan od priznatih u Rusiji i Europi, moglo bi se reći, najbolji.

pitanje upućenima i iskusnima: je li to zaista tako ili, grubo govoreći, još jedan reklamni potez?

[Poruku promijenio korisnik 28.01.2010 13:59]

možda je netko upoznat s drugim hipoalergenim smjesama?
Još uvijek ne želim propustiti.
Razumijem da je sve individualno, ali unatoč tome, podijelite svoje iskustvo

dijagnosticirana nam je alergija na proteine ​​kravljeg mlijeka (beta-lakto je 2 puta veći od normalnog)
jeo nan
sada jedemo nan hipoalergenski 5 dana. zasad normalno - nema crvenila na koži (mmm)
nedostaju mu mnoge komponente, uklj. mliječni proizvodi koji su u običnom

čak i ako postoji malo crvenila, ne želim prevesti u dadilju i u potpuno hidrolitičke

ovo ćemo ionako vjerojatno pojesti

točno, Nutrilon je zaboravio, da.

što, ako ne tajna?

što točno jedete? Iz vlastitog iskustva znam - možete dobiti nemasnu svinjetinu, kupus, malo kefira, crni kruh.
fenistil se može davati 5 dana + izvana s Advantanom

[Poruku promijenio korisnik 29.01.2010. 19:48]

da barem vi.
ni u kom slučaju.
rizik od IV alergije je mnogo veći!!
znate kako patimo?
nećeš poželjeti neprijatelja.
možda vam je zrak suh ili disbioza.
testirajte se, nemojte ni razmišljati o smjesama!
je li to što sada mislite da je lakše,
zapravo, hemoroidi su i dalje.
sretno!

NAN GA i Humana GA su hipoalergenske smjese najugodnijeg okusa. Budući da smo na NE, i sam dodajem NA HA svojoj kaši i čaju - to je normalno. A najstariji sin ponekad pije čaj s takvim mlijekom. Ali NAS GA je profilaktička smjesa, namijenjena je ZDRAVOJ djeci s alergijskom nasljednošću. Humana i Nutrilak GA su terapijske i profilaktičke smjese, liječe blage oblike netolerancije na kravlje mlijeko. Ako ne pomažu, onda hidrolizati. RMS liječnici su mi napisali da Frisopep ima najbolji ukus.

[Poruku promijenio korisnik dana 29.01.2010. 23:14]

Koja je hipoalergenska smjesa bolja recenzija

Dobra večer svim mumijama :) Neki dan smo napravili alergen test, pokazalo se da je alergičan na kozje i kravlje mlijeko. Liječnik je savjetovao Hipp GA ili Nutrilon GA. Ili alternativno mješavine soje. Već smo pokušali dati Nutrilon hipoalergijski, dijete je odbilo piti, izbacilo punu limenku. Nakon čitanja recenzija na internetu, ispostavilo se da ga mnoga djeca odbijaju piti zbog gorčine (i sama sam probala, stvarno gorko)). Možete, naravno, isprobati Hipp sada, ali želi li ona piti. I svaki takav eksperiment na temu "neće biti" košta. Nastavite čitati →

Razgovarajmo o tome da je naš otac još uvijek alergičan. Imao je BP do 3 godine, jer bila umjetna, a Beba je u to doba bila vrlo slatka. S godinama je počela "unakrsna alergija" - na vlagu, prašinu itd. Dakle, rodivši sina Mišu, imao sam tešku borbu s nasljednošću prema alergijama (((((U početku nije bilo dovoljno mlijeka, bilo je najviše 40 grama iz jedne dojke, a sva laktagonika nije pomogla. Tako smo naglo prešli na SV. S 2 mjeseca staro lice Mišutke postalo je pokriveno) Nastavite čitati →

Dobar dan. Moderatori, recite mi ako kategorija nije točna. Tražim povratne informacije i savjete o smjesi (nešto me ne pušta u grupu za umjetno hranjenje). Situacija je sljedeća, od mjesec dana prešli smo na smjesu, počeli s nan 1, pojavila se dijateza na obrazima, prešla na semilak (u kutijama), ne nestaje, počeo se hraniti Semilakom hipoalergijski, stolica se pogoršala (postala tekuća i zelena). Pitanje je tko se suočio s takvim simptomima, vrijedi li mijenjati smjesu (i koju)? ili jesti GA. Ogroman zahtjev - ne nudite normalizaciju GW-a, znam sve o prednostima, ne želim se hraniti, ubijaju ovoliko sati vješanja na prsima, porast temperature tijekom oseka i poderanosti, poderane bradavice. -nije moje. Nastavite čitati →

Dobar dan, mumije! Pišem sa svrhom, što ako će informacije nekome biti korisne! Bili smo na GV točno mjesec dana (iz dana u dan), a sve to vrijeme u djetetovoj kali ne, ne, pojavile su se pruge krvi. Pretražio sam Internet, petljao sam se s privatnim pedijatrima. Bilo je više nego dovoljno verzija: 1. Kod novorođenčadi to je norma, tijelo se još uvijek čisti. U redu, pomislio sam i malo se smirio. Pojeli ste nešto pogrešno, bilo crveno, ili što daje takvu reakciju (banana, na primjer) Ovo nije 100%, jer. strogo se pridržavajte prehrane 3. Beba toliko jako sisa da se pojave pukotine i krv uđe u klijetku.Dobro, recimo. Iako sam pratila stanje dojke i nisam primijetila pukotine. Nastavite čitati →

U početku su jeli jednostavan ovakav nutlon: Nastavite čitati →

Djevojke, pomozite mi u glavi, ne znam što je to.. općenito, iz nekog smo razloga na IV mjestu od 7. dana starosti, stvarno sam htjela dojiti.. ali kako kažu to se ne daje. Ali ne o tome. Općenito, kao i sva djeca, i mi smo „procvjetali“, bilo je i bijelih. i otprilike dva tjedna imali smo osip u obliku bezbojnih prištića na vratu. Mazala sam se Bepantenom i salicilnom kiselinom (prema preporukama liječnika), ali ništa nije prošlo, osip se proširio na čelo i oljuštio je obrve, liječnik je rekao da se koža navodno obnavlja.. Još uvijek sam. Nastavite čitati →

Pročitao sam puno priča o djeci na BB-u, a sada sam i sam odlučio podijeliti našu priču s AD-om. Sve je počelo gotovo mjesec dana kad su obrazi moje kćeri počeli polako i sigurno crvenjeti. Tada je osip lukavo prešao preko tijela. Nakon što su položili testove za disbiozu, pronašli su Staphylococcus aureus. Naravno, propisan je stafilokokni bakteriofag, zatim acipol. Pročitavši već o bakteriofagu, shvatio sam da ova gorčina možda neće pomoći bebi, s obzirom na činjenicu da nitko nije propisao analizu osjetljivosti antibiotika. Šteta je bila dati svojoj kćeri bakteriofag da pije. Nastavite čitati →

Prije 20 dana na licu se pojavio osip, zvali hitnu pomoć, rekli su, alergičan, moguće na puder (upravo sam ga promijenio), na cvijeće, parfem, nešto sintetičko. Iz nekog sam razloga razmišljala o smjesi, prehrani-nutrilonu (ugodnost), ali i hitna pomoć i pedijatar rekli su, teško. propisani-fenistil, nakon njega osip je malo izblijedio, ali nije u potpunosti nestao, prestao je davati kapi i sve je nestalo, na par dana, kako se ispostavilo (sada je lice + cijelo tijelo razbacano. Pročitajte više →

Jako dugo nisam bio ovdje. Sigurno su mnogi od vas već rodili vlastite rođake. Čestitam vam od srca, dragi moji! Zdravlje vašoj slatkoj djeci i vama brzi oporavak. Danas Amir ima 2 tjedna. Slavimo Svemogućeg, sve je dobro. Ali, kao i sva djeca, i kolike su počele. Ovo je, naravno, zasebna tema za razgovor. O tome ću kasnije napisati zaseban post. Sada ćemo razgovarati o smjesama. Ranije sam napisao da imam problema s mlijekom. Tada se činilo da je došlo mlijeko. Nastavite čitati →

Djevojke koje su na IV, molim vas recite mi tko je na kojoj mješavini, ili možete li mi savjetovati koju, jedemo nan1 hipoalergično, ali ipak postoji lagana alergija od toga - noge su suhe i u svijetlim prištićima, glava se ljušti; probali smo jednostavnu nan1 - općenito je alergična na nju - osip po cijelom tijelu, probao nutlon hipoalergen - moja ga je kćer generalno jela loše, loše, danas mi je prijatelj savjetovao friso smjesu, razmišljam koju da probam, usput, još uvijek imamo tamnozelenu smrdljivu stolicu, kao što je rekla pedijatrica - iz smjese, beskorisno je savjetovati se s našim pedijatrom o promjeni smjese, rekla nam je: "Pijte fenistil i mažite fenistilom", pa da, super odgovor. Općenito, jako se radujem vašim povratnim informacijama i. Nastavite čitati →

Prešli smo na smjesu Bellakt GA 2+ sa šest mjeseci, nakon tečaja Frisopep AS (koji smo pili 5 mjeseci). Odlučio sam riskirati i odjednom je dijete preraslo "alergiju", koju smo definirali kao netoleranciju na CMP. Unatoč mnogim negativnim kritikama o smjesi Bellakt, odlučila sam je isprobati. Svejedno, bjeloruski proizvod, a mi primjenjujemo visoke standarde u proizvodnji dječje hrane. Uz to, sve poznate majke na IV koristile su Bellact (samo svaka sa svojom serijom). Nastavite čitati →

Miješani smo. mi smo 1,5 mjeseci Isprva sam dala nutlon hipoalergijski, ona ne kaka, nakon 2 dana stavljam svijeću i puno kakam. promijenio smjesu u fermentirano mlijeko, rezultat je isti. I sam jedem krastavce, izgleda da kažu da se kod njih događa proljev, nemamo nula reakcija. i tako već 3 tjedna.kakvu smjesu davati. prijateljica hrani bakinu košaru, to im je pomoglo. kakve kritike o njemu? A nećete li izazvati ovisnost od svijeća? Primijetit ću da konzistenciju imamo ne baš gustu pavlaku. zašto ne bi onda kakao. Nastavite čitati →

Dugo očekivana kći Daša rođena je usred vojnih događaja, nakon 10 godina naših neuspješnih pokušaja sa suprugom da postanu roditelji. Trudnoća je nastupila nakon trideset godina, s jasno prihvaćenim programom neplodnosti i bezdetnosti. A onda - eto! - na jednom od svojih službenih putovanja nađem se smanjenjem radne sposobnosti, potpunom averzijom prema alkoholu i cigaretama i plašljivim nadama za "dvije pruge". Morala sam roditi i roditi, grubo rečeno, u ratnom području. Da bih dijete izveo iz ove noćne more, odlučio sam ga napuniti. Nastavite čitati →

Ljekarne imaju na prodaju genijalne i, ne bojim se te riječi, lipe kozmetičkih proizvoda, koji zbog svoje jeftinosti obično nikad ne leže na policama. KOSA 1. Sulsenova pasta dobar je lijek - protiv peruti, za prevenciju njenog izgleda, kao i za prehranu i rast kose. Ljekarna košta oko 50 rubalja. 2. Ef. ulje lavande - dodajte nekoliko kapi u regenerator za kosu - kosa se dugo ne zaprlja. Troškovi od 30 rubalja. 3. Ponovite. Stimulant je vlasišta. Tamo. Nastavite čitati →

Kopirao sam svoj post u Dnevnik iz zajednice "Allergomamy" (pogledajte ovdje s komentarima za Allergoms) pretplatio sam se i dugo čitao ovu zajednicu. Ali nekako nije uspjelo napisati o našem atopijskom dermatitisu. Ruke nisu dosezale. Na kraju godine uobičajeno je, u pravilu, vraćati dugove, dovršiti nešto nedovršeno. Tako sam odlučio napokon napisati našu priču. Povijest za povijest. Dalje, ima puno teksta. U tri dijela. Nastavite čitati →

Prvo smo probali smjesu Enfamil. ukusno. ali kad ga je popila, činilo mi se kao da su mjesta blizu usta ružičasta, alergija je odlučila - prestale su. Isprobali smo Nutrilon, koji je hipoalergen. dijete pije i guši se, mislim koji vrag. Pokušavam, ali to je GORKO. što je ovdje ###? kako se smjesa može zagorčati. Isprobali smo Semper (pročitao sam puno recenzija o njoj, da je nešto između normalnog i hipoalergičnog. I ODGOVARA NAMA! Hura!) Semper pijemo sada u limenkama, a jučer sam kupio Semper bifidus za djecu koja imaju zatvor. Nastavite čitati →

Beba ima 1,5 mjeseci. Dodelili su nam frisopep. Tako je bilo i na Frisolak Goldu od rođenja (isprva je bio SV, i to samo malo dodataka, ali zadnji je tjedan već bio čisto na IW-u), plus dodali su malo smrzavanja za stolicu. Alergija je već prilično jaka, obrazi, olovke Istodobno, prema njezinim riječima, nismo alergični na bjelančevine laktoze / kravljeg mlijeka, ali nismo polagali test, rekla je "možete to uzeti zbog samozadovoljstva, ali ne vidim znakove FN-a" Sumnjaju na vitamin D ili najvjerojatnije na mješavinu frisolaka. Plus, i sama sam alergična, ali u. Nastavite čitati →

Za nekoliko godina aktivnih kupnji vašeg omiljenog aicherba, među proizvodima web stranice nakupilo se mnogo omiljenih. Podijelila sam ih u tri kategorije: "kozmetika i njega", "jestivo", "ostalo" i podijelit ću s vama :) O svakom proizvodu neću puno pisati, već samo glavne. Mnoge recenzije o većini njih mogu se pročitati izravno na web mjestu. Nastavite čitati →

Idealno ću staviti red 2 u 1. 45 000 RUB Molimo pročitajte više →

U modernom svijetu kosa na ženskom tijelu ne samo da je ružna, već i estetski. Stoga su svi lijepi spolovi neprestano u potrazi za najučinkovitijim načinima kako se riješiti neželjenih dlačica na koži. Međutim, nisu sve metode sigurne. Većina ih ozlijedi kožu, uslijed čega ona postaje suha, gubi elastičnost i počinje se ljuštiti. Epilaža za depilaciju sasvim je druga stvar. Ovaj je alat pogodan za apsolutno sve tipove kože i omogućuje bezbolno, i što je najvažnije, sigurno uklanjanje. Nastavite čitati →

Želja za promjenom, promjenom izgleda, potraga za novim slikama, koje oglašavaju moda i mediji, doveli su do rasta eksperimenata na vlastitoj kosi. Za neke žene (i muškarce) rezultat takve "čarobne transformacije" bio je gubitak kose, lomljivost, suhoća, rascijepljeni vrhovi, pa čak i alopecija areata. Kozmetički saloni međusobno se natječu kako bi ponudili razne lijekove koji obećavaju ozdravljenje. U praksi, nažalost, triholozi (stručnjaci koji se bave problemima kose i vlasišta) ne mogu jednoznačno potvrditi učinkovitost određenog lijeka u kratkom vremenu. Možete začas uništiti kosu. Nastavite čitati →

Kakva vrućina tamo. Zagrijali su se, jadna djeco, kao u peći! Štoviše, red u ured je ogroman. Općenito, moje je sunce bilo iscrpljeno, jer je također izgubio san za vrijeme ručka (((Dakle, težina - 8555, visina - 71! Rekli su da noću možete nastaviti jesti, jer nema prekomjerne težine.) Žalio (i vidjela je samog pedijatora) na našim crvenim obrazima, preporučuje se prelazak na hipoalergenu smjesu. Kupili smo Nutrilon, pokušat ćemo! Svježi sir je i dalje rekao da jede (izuzeli smo ih kako bismo pronašli izvor alergija). Pročitajte više →

Danas farmaceutsko tržište nudi veliki izbor raznih lijekova koji su prilično učinkoviti u liječenju hemoroida. Gemo platina jedan je od inovativnih farmaceutskih proizvoda. Ovaj lijek je otopina koja sadrži huminske kiseline, soli i druge tvari. Nastavite čitati →

Liječnik nam je preporučio dajemo 30 grama NAN antirefluksne smjese prije svakog hranjenja na regurgitaciju. Na mješovitom smo hranjenju. Dajem i mješavinu NAN hipoalergena. Pa kad sam odlučio dati antireluks, bio sam uznemiren konzistencijom smjese. U usporedbi s GA, ovo je neka vrsta guste tekućine i nije slatka. Bila sam uplašena, odjednom razmažena. Je li netko pokušao davati djeci? i koje su recenzije? Hvala unaprijed Pročitajte više →

Scotchi - ljepljive igre! Igre Scotchi temelje se na istom principu kao i zagonetke za djecu - na njihova mjesta trebate rasporediti dijelove automobila, dijelove životinja, razne koncepte, samo da biste povezali elemente, koriste se prikladni čičak koji svi djeca toliko vole! Scotchijeve šarene, zabavne i raznovrsne čičak igre pomažu u razvoju fine motorike, kreativnosti i mašte, koordinacije očiju i ruku. Svi su dijelovi izrađeni od visokokvalitetnog, sigurnog, vodonepropusnog, hipoalergenog materijala, mogu se sigurno oprati ako se dijete zaprlja. Uz ove. Nastavite čitati →

Ulje Ako ste započeli s konzerviranom hranom, najčešće već sadrži biljno ulje. Nastavite čitati →

Djevojke, pomozite savjetom. Situacija je sljedeća: u IW smo od 4 mjeseca. Eli Nutrilon Comfort 1, t..k. beba je imala zatvor. Čini se da je sve u redu, ali onda su počeli neki osipi i liječnik mi je savjetovao da prijeđem na Nutrilon Hypoallergenic. Na obrazima se crvene točkice pojavljuju i nestaju. Nema ih puno, ali ipak jesu. Zasad su samo tikvice dopunska hrana. Liječnik kaže da ne treba mijenjati smjesu, jer moglo samo pogoršati. Jedemo ga već 3 tjedna. Pa mislim, "zatvorite oči" na ove crvene. Nastavite čitati →

Hej. Nova sam ovdje. Odlučio sam se pridružiti zajednici, jer moja mala 22 tjedna kapaju i ne dopuštaju im da spavaju)) Polako sakupljam stvari, upoznajem svijet odgoja i razvoja beba. Tada mi je prijateljica iznenada rekla (rodila je prije tjedan dana) kako je u rodilištu imala strašne pukotine na bradavicama i jednostavno je postalo nemoguće dojiti dijete. I smjesa je dobila ono što su oni dali - započela je alergija (mislim, može li se zaštititi i unaprijed odabrati staklenku ili dvije za svakog vatrogasca? Ne bacajte papuče. Svidjele su mi se Nanniene recenzije. Pročitajte više →

Hipoalergena formula za bebe od rođenja do 12 mjeseci. Mi smo na mješovitoj prehrani, jedemo hipoalergenski NAS. Dali su Mikamilk hipoalergijski u kuhinji, oduševila sam se! Prije toga primili su Mikamilk Lux, ona ga nije dala, kako ne bi eksperimentirala, iznenada će se pojaviti osip (bilo je to ranije, kada je NAS dobio uobičajeni). Klinac ne želi jesti MikHypoallergenic, zakačen je za NAS! Čitala sam kritike - dobra smjesa, na nju nema reakcije! Šteta je što je naša lutka ne želi, za mamu i tatu to ne bi bila loša ekonomija! Ovaj vrijedi. Nastavite čitati →

Imam manje mlijeka, moj dječak od 9 kg nije dovoljan, još nije moguće uvesti komplementarnu hranu (alergičan je na mene), pa moram nadopunjavati smjesom, molim vas savjetujte dobru smjesu, hipoalergenu, jeftinu, naš pedijatar je zelen, nisam vam mogao ništa reći, savjetovao je alergolog smjese Friso i NAS, ali želio bih povratne informacije od onih koji su se već hranili haalergenskim smjesama Pročitajte više →

Zašto uvoditi komplementarnu hranu? Od 4-6 mjeseci majčino mlijeko ili njegova zamjena ne mogu u potpunosti zadovoljiti potrebe rastućeg organizma za energijom i hranjivim tvarima; Do 3 mjeseca života probavni enzimi sazrijevaju; U 3-4 mjeseca formiraju se lokalni crijevni imunitet i mehanizmi gutanja. Kada? Vrijeme uvođenja dohrane pada na 4-6 mjeseci, kada dijete: 1. Sjedi s podrškom 2. Samopouzdano drži i okreće glavu. Težina djeteta udvostručila se od rođenja i sada teži oko 6 kg. Dijete ostaje gladno nakon 8-10 dojenja ili pije oko 900 ml adaptiranog mlijeka dnevno. Kako? 1. Nastavite čitati →

popusti će biti do sljedećeg tjedna !! uključujući i srijedu))) ali za sada ću vam reći malo o tome što koristim i što volim. Moram odmah reći da imam minimalno ukrasnih predmeta, pa uglavnom govorimo o proizvodima za njegu, maskama, kremama, tonicima itd., Iako postoji jedna stvar od ukrasnih. olovka za oči. mmmm, bez pretjerivanja, svi bi to trebali imati. a sada o svemu po redu)) Počet ću s pranjem. avalon Organics, Obnova s ​​vitaminom C, osvježavajući i pročišćujući gel, 8,5 fl oz (251 ml), cijena u košarici 617r. Pa, vrlo divan alat !! traje dugo. Nastavite čitati →

Prije 20 dana na licu se pojavio osip, zvali hitnu pomoć, rekli su, alergičan, moguće na puder (upravo sam ga promijenio), na cvijeće, parfem, nešto sintetičko. Iz nekog sam razloga razmišljala o smjesi, prehrani-nutrilonu (ugodnost), ali i hitna pomoć i pedijatar rekli su, teško. propisao fenistil, nakon njega, osip je malo izblijedio, ali nije potpuno nestao. prestao davati kapi i sve je nestalo, na par dana, kako se ispostavilo (sad, lice + cijelo tijelo je razbacano, i dalje idemo na masažu, tamo koriste dječju kremu, pa, malo je vjerojatno za njega. ali sada, pedijatar kaže da je to za smjesu svejedno. može biti - netolerancija na bjelančevine kravljeg mlijeka. testirani su - krv / mokraća. sve je normalno. predlaže davanje na kozi (ušla je u trgovinu, postoje samo 2 - nenni i cabrita) ili mješavine poput nutramigen i nutrilon Nastavite čitati →

Cure drage, recite mi. Netko je hranio svoju djecu ovom Bebilon HA smjesom. Alergični smo, pa nam treba hipoalergenska smjesa. O njoj praktički nema recenzija. Svatko tko ima iskustva s hranjenjem ovom smjesom nije nužno hipoalergen), zapišite: kako vam se svidjelo, kako su djeca jela, poput trbuščića, stolice itd. Nastavite čitati →

Na GW-u smo. Od 4 mjeseca počeo sam uvoditi sok od jabuke i sos od jabuka. Zatim, nakon što smo pročitali kritike o opasnostima soka, izuzeli smo ga. Tijekom 1,5 tjedna doza pire krumpira dovodila se u staklenku dnevno. Jedemo frutonyanu, limenku od 110 g podijelimo u dvije doze - ujutro i navečer (ne noću). Počeli su jesti i povrće pire krumpir iz bakine košarice, cvjetaču. Jedemo 50g za ručak. Sad smo na masaži, pa neću još ništa novo uvoditi, pričekat ću. iako nemamo TTT reakcije na hranu. Nastavite čitati →

Sjedio sam ispred računala otprilike dva sata, ako ne i više, čitajući postove majki u odjeljku VJETSKO HRANJENJE. Ono što želim reći je da sam osoba koja je prilično mirna u pogledu tuđih recenzija i preporuka i uvijek slijedi svoj unutarnji glas. Hranila sam svoje dijete majčinim mlijekom i dodala mu nikakvu adaptiranu mliječnu hranu tek osam mjeseci. Uopće se ne kajem zbog toga, ali nakon što sam pročitala poruke mladih majki, u nekim sam slučajevima postala jako tužna. Djevojke, drage - smjesu smo pažljivo predstavili tek nakon osam mjeseci. Nastavite čitati →

Recenzije - Hipoalergenske smjese za djecu

Povratne informacije:
Jedna sam od onih iscrpljenih majki koje ne izlaze iz dječjih alergija. Dok sam dojila, bojala sam se pojesti čak i mali komadić čokolade ili popiti čašu mlijeka. Kad smo prešli na smjese, problem se pogoršao. Ali dijete je savršeno reagiralo na dadilju. Da, naravno, i sada ima osipa, ali mi uvodimo komplementarnu hranu i najvjerojatnije se na njega izlijeva.

Prednosti: Ukusno. Dobro se razvodi. Cijena odgovara kvaliteti.

Povratne informacije:
Dijete je sklono alergijama. Obrazi često postanu crveni. Isprobali smo Nutrilon GA. Dijete ga nije jelo zbog gorčine. Ali GA je sa zadovoljstvom uzeo Frisolaka. Savjetovala nam je njezina prijateljica koja je izliječila njezine blage manifestacije dijateze. Obrazi su nam prošli i kroz tjedan dana.

Prednosti: Novozelandski ekološki i kvalitetan proizvod od kozjeg mlijeka.

Mane: Nije otkriveno.

Povratne informacije:
Uopće ne opaža druge smjese. Na njemu odrastao snažan i zdrav. Već imamo 2,5 godine. (Komentar koji nisu izmislili trgovci - stvarno moj) Da budem iskren, nisam htio pisati - odjednom će cijena porasti - i tako skup proizvod.

Povratne informacije:
Iz Nutrilona smo prešli na Nenny. Nestale su kolike i zelene stolice. Nema alergija, svi prištići na licu su nestali. Dijete se dobro deblja i jede sa zadovoljstvom. Slatkog je okusa. Brzo se otapa.

Prednosti: Nježnog okusa

Povratne informacije:
Počeli smo s ovom smjesom. Bili smo zadovoljni. Smjesa je odmah pustila korijen. Nije bilo problema sa želucem. Sviđa mi se okus i cijena.

Prednosti: Super Blend

Mane: Nema bogatstva

Povratne informacije:
Preporučio liječnik, vrlo zadovoljan rezultatom

Prednosti: Dobar miris

Povratne informacije:
Taku smjesu jeli smo gotovo mjesec dana, a onda je beba prestala u potpunosti jesti. Pokušali smo se prebaciti na kozu, izabrali smo Cabritu i dijete je počelo jesti s užitkom, pa čak i bolje spavati! Probava se normalizirala - kao rezultat, neke prednosti!

Prednosti: Jedino što je pomoglo u suočavanju s alergijama

Mane: Vjerojatno mi je zbog cijene i mirisa mučno, ali to nije glavno.

Povratne informacije:
Odličan miks, preporučujem

Povratne informacije:
Čitala sam u recenzijama da pišu što je skupo, a što se ne može učiniti za voljeno dijete, pogotovo kad mješavina pomogne i više nema alergije

Povratne informacije:
Po preporuci liječnika kupili smo ovu smjesu, pomogla je, više ne primjećujemo znakove alergije

Povratne informacije:
Obrazi naše bebe počeli su crvenjeti, liječnik je savjetovao ovu smjesu, sve je odjednom nestalo, uzeli su malo pakiranje za uzorak, sada uzimamo 800 g jeftinije

Prednosti: Kvalitativni sastav i okus

Mane: Samo jedna - cijena

Povratne informacije:
Smjesa nam je odgovarala u svim pogledima. Lijep sastav s hrpom korisnih aditiva i, zapravo, bez štetnih E-nisa. Dijete to jako voli, jede bez ikakvih hirova. Jednostavno za pripremu i uvijek pri ruci. Jedino upozorenje je naravno cijena. Ali kad nema izbora, kamo onda ići.

Prednosti: Lijep trošak smjese.

Mane: Ne postoje male sonde za utvrđivanje je li smjesa prikladna ili nije.

Povratne informacije:
Ova nam je smjesa bila savršena, nije bilo ovisnosti, nije bilo problema s trbuščićem.

Prednosti: dobra kvaliteta.

Povratne informacije:
Nestle Alfare nadomjestak za mlijeko pogodan je za mnogo djece, zato ga i preporučuju liječnici u našoj bolnici! Kvaliteta zamjene je izvrsna, savršeno je pristajala mojoj kćeri.

Prednosti: bez mliječnih proizvoda. Ukusno.

Mane: Ne otapa se uvijek dobro, vodu trebate zagrijati, a zatim smjesu malo ohladiti.

Povratne informacije:
Najbolja opcija ako adaptirano mlijeko nije dopušteno. Dobar ukus. Bojali smo se da će biti moguća samo smjesa aminokiselina, ali ovo.

Prednosti: Dizajniran za djecu od 1 do 10. Ima ugodan okus, sadrži sve potrebne vitamine. Korisno za djecu tijekom prehlade za jačanje imuniteta.

Povratne informacije:
Smjesa NESTLE CLINUTREN JUNIOR sadrži sve neophodne vitamine, minerale i probiotike. Korištenjem ove smjese ne trebate dodatno kupovati vitaminske komplekse. Okus je poput sladoleda, pa se djetetu sviđa. Ne morate trošiti puno vremena na pripremu smjese. Ujutro dijete ne voli doručkovati pa od ove smjese napravim koktel. Rezultat - nije naštetio cijelom školskom razdoblju.

Prednosti: Ovo je jedina mješavina koja nam je uspjela. Nakon pokazivanja znakova alergije (oko 1,5 mjeseca), isprobali smo različite smjese: NUTRILON HYPOALLERGEN, Nutrilon Pepti Allergy, Friso Frisopep.

Mane: Cijena zagrijava kad uzmete u obzir da imamo blizance. Osim toga, u ožujku je bilo problema s dostupnošću smjese u trgovinama. Kao što su nam rekli, proizvođač je ostao bez jedne od komponenata. Nisu je mogli naručiti ni putem internetskih trgovina. Morao se vratiti na Friso Frisopep,

Povratne informacije:
Imam dvoje unučadi, blizanke. Oboje su hranjeni Nutrilonom od rođenja. Nakon 1,5 mjeseca, jedan od njih upao je u probleme: prekriven osipom, koji se povremeno pretvarao u gotovo čvrstu koru, stalni svrbež, nervoza. Obratili smo se alergologu i utvrdili da su alergični na proteine ​​kravljeg mlijeka. Hajde, problemi s napajanjem. Malo je izbora za hranjenje beba s alergijama. Mješavina Friso Frisopep AS bila je najbolja za nas (uz aktivno liječenje). Dijete pije s užitkom. Nedostatak je jedan i značajan - to je cijena (u internetskim trgovinama možete pronaći jeftinije - ali uvijek je dostupno).

Hipoalergene smjese

  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 272

Primarni zadatak majke je odgojiti ne ugodno, već sretno dijete..

Pomozite u istraživanju! Majke i očevi, ispunite upitnik o tome kako je ugodno živjeti, hodati i kretati se u Permu s djecom: http://bit.ly/tauzoe

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • obični korisnik
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 221
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • obični korisnik
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 168

modus_erendi (12.11.2011 - 21:51) napisao je:

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Reaktivan ;-)
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 1 170

"Naša je najveća slabost to što odustajemo. Najsigurniji način za uspjeh uvijek je još jedan pokušaj."

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • obični korisnik
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 168

Nika (13.11.2011 - 15:45) je napisala:

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Mama Mogway
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 272

Oh, ispričavam se, ali jučer sam zabrljao. Kupila sam, ispada, Frisov hidrolizat, i tko zna, stvarno smrdljiv i specifičnog okusa. A baš mi je trebao GA, pa sam danas probao Friso GA običan, jako je dobrog okusa. Čekam što će biti sa stolicom i kako će alergija reagirati.

Zanima me, ovdje smo alergični, nitko ne zna na što, razloga može biti mnogo: dohrana, moja hrana, sve što želite, čak i puder za odjeću. I upravo je smjesa prisiljena zamijeniti. Zašto? Možda razlog uopće nije u njoj?

Primarni zadatak majke je odgojiti ne ugodno, već sretno dijete.

Pomozite u istraživanju! Majke i očevi, ispunite upitnik o tome kako je ugodno živjeti, hodati i kretati se u Permu s djecom: http://bit.ly/tauzoe

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Reaktivan ;-)
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 1 170

[quote name = 'modus_erendi' timestamp = '1321202368' post = '8904731'

Zanima me, ovdje smo alergični, nitko ne zna na što, razloga može biti mnogo: komplementarna hrana, moja hrana, sve što želite, do praha za odjeću. I upravo je smjesa prisiljena zamijeniti. Zašto? Možda razlog uopće nije u njoj?
[/ citat]
Zaista čudno. Pedijatar mi je rekao da idem na hipoalergenu dijetu, dijete mažem samo kremom Mustela, operem ga običnim dječjim sapunom i mijenjam smjesu do gomile. Čini mi se da je potreban niz mjera u borbi protiv alergija..

"Naša je najveća slabost to što odustajemo. Najsigurniji način za uspjeh uvijek je još jedan pokušaj."

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Julia i Tyoma
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 1 003

modus_erendi (13.11.2011 - 21:39) napisao je:

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • nemojte se toliko truditi, sve najbolje stvari se dogode neočekivano
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 133
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Mama
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 1,377

natacha (11/13/2011 - 18:10) napisao je:

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • nedavno na forumu
  • Grupa: početnici
  • Postova: 14
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • obični korisnik
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 176
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Mama
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 1,377

Faridina (19.11.2011 - 00:15) je napisao:

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • napaljena mama
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 73

To je također bila glupost sa starijim. Budalasto su se smjesu navukli gotovo odmah, nesvjesno zbog nutrilona (kasnije sam pronašao recenzije na Internetu, mnogi su govorili o alergiji na proteine ​​kravljeg mlijeka). S dva mjeseca postao je potpuno umjetan, pa je s 3 već postao alergičan - crvena plačljiva mjesta na svim obrazima. zatim je bio nutlon HA, hidrolizat, nakon kratkog poboljšanja vratili su se na istu sliku. Kad je smjesa promijenjena u NAS (naravno, također hidrolizirana), sve je nestalo, a zatim su se postupno, kroz hipoalergijski, vratili u uobičajenu smjesu (NAS i Friso).
Pa, slažem se s tananowos kozjim mlijekom je stvar !! Kad sam imao godinu i pol dana u selu, pio sam svježe kozje mlijeko ravno iz ruku i u jednom gutljaju izvadio limenku od 400 grama. Sad sve jedemo i pijemo

Koje sam zaključke za sebe donio:
- nije uvijek ono što je skuplje bolje
- nema potrebe da se prekidate s jednom markom ili proizvođačem - ako jedan ne odgovara, pokušajte s drugim i zasigurno ćete pronaći odgovarajućeg
- nemojte tjerati djetetovo tijelo - bolje je da u jednom gutljaju zna piti ili povraćati
i na temu:
- Nikada neću savjetovati Nutrilon nikome (osim ako ih već sigurno hranite, tada se ne morate mijenjati bez razloga)

IMHO Mislio sam da je vjerojatno za osobu bolja hrana iz okolice u kojoj je rođena. (Koliko će Permians izdržati na nekim bananama s kokosovim orasima? Možda i smjesu vrijedi kupiti od "naših proizvoda", a ne od nizozemske od egzotičnih)

Mliječna formula Nutrilon 1 hipoalergijska 400g od 0 mjeseci

Cijene internetskih trgovina mogu se razlikovati od cijena maloprodajnih trgovina

Svi proizvodi marke Nutrilon

O proizvodu

Suha smjesa na bazi djelomično hidroliziranih proteina sirutke "Nutrilon Hypoallergenic 1".

Za hranjenje djece od rođenja

  • Za djecu s velikim rizikom od razvoja alergija
  • Smanjuje rizik od alergija

Nutrilon Hypoallergenic

U suvremenom svijetu svako treće dijete postoji rizik od razvoja alergije. Povećani rizik od razvoja alergija kod djeteta primjećuje se ako roditelji i / ili druga djeca u obitelji pate od alergijskih bolesti. Ako majčino mlijeko nije dovoljno, posebno je važno za takvu djecu da pažljivo pristupe odabiru smjese, jer alergije sprečavaju bebu da se pravilno razvija.

Nutrilon Hypoallergenic posebno dizajniran za djecu s visokim rizikom od razvoja alergija na temelju međunarodnih zahtjeva za hipoalergenske smjese Zbog zajedničkog djelovanja djelomično razgrađenih (hidroliziranih) proteina i imunoaktivnih prebiotika galakto- i fruktooligosaharidi (GOS / FOS), Nutrilon Hypoallergenic Hypoallergenic Hypoallergenic Hypoallergenic mlijeko.

Uz to, jedinstveni kompleks Pronutri + u formuli pomaže razvoju vašeg djeteta. Napokon, uključuje:

  • posebne masne kiseline ARA / DHA, koje podržavaju razvoj inteligencije,
  • prebiotici GOS / FOS za jačanje imunološkog sustava - smanjujući rizik od alergija i zaraznih bolesti.
  • kompleks vitamina i minerala za zdrav tjelesni razvoj.

Učinkovitost Nutrilona Hypoallergenic potvrđuju međunarodne kliničke studije.

Učinkovitost ove smjese posljedica je upotrebe, zajedno s ostalim komponentama, djelomično hidroliziranih mliječnih bjelančevina. Stoga je okus smjese karakteriziran prisutnošću gorke ili trpke note..

VAŽNO:

  • Dojenje je poželjnije za hranjenje male djece.
  • Nutrilon se koristi kao zamjena za majčino mlijeko kada dojenje nije moguće.
  • Prije upotrebe smjese obratite se stručnjaku.
  • Nepoštivanje uputa za pripremu i čuvanje formule može naštetiti zdravlju djeteta.
  • Nikada nemojte ostavljati bebu samo dok se hrani.
  • Za dječju hranu.
  • Ne primjenjujte djecu koja su alergična na bilo koju komponentu proizvoda.

PAŽNJA:

  • Pripremite obroke neposredno prije jela!
  • Ne koristite ostatke hrane za naknadno hranjenje!
  • Smjesu nemojte zagrijavati u mikrovalnoj pećnici kako biste izbjegli stvaranje vrućih nakupina smjese.
  • Tijekom pripreme strogo slijedite preporuke za količinu smjese i ne dodavajte ništa u pripremljenu smjesu.
  • Novu smjesu treba unositi u prehranu djeteta postupno. Ako imate dodatnih pitanja, obratite se Nutriclub Mom Expert Line.

SASTAV: Laktoza, djelomično hidrolizirani koncentrat proteina sirutke, biljna ulja (palmino, repica, kokos, suncokret, Mortierellaalpina), prebiotici (galaktooligo šećer, fruktooligosugar), emulgator - ester limunske kiseline i mono- i digliceridi, masne kiseline, masne kiseline, kolin, vitaminski kompleks, sojin lecitin, taurin, inositol, elementi u tragovima, nukleotidi, L-karnitin.

SKLADIŠTENJE

  • Neotvorene staklenke čuvati na temperaturama od 0 ° do 25 ° C i relativne vlažnosti ne više od 75%.
  • Otvorenu posudu čuvajte dobro zatvorenu na hladnom i suhom mjestu, ali ne u hladnjaku..
  • Sadržaj otvorene staklenke upotrijebite u roku od tri tjedna.

Hipoalergena formula za novorođenčad - kako odabrati i koja je bolja

Pročitajte također:

Izbornik za osmomjesečnu bebu hranjenu na bočicu: učinite i ne treba

Koliko novorođena beba treba jesti dnevno i za hranjenje

Zelena stolica u djece hranjene adaptiranim mlijekom

Pozdrav dragi prijatelji! Danas ćemo razgovarati o prvom obroku za male alergičare. Napokon, ona je ta koja im je u stanju dati snagu, učiniti ih tvrđima, ljepšima i još sretnijima ili, naprotiv, izazvati hrpu neugodnih posljedica u obliku alergijskih reakcija, zatvora, proljeva, povraćanja ili nadutosti..

Stoga se smjesa mora odabrati s velikom pažnjom, na temelju preporuka pedijatara. Prikupili smo ih u ovom članku. Dakle, hipoalergena formula za novorođenčad - što je bolje i prema kojim kriterijima je odabrati.

1. Hipoalergena smjesa - što je to i zašto

Hipoalergena je prilagođena formula stvorena posebno za hranjenje beba koje su imale nuspojave na uobičajenu primjenu. Kakva je njihova priroda? Teško je odgovoriti jednoznačno, jer je svaka beba individualna.

Međutim, ne zaboravite da su gotovo sve adaptirane mliječne pripravke od sirutke ili kravljeg mlijeka. Bez sumnje, potonji je nevjerojatno koristan proizvod, ali samo za djecu sa zrelim probavnim sustavom. Onima koji još nisu u potpunosti formirali nedostaje enzima za razgradnju mliječnih bjelančevina. Kao rezultat toga, oni prodiru u krvotok, kombiniraju se s alergenima i dovode do vrlo neugodnih posljedica..

A sami mliječni proteini već su alergeni. I ne samo novorođenčad, već i neke odrasle osobe to jednostavno ne mogu podnijeti. Inače, bjelanjak i gluten razlikuju se po istim "svojstvima", koja su također često uključena u većinu smjesa. Od njih proizvođači hipoalergenske hrane za bebe štite svoje male potrošače..

Napominjemo da takvu smjesu ne možete samostalno propisivati ​​svojoj bebi. Štoviše, zbog osobitosti tehnološkog postupka nije najukusniji, već upravo suprotno. A kod apsolutno zdrave djece može uzrokovati nedostatak vitamina, polagano debljanje i druge probleme povezane s pothranjenošću..

Samo ga liječnik može preporučiti na temelju rezultata analize koji pokazuju da je njegov pacijent mala alergična osoba. U nekim slučajevima to može učiniti i bez testova ako u obitelji postoje mrvice teških alergija, kako bi se spriječila pojava bilo kakvih alergijskih reakcija.

2. Vrste hipoalergenskih smjesa

Da biste odabrali pravu smjesu, morate razumjeti što su..

Na modernom su tržištu tri vrste takvih proizvoda:

  1. smjese izrađene od podijeljenog kravljeg mlijeka. U njima se protein razgrađuje unaprijed, uslijed čega se rizik od alergijske reakcije smanjuje na ništa. Ovisno o težini posljednjih mrvica, profilaktičke smjese ("Nan hipoalergenski", "Similak"), terapijske i profilaktičke ("Humana GA1", "Hipp GA") ili terapijske ("Nutrilon Pepti", "Frisopep", "Nutramigen" ). Naravno, međusobno se razlikuju upravo po stupnju razdvajanja i, sukladno tome, među njima možete odabrati idealnu opciju za bilo koju bebu;
  2. soja hipoalergenske smjese - propisane su pod uvjetom da ne podnose kravlje mlijeko. Nepotrebno je reći da to nužno moraju potvrditi rezultati odgovarajućih analiza. Takve smjese su lišene mliječnih proteina, glutena i laktoze - glavnih alergena. Istodobno, uključuju maltozu i biljna ulja, uključujući palmino ulje. Teško je reći koliku će korist ili štetu zapravo donijeti novorođenčetu, pa se u praksi propisuju samo djeci starijoj od 6 mjeseci. Prednosti sojinih mješavina su ogromna količina vitamina i minerala, jer se iz njih jednostavno manje apsorbiraju, a prisutnost fitoestrogena prirodna je antivirusna tvar. Te smjese uključuju: "Humana", "Nan soja", "Nutrilak soja";
  3. hipoalergenske smjese na bazi kozjeg mlijeka - možete ih hraniti mrvicama u slučaju netolerancije na kravlje mlijeko. Postoji mišljenje da je kozje mlijeko po svom sastavu bliže majčinom mlijeku. A najbolji dokaz za to je izvrsna probavljivost takvih smjesa. Štoviše, jačaju imunološki sustav i poboljšavaju probavu te imaju izvrstan ukus. Evo samo nekoliko njih na modernom tržištu. Proizvode se pod markama: "Nenny", "Mamako", "Kozochka".

Općenito, postoji puno hipoalergenskih smjesa. Koju će odabrati u svakom pojedinačnom slučaju, trebao bi odlučiti kvalificirani liječnik kako bi zaštitio bebu od još većih neugodnih posljedica.

3. Savjeti za odabir smjese


Prava hipoalergenska formula za dojenčad razlikuje se od uobičajene sljedećim karakteristikama:

  • količina proteina - u 1 litri gotovog proizvoda trebala bi biti unutar 12 - 14 g;
  • omjer proteina sirutke i kazeina - trebao bi biti u rasponu 60:40 - 80:20;
  • količina ugljikohidrata - idealno bi bilo da lik bude jednak 7 g po 1 litri;
  • kvaliteta masti - moraju biti lako probavljive.

Svi se ti podaci nalaze na pakiranju, pa ih uvijek možete provjeriti ako je potrebno..

4. Ocjena hipoalergenske formule za novorođenčad

  1. "Nan hipoalergenski" jedan je od najpopularnijih. Sadrži protein koji je podijeljen na aminokiseline, pa gotovo nikad ne uzrokuje alergijske reakcije, nadutost ili probleme sa stolicom;
  2. "Similak je hipoalergen" - upravo je ona ta koja se često prepisuje djeci, u čijoj su obitelji postojale alergije. Stvoren je na bazi mliječnih bjelančevina i obogaćen prebioticima, masnim kiselinama, vitaminima i mikroelementima.
  3. "Nutrilon hipoalergijski" izrađen je na bazi kravljeg mlijeka i obogaćen s puno hranjivih sastojaka potrebnih za rast i razvoj djeteta. Međutim, sadrži palmino ulje, zbog čega ga mladi roditelji ponekad odbijaju..
  4. "Friso" - sadrži proteine ​​sirutke i kazeina, vitamin C, željezo i druge hranjive sastojke odgovorne za rast, debljanje i imunitet djeteta.
  5. "Dadilja" - stvorena od kozjeg mlijeka bez sintetičkih dodataka, palminog ulja i šećera. Omogućuje novorođenčadima da se brzo udebljaju, oslobađa ih problema sa stolicom, ne izaziva razvoj alergijskih reakcija.

Naravno, ovo nije cjelovit popis hipoalergenskih smjesa za najmlađe. Zapravo ih ima puno. I teško je reći koji će od njih u svakom slučaju biti najbolji. Napokon, ponekad se oni odabiru na više od mjesec dana.

5. Recenzije

Pogledajmo što mlade majke kažu o upotrebi raznih hipoalergenskih smjesa u dječjoj prehrani..

Angela:

Dugo je trebalo da se pokupi smjesa. Isprobali smo Nestogen, Nutrilon i neke druge, a Friso se pojavio.

Karina:

Moja kći je jela Nan GA. Došla sam prvi put, nije bilo osipa i problema sa stolicom.

Sveta:

Birali smo između Frisolaka, Similaka, Nan i Nutrilaka. Na posljednjem smo se zaustavili. Zasad je dobro, mmm.

Rita:

Alergolog nam je savjetovao Goat-a, svi ostali bili su strašne alergije. Bili smo prezadovoljni, sve je prošlo.

Video pregled različitih adaptiranih mliječnih mlijeka možete pogledati ovdje:

Suvremeni proizvođači pobrinuli su se da na policama ima dovoljno hipoalergenih formula za bebe. Ali samo liječnik zna kako pravilno odabrati jedan od njih. Zapamtite ovo!
Također podijelite ovaj članak na društvenim mrežama i pretplatite se na naša ažuriranja! Vidimo se uskoro!

Sada pročitajte:

Mix "Baby" za novorođenčad - sastav, blagodati, pregledi

Pozdrav dragi čitatelji! Jeste li osobno upoznati s adaptiranim mlijekom za novorođenčad? Na modernom...

Ocjena najbolje hipoalergene formule za novorođenčad: koja je najbolja hipoalergenska formula za bebu 2019?

Primijetite da vaša beba ima alergijsku reakciju od majčinog mlijeka? Ni stroga prehrana dojilje ne pomaže (Što može dojilja)? Vrijeme je da razmislite o prebacivanju bebe na posebnu hipoalergenu smjesu. U materijalu ćemo vam reći koja je hipoalergenska smjesa najbolja za novorođenčad..

Kada početi primjenjivati ​​hipoalergenu formulu bebi

Nakon savjetovanja s pedijatrom, dijete morate prevesti na posebnu prehranu ako:

  • Liječnik je vašem djetetu dijagnosticirao intoleranciju na gluten;
  • Pojavljuju se problemi s apsorpcijom i probavom hrane;
  • Prisutnost bilo kakve alergije na hranu kod majke djeteta;
  • Dijagnosticiran atopijski dermatitis;
  • Analiza je pokazala odsutnost posebnih enzima odgovornih za razgradnju mliječnih bjelančevina;
  • Bebina gušterača nije dovoljno razvijena;
  • Primjećuju se alergijske reakcije na soju, mliječne bjelančevine (uključujući kozje).

Ne pokušavajte sami odabrati najbolju hipoalergenu smjesu prema recenzijama potrošača na forumima. Samo pedijatar može identificirati alergen, propisati potrebnu hranu nakon posebnih testova.

Ocjena najbolje hipoalergijske formule za bebe 2019

Ovisno o namjeni, takve smjese su:

Smjese bez mlijeka

Ova hrana temelji se na izolatu proteina soje. Namijenjen je djeci koja ne podnose kravlje ili kozje mlijeko. Potrošači napominju da je takva hrana slađeg okusa, djeca to jako vole.

PAŽNJA! Bolje je takve smjese s popisa davati s oprezom, jer dijete može imati alergijsku reakciju na sojine proteine.

  1. Humana SL. Ne sadrži životinjske proteine, gluten, laktozu, glukozu.
    Frisosoy. Sadrži nukleotide, aminokiseline, masne kiseline korisne za bebino tijelo.
  2. Nutrilon soja. Sadrži sve hranjive sastojke potrebne za puni razvoj djeteta.
  3. Enfamil Soja. Odnosi se na medicinske proizvode, lako uklanja nedostatak elemenata u tragovima, vitamina u bebinom tijelu. Borbe protiv akutnih crijevnih poremećaja.
  4. Bellakt soja. Koristi se kao dio terapijske dijete za djecu od rođenja koja ne podnose laktozu.
  5. Similak Isomil. Lako se probavlja, potiče dobru apsorpciju kalcija. S pravom se može smatrati najboljom hipoalergenom smjesom.

Od svih navedenih marki proizvoda bez mliječnih proizvoda, samo Similak Isomil ne sadrži palmino ulje.

Smjese za hidrolizu

Za djecu koja imaju alergijsku reakciju na blok soje, proizvođači proizvode posebnu hranu. U njemu se hidrolizira (razgrađuje) protein kravljeg mlijeka.

Kazeinski hidrolizati

Oni su manje alergeni, stoga su propisani za bebe s jakim alergijskim reakcijama. Međutim, njihova je biološka vrijednost niža, a okus nije baš ugodan. Ne sadrže prebiotike, laktazu. Ugljikohidrati su predstavljeni škrobom, glukozom.

  • Similak Alimentum. Indicirano je za novorođenčad s teškim alergijama, malapsorpcijom u crijevima. Smanjuje pojavu kolika u novorođenčeta.
  • Nutramigen. Može se koristiti kao terapeutski i kao profilaktički agens za alergije na mliječne bjelančevine (uključujući majčino mlijeko).
  • Friso Frisopep AC. Medicinska prehrana za bebe koje imaju problema s probavom, asimilacijom mliječnih bjelančevina. Sadrži sve korisne hranjive sastojke, minerale.
  • Pregestimil. Sastav je uravnotežen za upotrebu kod beba. Takva medicinska prehrana propisana je za nezrelost crijeva kod djeteta, neželjene reakcije na žitarice, proteine ​​kravljeg mlijeka, soju.

Sve vrste hrane ne sadrže palmino ulje, gluten, laktozu.

Hidrolizati proteina sirutke. Jako hidroliziran

Takve lijekove liječnici propisuju za blagi do umjereni oblik alergijske reakcije. Bolje se apsorbira nego kazein.

  • Nestlé Nutrilon Alfare. Dodijelite kršenje probavnog trakta. Nukleotidi koji čine proizvod pomažu crijevnoj sluznici da se obnavlja na vrijeme, ublažavaju upalu. Kontraindicirano u dojenčadi s galaktosemijom.
  • Frisopep (Friso PEP). Dobra hipoalergijska smjesa s niskom razinom laktoze što je bliža majčinom mlijeku. Sadrži omega kiseline i prebiotike.
  • Nutrilon PEPTI Alergija. Sadrži laktozu, pa ako dijete ima problema s probavom hrane, može se pojaviti netolerancija na ovu vrstu hrane.
  • Nutrilak PEPTIDI SCT. Ne sadrži laktozu, saharozu. Treba ga davati djeci s poremećajima crijevne apsorpcije, nedostatkom laktaze. Pomaže u povratku težine LBW beba.

Hidrolizati proteina sirutke. Djelomično hidroliziran

Smjese su profilaktičke. Propisani su za djecu kod kojih su se neželjene reakcije prvi put pojavile. Sadrži probiotike, prebiotike, nukleotide koji podržavaju bebin imunitet.

  • Humana GA. Može se nadopunjavati ili koristiti kao glavna vrsta hrane za bebe s rizikom od alergija. Prisutnost omega masnih kiselina, laktaze, odsutnost boja, konzervansa, glutena - to su značajke prehrane.
  • Frisolak GA. Preporučuje se za mješovitu bebu koja se hrani na bočicu, bebe s visokim rizikom od alergija na hranu. Sadrži sav spektar tvari potrebnih za zdrav rast.
  • Hipp Kombiotic GA. Između ostalog, sadrži žive laktobacile koji su vrlo korisni za crijeva malenog. Savršeno zasićuje bebu, smanjuje mogućnost neželjenih reakcija na hranu.
  • Nutrilak Hypoallergenic. Potiče povećani imunitet, poboljšava rad crijeva, što sprečava alergije.
  • NAS GA. Za bebe s blagim oblicima neželjenih reakcija na hranu. Može se koristiti za metaboličke poremećaje dječjeg tijela.
  • Similak hipoalergen. Zahvaljujući prehrani, malom gurmanu dijagnosticira se manje manifestacija alergija, problema s probavom.

Proizvodi od aminokiselina

Takva hrana ne sadrži proteine, ali je stvorena na bazi aminokiselina, koje u principu ne mogu izazvati alergije..

  • Neocate LCP. Ovaj proizvod nije samo terapijski, već i dijagnostički. Uz njegovu pomoć liječnici mogu prepoznati alergen na hranu, intoleranciju na proteine ​​u hrani.
  • Nutrilon aminokiseline. Preporučuje se za novorođenčad s jakim alergijskim reakcijama na soju, proteine ​​kravljeg mlijeka i druge tvari. Sastav je bez laktoze, fruktoze, glutena, saharoze, palminog ulja.
  • Alfare Amino. Više kalorija u usporedbi s drugim markama, dječje tijelo dobro apsorbira. Sadrži Olein palme.

Kako odrediti najbolju hipoalergenu smjesu?

Prilikom odabira svakako uzmite u obzir:

  1. Dob. Proučite podatke na pakiranju. Oznake od 0 do 3 pomoći će odrediti pravu hranu za dob vašeg mališana.
  2. Stupanj alergije. Ovisno o složenosti alergijskih manifestacija, trebate odabrati hranu: terapijsku, profilaktičku ili terapijsku i profilaktičku.
  3. Sastav. Odaberite hranu koja vam po sastavu odgovara. Razmotrite prisutnost ili odsutnost palminog ulja, probiotika, prebiotika, nukleotida, laktoze, glutena.

Nikada se nemojte odlučiti za pravi proizvod za bebu s rizikom od ozbiljnih alergijskih reakcija bez prethodnog savjetovanja s pedijatrom.


Publikacije O Uzrocima Alergije