Imunoterapija specifična za alergene (ASIT)

Ukratko o terapiji.

Imunoterapija specifična za alergene (ASIT) vrsta je liječenja čija je učinkovitost dokazana u liječenju alergijskih bolesti poput alergijskog rinitisa i konjunktivitisa, atopijske bronhijalne astme, kao i anafilaktičkih reakcija na ubode insekata himenoptera (ose, pčele, stršljeni, bumbari, ugrizi mrava). ). ASIT može biti učinkovit kod atopijskog dermatitisa.

ASIT se sastoji u uzastopnom uvođenju sve većih doza alergena u tijelo pacijenta, na što pacijent ima povećanu osjetljivost i što uzrokuje kliničke manifestacije bolesti.

Prije ASIT-a, pacijent prolazi temeljit klinički i alergološki pregled kako bi se utvrdile indikacije i kontraindikacije za ovu metodu liječenja. Ova vrsta terapije treba provoditi samo u uvjetima specijaliziranih alergoloških soba i odjela..

Za liječenje koriste se alergeni ekstrakti (ljekoviti alergeni, alergijska cjepiva) dobiveni iz kućne prašine, žitarica i korova, gljiva, otrova od insekata. Izbor potrebnog alergijskog cjepiva provodi se na temelju rezultata alergijskog pregleda, koji otkriva upravo one alergene koji su doveli do razvoja bolesti. Ako pacijent ima osjetljivost na nekoliko alergena odjednom, moguće je provesti tečaj ASIT-a s nekoliko alergijskih cjepiva.

Prije svake injekcije liječnik pregledava pacijenta i nadgleda ga najmanje 40 minuta. Injekcija se provodi intradermalno u područje ramena. U slučaju opterećenog općeg stanja ili za liječenje po ubrzanoj shemi (10-15 dana), tečaj ASIT provodi se u bolnici s hospitalizacijom u specijaliziranim krevetima u uredu opće alergologije i imunopatologije..

ASIT značajno poboljšava tijek i prognozu alergijskog rinitisa i konjunktivitisa, atopijske bronhijalne astme, atopijskog dermatitisa. U slučaju alergije na otrov insekata iz reda Hymenoptera, ASIT smanjuje vjerojatnost i učestalost stanja opasnih po život. Uz to, pravovremeni učinkoviti ASIT smanjuje rizik od prijelaza blažih oblika bolesti na teže, a u prisutnosti alergijskog rinitisa smanjuje rizik od nastanka bronhijalne astme..

Kliničko poboljšanje kod ASIT-a obično se događa kod ponovljenih tečajeva liječenja, ali može se pojaviti nakon prvog tečaja. Učinak ove terapije traje dugi niz godina..

ASIT! Hitno su potrebne povratne informacije!

prikupljajući recenzije o alergijskoj imunoterapiji, tko je to učinio, tko zna što, bit ću vrlo, vrlo zahvalan.

Ovom metodom počeo sam se služiti davno. Imam sezonske alergije (urođene. Odnosno, jedan je od mojih roditelja imao čitavu nasljednu dinastiju alergičara). Ova je terapija olakšala polinozu u 60%. Cvjetanje pelina puno se lakše podnosilo. Injekcije su davane prema uputama alergologa. Dok na zemlji još ima snijega. Lijek HISTAGLOBULIN. Sada na tržištima Ruske Federacije, Kazahstana to nije. Iz nekog je razloga zabranjeno uvoziti. Ali sada se proizvodi u Ukrajini. Odatle su ga doveli poznanici.

zapravo je ova terapija vrlo sumnjiva stvar, sama ideja nastala je analogno virusnim bolestima) cjepivo djeluje ovako, oslabljeni virus se unosi u tijelo i imunitet osobe počinje stvarati antitijela na njega, a taj proces nije brz) i kada virus uđe u takav organizam šteti mu minimalno. Ako virus uđe u nepripremljeno tijelo, prije nego što tijelo razvije imunitet, bolest će sama naštetiti zdravlju ili ubiti. na primjer, velike boginje, većina onih koji boluju od nje umiru, a preživjeli su unakaženog izgleda i lošeg zdravlja, ali već su razvili imunitet na male boginje.

S alergijom je drugačije, alergen je supstanca, a kada uđe u tijelo izaziva zaštitnu reakciju - oslobađanje antitijela u krv koja uzrokuju alergijsku reakciju) kako terapija nije jasna) I sama sam alergična na grinje kućne prašine, a s vremena na vrijeme imam curenje iz nosa i pravilnim liječenjem vrlo brzo ga se riješim. i strogo govoreći, ne znam kada će se curenje iz nosa ponovno pojaviti, možda za tjedan dana, možda za neki drugi mjesec, ali ako negdje izričito pronađem komad prljavštine i udahnem, učinak me neće natjerati da čekam - kihanje, oteklina nosa + stomatitis, i svi ili žive na ulici i pričekajte dok curenje nosa ne prođe ili uzmite antihistaminike (samo kod curenja nosa i par dana nakon toga, onda prestanem), kortikosteroidne kapi za nos kapi za nos (uzimam redovito) i vazokonstriktore (obično je dovoljno 1-2 dana kada se pojavi curenje iz nosa, uzimaju se samo radi ublažavanja edema, ubuduće slobodno disanje osiguravaju antihistaminici i kortikosteroidi, a lijekove je bolje uzimati sve zajedno, inače će učinak biti ovakav: |), jer sam curenje iz nosa uopće neće proći u sobu i nikada, jer postoji alergen uvijek) pogotovo tijekom spavanja, nos će nateći u jednoj nosnici, bacit ćete se, okrenuti će se druga, nećete se dovoljno naspavati, počet će vicevi s pamćenjem, primjerice, dugo sam čitao tekst, a sljedeći dan bilo je teško m saznat ćete,) ali ako je mlaz iz nosa prošao, tada se neće ni pojaviti, glavno je čistiti ga češće, a ne imati stvari koje nakupljaju prašinu, a zatim laganim pokretom ruke baciti ovu prašinu u zrak.

ukratko, alergijska reakcija se javlja kada ima puno alergena, jako puno, nadalje, da bi se održalo gadno stanje, alergen nije toliko potreban, pa alergičar može biti uz alergen, ali ako to nije dovoljno. dobro, ovdje bi logika trebala biti jasna) i tada se pojavljuje ova imunoterapija) da biste razumjeli kako to funkcionira, trebali biste reći malo kako funkcionira svijet obrazovanja)

ako alergična osoba dođe na ENT, ENT možda neće razlikovati obični curenje iz nosa od alergijskog, a općenito osoba može patiti 25 godina i nitko joj neće pomoći)) jer se diplome dobivaju na različite načine) čak možete dobiti diplomu obmanom, steći neku vrstu povjerenja, a zatim opljačkati riznicu, i nitko neće pomisliti da će to učiniti pristojna osoba, ali on takav nije bio od samog početka), ali možete se ponašati pametnije i imati malo samopouzdanja, smisliti cjepivo i zaraditi na njemu, jer je alergija tolika bolest da se može protumačiti kako želite_) ljudi općenito, usta su mi puna briga i oni malo razumiju takve stvari i neće razumjeti, koliko imaju sreće) pomoći će tamo za 5 godina pomoći ili neće pomoći, glavno je platiti i vjerovati)

tko je liječio alergije ASIT metodom?

  • 4. lipnja 2014
  • Odgovori

Naš izbor

U potrazi za ovulacijom: folikulometrija

Preporučeno

Prvi znakovi trudnoće. Ankete.

Sofya Sokolova objavila je članak u Simptomi trudnoće, 13. rujna 2019

Preporučeno

Wobenzym povećava vjerojatnost začeća

Preporučeno

Ginekološka masaža - učinak je fantastičan?

Irina Shirokova objavila je članak u Ginekologiji, 19. rujna 2019

Preporučeno

AMG - anti-Müllerov hormon

Sofya Sokolova objavila je članak u Analizi i anketama, 22. rujna 2019

Preporučeno

Popularne teme

Autor: LaDanKa
Izrađeno prije 3 sata

Autor: Slatki miš
Stvoreno prije 16 sati

Autor: Yaroslavka2015
Stvoreno prije 18 sati

Autor: Valerie
Stvoreno prije 20 sati

Autor: April09
Stvoreno prije 16 sati

Autor: PregnantYulya
Kreirano prije 22 sata

Autor: PregnantYulya
Stvoreno prije 20 sati

Autor: Mamba
Izrađeno prije 1 sat

Autor: _Clever_
Stvoreno prije 15 sati

Autor: Ariya
Kreirano prije 6 sati

O mjestu

Brze poveznice

  • O mjestu
  • Naši autori
  • Pomoć na web mjestu
  • Oglašavanje

Popularni odjeljci

  • Forum za planiranje trudnoće
  • Grafikoni bazalne temperature
  • Biblioteka za reproduktivno zdravlje
  • Recenzije o klinikama o liječnicima
  • Komunikacija u klubovima za PDR

Materijali objavljeni na našoj web stranici imaju informativne svrhe i namijenjeni su u obrazovne svrhe. Molimo nemojte ih koristiti kao liječnički savjet. Određivanje dijagnoze i odabir metode liječenja ostaje isključiva nadležnost vašeg liječnika!

Tko je radio ASIT terapiju za dijete pređite na temu

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik. Kako postati povjerenje.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Imamo brezu, ribu, heljdu, citruse za pšenicu (iako jedemo tjesteninu, kolačiće - ništa) Zanimljivo je da im treba i zasebna priprema.

Moj suprug je alergičan u prašini, dobio je ASIT s 14 godina, bilo je dovoljno neko vrijeme, ali sa 25 je počeo ponovno. Trenutno ga grdim 35, napisao sam liječniku, smisao 0, pa, ne želi, kako želi. Dijete je atopično, ali njegovo zdravlje je važnije! Hoće li!

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Svake sezone liječenje započinje paketom koji sadrži 3 bočice: jednu s malom dozom (za ubrzanje, tako da se koristi, koristi se 10 dana i ostavlja se za sljedeću sezonu) i 2 bočice s dozom održavanja. Postoji paket sa samo 2 bočice doze za održavanje (jeftinija je 500 rubalja)
Prošle godine uzeli smo 5,5 boca (ne pakiranja!) Podrške. Gotovo je 3 pakiranja.
Započnite 2-3 mjeseca prije uzrokovanja prašine biljke. Budući da imamo johu, a prašnjava je od kraja veljače do početka ožujka, započinjemo krajem prosinca. Neki započinju mjesec dana kasnije.
Ne znam kakav je okus, ali ne i odvratan. Nisam nešto pitao) Kapi se kapaju pod jezik i drže se u ustima 2 minute, a zatim se progutaju.
U fazi biranja doze (prve bočice) mnogi ljudi osjećaju svrbež u ustima koji nestaje u roku od 15 minuta. Možete piti vodu koja olakšava stanje. U svakom slučaju, liječnik ukapa prve kapi i promatra dijete..

U nastavku pišu o besplatnom ASIT-u. Ovo je potpuno drugačiji lijek, A NE čelični oralni! Napravljen je u Rusiji, stupanj pročišćavanja alergena u njemu mnogo je gori od stupnja uvoza, stoga ima puno nuspojava. Zbog toga se koristi SAMO u stacionarnim uvjetima, jer kod kuće, u slučaju anafilaktičkog šoka ili drugih komplikacija, neće biti moguće pravodobno pružiti medicinsku pomoć.
A također su i testovi alergije na krv i metoda Immunocap dvije velike razlike, prvenstveno u pogledu sadržaja informacija i pouzdanosti

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

ASIT kao metoda rješavanja alergija

# 1 Gusena

  • Korisnici
  • 1.619 postova
    • Grad: Zelenograd, 3 md.
    • Gore

    # 2 Markoffka

    Shikaaaa žena u najboljim godinama!

  • Korisnici
  • 17.543 postova
    • Ime: Svetlana
    • Gore

    # 3 LIPIS

  • Korisnici
  • 7.532 postova
    • Gore

    # 4 Gusena

  • Korisnici
  • 1.619 postova
    • Grad: Zelenograd, 3 md.
    • Gore

    # 5 Margarita

  • Korisnici
  • 785 postova
    • Gore

    # 6 oči

  • Korisnici
  • 7.464 postova
    • Ime: Elizabeth
    • Grad: 14 mkrn

    Dakle, ogrebotine su prilično alergične m b, a količina alergena u injekcijama d b manje)
    Baka je jednom odradila starije, nisam vidjela rezultat.
    Potez je pomogao. Daleko od ovog i bakinog stana))

    Ali općenito, radili smo samo godinu dana, ali treba nekoliko godina.

    • Gore

    # 7 Zhenni

  • Korisnici
  • 2623 postova
    • Grad: 12. kvart

    Takav sam tretman dobio kad sam bio mali, tek u 105. p-ke, (tamo su tek počeli koristiti takvu terapiju, vršili su eksperimente na nama)
    radili jako dugo - par godina,
    malo ugodno
    s alergijama je postalo lakše - ali ne u potpunosti, manifestacije su ostale do sada, samo u slabijem obliku

    moj sin je također alergičan na cvjetanje, neću koristiti takav tretman.

    • Gore

    # 8 LIPIS

  • Korisnici
  • 7.532 postova
    • Gore

    # 9 Gusena

  • Korisnici
  • 1.619 postova
    • Grad: Zelenograd, 3 md.

    Poruku uredio Gusena: 23. listopada 2014. - 09:29

    • Gore

    # 10 gartenziya

  • Korisnici
  • 1005 postova
    • Ime: Anna
    • Grad: Zelenograd
    • Gore

    # 11 Gusena

  • Korisnici
  • 1.619 postova
    • Grad: Zelenograd, 3 md.

    gartenziya (23. listopada 2014. - 09:40) napisao je:

    • Gore

    # 12 Draga

  • Korisnici
  • 1.931 postova
    • Ime: Elena
    • Grad: Brezova aleja
    • Gore

    # 13 gartenziya

  • Korisnici
  • 1005 postova
    • Ime: Anna
    • Grad: Zelenograd

    Gusena (23. listopada 2014. - 10:21) napisao je:

    • Gore

    # 14 Gusena

  • Korisnici
  • 1.619 postova
    • Grad: Zelenograd, 3 md.
    • Gore

    # 15 Vrednaya Luna

  • Korisnici
  • 406 postova
    • Ime: Natalia
    • Grad: Zelenograd, 6. kotar
    • Gore

    # 16 LIPIS

  • Korisnici
  • 7.532 postova
    • Gore

    # 17 malvina1

  • Korisnici
  • 3,343 postova
    • Ime: Marina

    postupno ili ispod jezika prije jela 30 minuta, ukapajte sve veću dozu kapljica u kojima su alergeni otopljeni, svaki put kada je koncentracija veća. u roku od nekoliko mjeseci obično.
    ili injekcije sa sličnim lijekom.
    lijek nije jeftin, potrebni su tečajevi za učinak 2-3, t.j. 1 tečaj godišnje, jesen-zima je bolja.

    ako se razbolite, napravite pauzu i vratite se opet iz boce iz koje ste započeli tečaj (nakon pauze ne možete odmah povećati dozu).

    i promatranje nakon kapi i injekcije 30 minuta, tako da nema reakcije.

    i za svaki slučaj, moje mišljenje, bris noge i grla, odjednom infekcija, a ne alergija!

    • Gore

    # 18 MukhaTsTS

  • Korisnici
  • 975 postova
    • Ime: Aleksandra
    • Grad: Zelenograd 16. okrug.
    • Gore

    # 19 AnnaV

  • Korisnici
  • 1.754 postova
  • Na jesen su preuzeli alergije moje kćeri. Uzorke smo napravili 105. u Saranyuk E.V. Tri znaka plus za cvjetanje, jedan za kućnu prašinu br. 2 (knjižnica) i jedan za pero. Nema reakcije na "mačju dlaku". Liječnik nam je ponudio ASIT (specifičnu za alergene imunoterapiju) protiv peludne groznice, ali postavio je strogi uvjet - riješiti se životinja. Imamo tri jako voljene mačke. Kći plače, ne želi otići. Prošetao sam forumima, vidim - tamo se ASIT mirno ophodi sa zvjerinjakom u stanu.

    Tražim (u Zelenogradu i okolici) alergologa koji će poduzeti sublingvalni ASIT (sprej za jezik) za 8-godišnjakinju i neće zahtijevati "rješavanje" životinja

    • Gore

    # 20 Semka

  • Newbie
  • 10 postova
    • Ime: Maria

    Poruku uredio Semka: 03. prosinca 2017. - 17:04

    • Gore

    # 21 Olyaolya

  • Newbie
  • 10 postova
    • Ime: olya
    • Gore

    # 22 Gusena

  • Korisnici
  • 1.619 postova
    • Grad: Zelenograd, 3 md.
    • Gore

    # 23 Nyta

  • Korisnici
  • 5.235 postova
    • Ime: Svetlana
    • Grad: Zelenograd, okrug 20
    • Gore

    # 24 Nyta

  • Korisnici
  • 5.235 postova
    • Ime: Svetlana
    • Grad: Zelenograd, okrug 20

    Recenzije liječenja asitisa

    Budući da povremeno vidim pitanja koja se pojavljuju na ovu temu, ali ona odmiču i teško ih je kasnije pronaći (a u sljedećoj je grani malo), predlažem da se svi koji su liječeni ASIT metodom ovdje odjave. Od sebe ću reći - jako sam se bojao ove metode, a da sam pročitao desetak drugih ohrabrujućih detaljnih kritika, za liječenje bih se odlučio mnogo ranije i bez straha..
    Predlažem ovaj format:
    Ulazni podaci: Dob alergične osobe, koliko je stara alergija i na što, koliko je bila ozbiljna prije liječenja.
    Samo liječenje: gdje, koliko, koji alergeni, kakav je bio režim liječenja. Koliko godina traje liječenje ili je završilo, koliko se dobro podnosilo liječenje, zamke.
    Dno crta: koliko je postalo bolje nakon prvog i nakon sljedećih tečajeva. Kakav je plan daljnjeg liječenja.

    Učinkovitost ASIT-a (imunoterapija specifična za alergene)


    Forum za komunikaciju pedijatara Forum je namijenjen samo komunikaciji između liječnika. Pitanja za pacijente postavljaju se na forumu za pedijatriju.

    Pretraživanje foruma
    Napredno pretraživanje
    Pronađite sve postove kojima zahvaljujete
    Pretražite u dnevnicima
    Napredno pretraživanje
    Idi na stranicu.
    Stranica 1 od 212>

    Dragi kolege. Moj nećak (17 godina, visina 173 cm, težina 57 kg) živi na jugu Rusije. Tri godine je alergolog promatrao peludnu groznicu koja se javlja u obliku alergijskog rinofaringokonjunktivitisa. 2005. godine. manifestacije su bile minimalne, zabilježene su ljeti, nekoliko puta zimi. 2006. god. simptomi su bili vrlo izraženi, što je potaknulo početak pregleda. Uzorci su uzeti u prosincu. Otkrivena alergija na: pelin 3+, ambroziju 2+, suncokret 3+, bluegrass 2+. Od 01. - 04.2007. Provedeno je alergijsko cijepljenje koje je prekinuto 05.2007. Zbog porasta simptoma alergije. Spašeni su uz pomoć tafen-nazala, cytirizine. Učinak primjene ovih lijekova je pozitivan. Alergijski testovi ponovno su izvedeni 02.2008.: pelin 4+, ambrozija 3+, konoplja 3+, suncokret 2+, kvinoja 2+, ciklama 3+. Opća analiza krvi, urina, krvi na bilirubin, kolesterol, glukozu - N. Nastavljeno je cijepljenje protiv alergija: 1 tjedan. injekcije su se provodile svakodnevno, 2 tjedna. - svaki drugi dan, sada - 2 puta tjedno.

    Pitanja:
    1. Koje mišljenje, sa stajališta medicine utemeljene na dokazima, danas prevladava u odnosu na specifičnu imunoterapiju?
    2. Nakon prvog tečaja alergijskog cijepljenja, raspon alergena, na koje je stvorena preosjetljivost, proširio se. Koliko takvih tečajeva treba poduzeti da bi se postigli pozitivni rezultati ako se skup alergena promijeni?
    3. Je li vrijedno pokušati uvesti diprospan u ovom slučaju??
    4. Koristi li se Xsolar za oprašivanje? Predstavlja se jednom mjesečno, vrlo skupo.

    tata1131
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana tata1131

    Za sezonski alergijski rinitis, dokaza o djelotvornosti i sigurnosti SIT-a je ogromno. Provedeno je nekoliko desetaka kliničkih ispitivanja, Cochrane Systematic Review potvrđuje učinkovitost ove vrste liječenja [Veze su dostupne samo registriranim korisnicima]

    2. Nakon prvog tečaja alergijskog cijepljenja, raspon alergena, na koje je stvorena preosjetljivost, proširio se. Koliko takvih tečajeva treba poduzeti da bi se postigli pozitivni rezultati ako se skup alergena promijeni?

    Za alergene peludi (kao i kod mnogih drugih) dolazi do unakrsne reakcije. Ne sjećam se svih unakrsnih antigena iz sjećanja, ali čini se da navedene biljke pripadaju istoj skupini sličnih alergena. SIT se provodi na najčešćim biljkama u vašem području, što daje najizraženiju senzibilizaciju.

    3. Je li vrijedno pokušati uvesti diprospan u ovom slučaju??

    Pitanje izvan mreže, tk. nema dovoljno podataka o pacijentu. Općenito, rijetko se koristi.

    4. Koristi li se Xsolar za oprašivanje? Predstavlja se jednom mjesečno, vrlo skupo.
    LupusDoc
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana LupusDoc
    tata1131
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana tata1131
    LupusDoc
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana LupusDoc
    tata1131
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana tata1131

    SIT se ne bi trebao zaustaviti tijekom cvatnje, inače se gubi čitava poanta tretmana. Sljedeći ciklus započinje ispočetka i neučinkovit je.

    Nema dokaza o razvoju tolerancije na blokatore H1-histamina, pa nije potrebno mijenjati učinkoviti antihistaminik u drugi.

    Intranazalni kortikosteroidi trenutno su najučinkovitija antialergijska sredstva za liječenje sezonskog alergijskog rinitisa i mogu se dugo koristiti bez značajnih nuspojava. Važno je pronaći najnižu učinkovitu dozu održavanja i slijediti smjernice za prskanje kako bi se smanjio rizik od nuspojava..

    Nisam naišao na bilo kakav opis učinka SIT-a na ishode operacija nosne pregrade.

    LupusDoc
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana LupusDoc
    tata1131
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana tata1131
    SIT se ne bi trebao zaustaviti tijekom cvatnje, inače se gubi čitava poanta tretmana. Sljedeći ciklus započinje ispočetka i neučinkovit je.

    SIT se NE provodi tijekom cvatnje.
    I posebno tijekom pogoršanja.

    SIT se provodi samo tijekom hladne sezone. Rujna (listopada) do veljače (ožujka), ovisno o senzibilizaciji.

    Da bi se postigao maksimalan učinak, preporučuje se provoditi 1 tečaj SIT-a u hladnoj sezoni svake godine tijekom 3 godine.

    Arthate
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana Arthate

    SIT se NE provodi tijekom cvatnje.
    I posebno tijekom pogoršanja.

    SIT se provodi samo tijekom hladne sezone. Rujna (listopada) do veljače (ožujka), ovisno o senzibilizaciji.

    Da bi se postigao maksimalan učinak, preporučuje se provoditi 1 tečaj SIT-a u hladnoj sezoni svake godine tijekom 3 godine.

    LupusDoc
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana LupusDoc

    Srećom ovdje nije potreban nikakav dokaz..
    Potreban zdrav razum.
    Pacijent je osjetljiv na pelud biljaka. Pri provođenju ASIT-a tijekom cvatnje daje se dodatno antigensko opterećenje, što može dovesti do anafilaktičkog šoka, izazvati bronhospazam itd..
    Glavno pravilo alergologije je prvo uklanjanje alergena, a zatim liječenje.
    U slučaju pogoršanja - ne provode se provokativne studije i liječenje, posebno poput imunoterapije specifične za alergene.


    Pogledajte ovdje
    http://www.rusmedserv.com/forums/sho. 8 & postcount = 91
    Obratite posebnu pozornost na točku # 3 u vezi s uklanjanjem alergena..

    [Veze su dostupne samo registriranim korisnicima]


    Kontraindikacije za SIT:
    Pogoršanje alergijske bolesti.
    • Teška bronhijalna astma, slabo kontrolirana farmakološkim lijekovima i / ili opstruktivni sindrom (FEV 1-70% normalnih vrijednosti nakon odgovarajućeg liječenja lijekovima). Iznimka je alergija na insekte..
    • Liječenje beta-blokatorima.
    • Teški imunopatološki uvjeti i imunodeficijencije
    • Tuberkuloza pluća i ostalih organa u aktivnom obliku.
    • Dekompenzirana kardiokoronaroskleroza.
    • Dekompenzirane reumatske srčane greške.
    • Tirotoksikoza.
    • Dekompenzirane bolesti jetre i bubrega.
    • Mentalna bolest
    • Kardiopulmonalna insuficijencija od 2-3 stupnja, teški emfizem pluća, bronhiektazije kod bronhijalne astme.
    • Bolesti hematopoetskog sustava.
    • Maligne bolesti.
    • Kolagenoze.
    • Aktivni reumatizam.
    • Septičke bolesti.
    • Akutne zarazne bolesti.
    • Dekompenzirani dijabetes melitus (osim za specifičnu desenzibilizaciju na inzulin)
    • Pogoršanja u žarištima kronične infekcije (tonzilitis, adneksitis, itd.)
    • Trudnoća je relativna kontraindikacija: u slučaju trudnoće u pozadini SIT-a, tečaj se ne smije prekidati, ali ne preporučuje se započinjanje SIT-a u pozadini već započete trudnoće.

    Arthate
    Pogledaj profil
    Nađi sve postove člana Arthate

    Nažalost (za vas i na moju sreću) potrebni su dokazi, jer "zdrav razum" nije uvijek i nije sve isto, za razliku od
    dokaz.
    Dakle, kao što znate (nadamo se), predložene su tri sheme SIT - 1) predsezona, 2) tijekom cijele godine i 3) ubrzana. Ubrzano
    koristi se samo za senzibilizaciju na otrove insekata himenotera i nije povezan s problemom koji se razmatra.

    Argumenti u prilog predsezonskom SIT-u slični su onima koje navodite, ali kako se pokazalo, učinkovitost ove sheme ostavlja mnogo željenog. U 61% slučajeva, nakon završetka predsezonskog SIT-a, razvila se nova senzibilizacija na peludne alergene, t.j. dugoročna učinkovitost samo 39%

    Eng PA, Reinhold M, Gnehm HP (2002) Dugoročna djelotvornost predsezonske imunoterapije peludi trave u djece. Alergija 57: 306–312
    [Veze su dostupne samo registriranim korisnicima]

    Učinkovitost SIT-a ovisi o kumulativnoj dozi injektiranog alergena (a ne o trajanju liječenja kao takvog), stoga
    cjelogodišnji SIT omogućuje postizanje veće kumulativne doze s manjim rizikom od nuspojava i učinkovitiji je.
    Od 44 klinička ispitivanja SIT-a koja su provedena prije 2006. na osobama mlađim od 18 godina, samo je 8 trajalo SIT manje od 1 godine. U 4 od 44 nije zabilježena klinička učinkovitost SIT-a, od kojih je jedan CI koristio predsezonski režim, a drugi je imao
    trajanje 7 mjeseci i također se može smatrati predsezonskom shemom.
    U ovom su se slučaju simptomi javljali ne samo tijekom razdoblja cvatnje biljaka, već i zimi, što je dodatni argument u prilog samo cjelogodišnjem SIT-u..

    Ako više volite veze s vlastima, mogu citirati Arnalda Cantanija. Dječja alergija, astma i imunologija.
    Springer-Verlag Berlin Heidelberg - 2008:

    "Predsezonski SIT neobična je vrsta liječenja koja se može ponuditi pacijentima osjetljivim na pelud, a primjenjuje se od listopada do svibnja ili od rujna do lipnja. Stalni ili cjelogodišnji SIT, koji je češći tip SIT-a, zahtijeva veću saglasnost [liječnika i pacijenta]. ovo je upravo metoda koju preporučujemo.
    Svaka od ove dvije vrste ima i prednosti i nedostatke, osim mogućnosti prilagodbe za SIT. S predsezonskom terapijom pacijent je motiviraniji, jer SIT započinje prije razdoblja cvatnje, kada zdravstveni poremećaji dosežu svoj vrhunac, i završava nakon relativno kratkog vremena. Uz cjelogodišnje liječenje, ukupan broj injekcija u konačnici je znatno manji, a dodatna je prednost dugačkih intervala između injekcija. Niti u našem istraživanju, niti u svakodnevnoj praksi ne preporučamo shemu pred sezonu "(naglasak dodao autor).

    Moj "zdrav razum" kaže da je mehanizam djelovanja SIT modifikacija Th2 tipa imunološkog odgovora u Th1 tip i indukcija
    T-regulatorne stanice, do kojih se može učinkovito doći samo redovitim i duljim izlaganjem antigenu u dovoljnoj mjeri
    doza, tako da mi "zdrav razum" zaustavljanja SIT-a u razdoblju cvatnje izmiče.

    Pogledajte ovdje
    http://www.rusmedserv.com/forums/sho. 8 & postcount = 91
    Obratite posebnu pozornost na točku # 3 u vezi s uklanjanjem alergena..

    Hvala na linku do posta koji ima fusnotu uz rad moje Alme Mater, pripazite, zove se "Moderna farmakoterapija
    bronhijalna astma: mitovi i stvarnosti "- nažalost, mišljenje o visokoj učinkovitosti predsezone SIT i nemogućnosti nastavka tijekom sezone cvjetanja samo je mit, šteta je što alergolozi podržavaju ove mitove.
    Kakve veze eliminacija alergena iz okoline ima sa SIT-om, nisam razumio. Nemam primjedbi na potrebu eliminacije, ali SIT se provodi baš kad je potpuna eliminacija nemoguća iz jednog ili drugog razloga.

    [Veze su dostupne samo registriranim korisnicima]

    Ovaj časopis nikako ne mogu nazvati pouzdanim izvorom, a u konkretnom citiranom članku nisam mogao pronaći niti jedan argument u korist vaših izjava.

    Ne znam odakle vam "pogoršanje alergijske bolesti" kao kontraindikacija za SIT - podijelite vezu

    registracija

    Gost (188.237. *. *),

    Nije li vam liječnik rekao kada trebate doći na konzultacije? Liječili smo se Staloralom - ovo je također tvrtka Stallergen, samo za pelud breze. Idućeg proljeća imali smo zapažene rezultate. Kao što je liječnik objasnio, rezultat je vidljiv nakon 5-6 mjeseci uzimanja lijeka, ali do tada je sezona alergija već bila završena. Stoga je u prvoj godini liječenja ponekad bilo potrebno piti antihistaminike. U trećoj godini nije bilo simptoma. Ove godine nećemo već uzimati Staloral - liječnik je rekao da su nam dovoljne tri godine.

    Djevojke i koja je liječena kapima i planirala trudnoću ili je bila trudna ili hranjena. kako se to odražavalo?

    Slatko,

    Ovdje ću odmah odgovoriti na dva vaša pitanja.

    Imali smo samo sezonske alergije, nikada nismo imali alergije na hranu. Hoćete li prihvatiti i Staloral? Nudili su nam i češke lijekove, ali otkrio sam da se čini da su i gori, jer zbog tehnologije proizvodnje sadrže nečistoće, a to može izazvati alergiju na sam lijek.

    Tijekom trudnoće, općenito se ne preporučuje započeti liječenje, ali ako trudnoća nastupi tijekom liječenja, tada ne morate prestati. Osobno mislim da je bolje ne kombinirati ove događaje, ako postoji takva prilika, odgodite jedan od njih za kasnije..

    Gost (68,69. *. *), ASIT u Rusiji dopušten je s 5 godina. Liječenje propisuje i nadzire samo alergolog. Dođite, pomoći ćemo. Više o metodi - evo poveznice i poveznice

    Praktični aspekti i iskustvo korištenja sublingvalno ASIT-a bit će posvećeni 2. sastanku u Alergološkoj školi 8. lipnja 2013. u 10:00, na adresi - ul. Vodovod. 30, Kuća zdravlja. Bliže događaju objavit ćemo informacije na web mjestu klinike (kako ih ne biste propustili, možete se jednostavno pretplatiti na vezu s vijestima)
    Lijep pozdrav, YA Yasnova

    PREKO
    Savčenko ju je počeo liječiti prije nekoliko godina. U većoj ili manjoj mjeri prepoznao je alergije na mnoge stvari (osim na životinjsku dlaku) i počeo davati injekcije. Strogo sam se pridržavao svih preporuka, ali čim sam uklonio sprej za nos (nazonex), sve se vratilo. Tada su počeli problemi sa nosnom sluznicom i postali su još gori, a ja sam nastavio davati injekcije na inzistiranje liječnika (mislite li da će sve nestati za mjesec dana? Pričekajte) Kao rezultat toga, nos je potpuno prestao disati, iako sam organizirala hipoalergenski život i čak mačku uklonila. Savčenko nije reagirao na sve moje pritužbe i na kraju mi ​​je rekao da idem liječiti nos ENT-u (usput, imao je i mene i rekao da je problem alergen). Općenito, napustio sam ovu terapiju. Nakon 2 mjeseca dobio sam sastanak s drugim liječnikom koji mi je objasnio da je u slučaju reakcije na mnoge alergene (na primjer, na pelud, svakodnevni život i plijesan) ovaj tretman neučinkovit. Moja sudbina su sprejevi za nos, prehrana, hipoalergenski život, antihistomine i menopauza, kada tijelo izgubi snagu u borbi protiv alergena

    Recenzije liječenja asitisa

    Grupa: veterani
    Postova: 142
    Član od 14. listopada 07
    Korisnički broj: 6376
    Ugled: još nije


    Najveći prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 959
    Pridružio se: 21. listopada 05
    Od: Bjelorusija
    Korisnički broj: 576
    Ugled: 2


    Prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 142
    Član od 14. listopada 07
    Korisnički broj: 6376
    Ugled: još nije

    Hvala, već sam otišao alergologu. Sklon ASIT-u, propisao je hrpu hormona (IMG: style_emoticons / default / unsure.gif) i antihistaminike. Dajem antihistaminike, hormone - još se ne odlučujem. Kupio sam raspršivač, pokušat ću udahnuti sodu, ako ne pomogne, morat ću se iseliti zbog hormona.


    Najveći prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 959
    Pridružio se: 21. listopada 05
    Od: Bjelorusija
    Korisnički broj: 576
    Ugled: 2


    Prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 142
    Član od 14. listopada 07
    Korisnički broj: 6376
    Ugled: još nije

    Zabrinut sam, ne sa sodom, već s fiziološkom otopinom (NA Cl se miješa s NA OH). Čini se da, dok je nakon njega postalo bolje, neću imati hormone. (u inhalatoru su u tečnom obliku, u teoriji, kap po kap)


    Prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 163
    Član od 25. listopada 09
    Od: Čeboksari
    Korisnički broj: 37784
    Ugled: 1


    Savjetnik

    Članovi grupe
    Postova: 47
    Pridružio se: 9. listopada 09
    Korisnički broj: 36590
    Ugled: još nije


    Prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 163
    Član od 25. listopada 09
    Od: Čeboksari
    Korisnički broj: 37784
    Ugled: 1


    Prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 142
    Član od 14. listopada 07
    Korisnički broj: 6376
    Ugled: još nije

    a nakon ukidanja takvih lijekova, opet može doći do pogoršanja?

    Nešto, prema recenzijama prijatelja, nisam upoznao niti jedan slučaj izlječenja ASIT-terapije.


    Savjetnik

    Članovi grupe
    Postova: 47
    Pridružio se: 9. listopada 09
    Korisnički broj: 36590
    Ugled: još nije


    Prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 163
    Član od 25. listopada 09
    Od: Čeboksari
    Korisnički broj: 37784
    Ugled: 1


    Savjetnik

    Članovi grupe
    Postova: 47
    Pridružio se: 9. listopada 09
    Korisnički broj: 36590
    Ugled: još nije


    Prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 163
    Član od 25. listopada 09
    Od: Čeboksari
    Korisnički broj: 37784
    Ugled: 1


    Posjetitelj

    Grupa: Posjetitelji
    Postova: 4
    Datum registracije: 31. kolovoza 09
    Korisnički broj: 33714
    Ugled: još nije


    Posjetitelj

    Članovi grupe
    Postova: 1
    Član od 18. lipnja 10
    Korisnički broj: 59590
    Ugled: još nije


    Atopićev prijatelj

    Članovi grupe
    Postova: 94
    Član od 28. studenog 06
    Od: Tverska regija
    Korisnički broj: 4968
    Ugled: još nije


    Veliki prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 457
    Prijave: 13. prosinca 08
    Od: Kalinjingrad
    Korisnički broj: 11561
    Ugled: još nije

    Helga, kako se osjećaš trenutno? u jesensko-zimskom razdoblju, da tako kažem, uzimate sve lijekove nakon asita?


    Atopićev prijatelj

    Članovi grupe
    Postova: 94
    Član od 28. studenog 06
    Od: Tverska regija
    Korisnički broj: 4968
    Ugled: još nije


    Veliki prijatelj svih atopija

    Grupa: veterani
    Postova: 457
    Datum registracije: 13. prosinca 08
    Od: Kalinjingrad
    Korisnički broj: 11561
    Ugled: još nije

    Laennek za 120 tr. godinu dana - nije za one koji slabe srce =)) - Govorim o svom mužu. Hmm. nudimo liječenje astme i pakla jednostavno kao u glavnoj regionalnoj bolnici.
    Oh, moja obitelj i ja želimo ići u MM krajem travnja ili početkom svibnja. Idete u specijalizirane bolnice ili se opustite u redovnom hotelu?


    Atopićev prijatelj

    Članovi grupe
    Postova: 94
    Član od 28. studenog 06
    Od: Tverska regija
    Korisnički broj: 4968
    Ugled: još nije

    'tataav'
    Laennek za 120 tr. godinu dana - nije za one koji slabe srce =)) - Govorim o svom mužu. Hmm. nudimo liječenje astme i pakla jednostavno kao u glavnoj regionalnoj bolnici.
    Oh, moja obitelj i ja želimo ići u MM krajem travnja ili početkom svibnja. Idete u specijalizirane bolnice ili se opustite u redovnom hotelu?
    [/ citat]

    da laennec je vrlo skupa droga. ali pomaže.

    Metoda imunoterapije specifične za alergene (ASIT) - osvrti

    Negativne kritike

    NE preporučujem injekcije. Prošli smo ASIT, promatrao sam reakciju djece različite dobi, koja je bila daleko od najbolje. Odbili smo injekcije, prešli smo na kapi, dobro se podnose, idite liječniku samo jednom svaka tri tjedna ili mjesec dana, nema nuspojava. Ali. trebate se pripremiti za dugotrajno liječenje, sigurno nekoliko godina. Odradili smo treću godinu, ove godine uopće nema alergija na (TTT). I bilo je užasa, užasa. Ako vas zanimaju detalji, napišite osobno.

    Neutralne recenzije

    Da napišem ovaj članak, ponukalo me promatranje prijatelja i kolega koji cijelo proljeće ne mogu normalno disati, gušiti se, vodenasti i šmrkati, ali se istovremeno ponašaju, u najmanju ruku, čudno, pokušavaju uštedjeti na tabletama, uzimaju steroide i ne odlaze liječniku.

    Sve napisano u nastavku osobno je iskustvo liječenja odraslog djeteta od alergije na pelud breze.

    Prva stvar koju osoba s proljetno-ljetnim alergijama mora učiniti sada, na jesen, jest da se dogovori s alergologom i podvrgne alergijskim testovima. Trenutno je krajnji rok prosinac, kako bi se tretman završio do ožujka i pripremljena sezona ulaska u cvatnju. Bez ovog koraka svi sljedeći su besmisleni. Alergijski testovi rade se samo u hladnoj sezoni, kada alergena definitivno nema.

    Odlaze na sastanak kod alergologa sa svježim rezultatima testa: detaljnim općim testom krvi, općim testom urina i analizom jaja crva. To će vam uštedjeti puno vremena, a liječnik će moći obaviti testove alergije na istom sastanku. Trajanje analiza nije duže od 3 dana.

    Postupak za alergijski test nečuveno je jednostavan: ako su testovi u redu i nema prehlade, na ruci se naprave ogrebotine i u svaku se kaplje određeni alergen. U pravilu se uzimaju 3 uzorka: alergeni iz kućanstva (prašina, mačke, psi), pelud i alergeni u hrani. Čekamo 30 minuta, ako je ogrebotina natečena, onda postoji alergija. Ako je oteklina 3-4 mm - blaga / umjerena alergija, 10-12 mm ozbiljna alergija. Ovisno o rezultatu, liječnik propisuje liječenje.

    Ne postoji lijek za alergiju na mačku, psa i kunića, samo isključivanje kontakta.

    Rješenje je jednostavno od alergija na hranu - iznimka za vrijeme ili za sve ove ili one proizvode.

    Za alergiju na pelud mogu se propisati injekcije alergena, što će vam omogućiti da do proljeća razvijete neosjetljivost na pelud. Ova metoda naziva se imunoterapijom specifičnom za alergen..

    Svim alergičarima bit će propisan hipoalergenski način života (svakodnevno važno čišćenje, sintetički jastuci, bez tepiha, odbijanje držanja životinja, čak i ribe). Reći ću što se tiče djece, moraju se ispuniti SVA imenovanja liječnika - tablete, čišćenje, prehrana, injekcije, prekid kontakta - inače novac pada u vodu.

    Nakon testa na alergiju postaje jasno s kojim alergenom imamo posla. Kako znati kada je vrijeme procvata? Google da nam pomogne.

    Što se tiče ponašanja u proljeće. Priprema za sezonu cvjetanja treba započeti 1-1,5 mjeseci unaprijed. Ako se cvjetanje dogodi krajem travnja-svibnja, tada sredinom ožujka morate početi uzimati antihistaminike, koje će liječnik propisati. Zašto baš one koje liječnik propisuje. Budući da je alergija svake godine različita, liječnik dnevno pregleda 10 pacijenata i zna koji će lijek ove godine djelovati (da, nemojte se smijati). Ako lijek ne pomogne tijekom sezone alergija, trčanje liječniku zamijenit će lijek bez obzira na lude stotine plaćenih za njega. Svojim sam očima gledao kako potpuno nesiromašni građani nastavljaju uzimati drogu koja nije prikladna zbog utrošenog novca. Moje mišljenje: trenutna zamjena tableta.

    Dalje, ako je moguće, ne napuštajte stan, krećemo se između soba u kratkim crticama. Koncentracija alergena u stanu je 20 puta niža nego na ulici. No istodobno je u bilo kojoj od najčišćih kuća koncentracija prašine 20 puta veća nego u najprljavijoj ulici (ovo je pitanje hipoalergenog života). I naravno, NE putujemo van grada prije kraja sezone cvatnje - znamo koja biljka nas sprječava da živimo. Ako želite pokvariti rezultat zimsko-proljetnog tretmana, molim vas - jedan kratak izlet u vrt-povrtnjak (. Zašto? Jer, na primjer, izvan grada je 1000 puta više breze i trave nego u najzelenijem gradu, a ima i više peludi.

    Glede hrane. Iz nekog razloga, ne razumijem zašto, brojni proizvodi daju alergije na peludne alergije. Bolje je ove proizvode ograničiti tijekom cijele godine i isključiti ih tijekom sezone. Na primjer, mrkva, celer, breskve, lješnjaci, rajčica daju neljubaznu reakciju u slučaju alergije na pelud drveća, može se manifestirati kao grlobolja nakon jela.

    O vremenu. Sunce i vrućina su loši, kiša i oblačno su dobri. Po kiši i nakon kiše možete sigurno hodati. Ako se vrijeme pokvari i postoji olakšanje od alergija, vjerojatno će se sve vratiti s boljim vremenom, žao mi je. Ako pogledate lokve nakon kiše, u njima može biti žute prašine - ovo je pelud koji je već "neutraliziran".

    Tijekom sezone liječnik propisuje, u pravilu, simptomatsko liječenje - potrebne su tablete, potrebno je ispiranje nosa nekim akvamarisom, kapi za prehladu, kapi za nadražene oči, nešto iz grla, mast za pojavu kože. Možda sprej može - ne bih odbio, samo sprej ne držim kod kuće par godina, prije toga sam ga kupio i imao u kompletu za prvu pomoć, iako ga nikada nisam koristio.

    Glede steroidnih lijekova. Moje subjektivno mišljenje je da možete i bez njih. Jedino imenovanje liječnika koje nisam ispunio. U pravilu, steroidi se propisuju u kapima za nos, a liječnici iz nekog razloga šute o sastavu. Kako odrediti? Ako vaše kapi za nos koštaju 500-1000 umjesto 100-200 rubalja. To je svačija stvar, moja je preporuka postaviti liječniku pitanja o svrsi svakog lijeka, njegovim učincima i alternativama i informirano odlučiti..

    Kakav je rezultat: 2 zime s injekcijama alergena, 2 zime pauza, obavezna priprema za sezonu s 30-dnevnim unosom antihistaminika, tijekom sezone ograničavanje kontakta s alergenom, putovanja izvan grada znaju, ispiranje nosa - dvije sezone praktički nema manifestacija i normalan život bez šmrka, kašalj i suze.

    Cijena izdanja: imenovanje liječnika 500-1200, krvne pretrage itd. 500-700, 1 alergen +/- 100 rubalja. Baterija testova za alergene u kućanstvu u mom izvještaju - 11 predmeta, hrana - 18 predmeta, pelud - 24.

    Pregled bezopasnog pripravka filtra za alergije i prehladu

    Na fotografiji "svježe" preporuke za hipoalergenski život (posebno za manijake o čistoći)).

    Hvala vam što ste pročitali tako dugačak tekst bez slika. Nada je bila korisna. Postavljati pitanja.

    Prednosti:

    Mane:

    trajanje liječenja je otprilike 2 mjeseca

    Danas ću govoriti o liječenju alergije na prašinu i pelud (polinoza) pomoću specifične imunoterapije (SIT) s vinilnim alergenima - cjepivima. Prije otprilike 13 godina imao sam ovaj problem, imao sam jak kašalj s otežano disanjem i rinitisom nalik sinusitisu. Sve je to bilo dugo, neugodno i teško se je liječilo, čak i u bolnici se sve kapalo: aminofilin, kalcijev klorid, prednizolon, posjećivao sam i prirodne slane špilje, ali problem se vraćao s učestalošću 3-6 mjeseci. ali tada sam imao sreće i došao sam do vrlo dobrog liječnika, sada profesora, iako mlade žene. Propisala mi je testove na alergene u fazi remisije (obavezno), pozitivno pokazala veliku količinu prašine svih vrsta i peludi biljaka koje cvjetaju u srpnju-kolovozu, a zatim lete u zraku još mjesec dana. Napravili su koktel od svih ovih alergena koji su mi bili štetni i u vrlo velikom razrjeđenju, zatim su me u manjem i još manjem ubrizgali u ruku i tako sam to radio 2 godine zaredom, rezultat 10 godina potpunog zdravlja, osim što sam mogao kihati na svoje nadražujuće sastojke (poput normalna, ne bolesna osoba) Pomaže gotovo svima s kojima sam tada razgovarao, ali postoje kontraindikacije - to je dob od 7 i nakon 60 godina. Ako imate takav problem, svakako vam savjetujem da probate.

    Prednosti:

    alergija je gotovo u potpunosti nestala

    Mane:

    dugi tijek liječenja

    ASIT mi je trebao, zbog vječnih alergija.
    Imam mačku i psa kod kuće, prije otprilike 7 godina, počeo sam pokazivati ​​alergije, prvo na mačku, a zatim na psa. Sve se to izražava najjačim svrbežom u očima (sluznica nabrekne toliko da trepće nerealno), curenjem nosa i kašljem. Tablete pomažu, ali ne liječe.
    Prijateljica je rekla da ASIT radi besplatno, preko terapeuta dobila je uputnicu za 1 GKB nazvan po. N. I. Pirogova. Odlučio sam i ja probati. A onda je sve bilo kako treba: sastanak s mojim terapeutom (Moskva), zatim priča o mojoj alergiji i traženje uputnice u bolnicu. Smjer je odmah otpušten u 1. gradsku kliničku bolnicu. Sretna je otišla alergologu :)
    Nakon što su stali u red, donijeli su mi karticu i dogovorili sastanak. Alergolog je baka, vrlo dobra i kvalificirana liječnica. Istog su mi dana napravili 18 ogrebotina zbog alergena! Na moskovskom polu je sve besplatno, ja živim u Moskvi.
    Ne boli, ogrebotine se prave oštrim skalpelom, zatim kap alergena. I sjedim s tim 30 minuta, a zatim idem ravno doktoru. I odmah vidljive alergije na: pse, grinje i papirnu prašinu.
    Općenito, alergija na životinje u našoj zemlji još se ne liječi. Tijek liječenja koji je propisan protiv grinja i papirne prašine: 2 mjeseca 3 puta tjedno, zatim 3 mjeseca 1 put tjedno i još 2 - 3 mjeseca 1 put u 10 dana. Inokulirani u ruku, ruke se izmjenjuju.
    Da rezimiramo: prošla je godina od posljednjih injekcija i mogu reći sljedeće, radim s papirom - nema više alergije na njega, svakako napravite ovaj postupak!

    Prednosti:

    Neće zacijeliti, ali pomaže poboljšati kvalitetu života.

    Mane:

    Alergije na kućne ljubimce se u Rusiji ne liječe.

    Prije 5 godina pozlilo mi je (kako sam i mislio), začepio nos, počeo piskati i došlo je do toga da nisam mogao ni duboko udahnuti (blokiralo mi je disanje poput grča), dok je temperatura bila oko 37,5. Tada nas liječnici nisu liječili, nije bilo učinka. Kao rezultat toga, nije bilo druge mogućnosti nego posjetiti alergologa, jer alergiju patim od svoje 10. godine, ali se to očitovalo najviše u curenju nosa i kihanju. Nakon položenog pregleda, ispostavilo se da je ovo zaista ONA, s pred-astmatičnim stanjem.
    Jedina opcija liječenja za mene bila je ASIT procedura, može se provoditi tabletama (ali je vrlo skupo), a proračunska opcija su potkožne injekcije alergena. Alergeni se redovito unose u ljudsko tijelo u sve većim količinama, a s vremenom se imunološki sustav, navikavajući se, prestaje uzimati za strano sredstvo.
    Iako različiti izvori kažu da se s vremenom alergija potpuno izliječi, to nije slučaj. čak i liječnici kažu da nije u potpunosti izlječiv - to je značajka imunološkog sustava. Potrebno je slijediti određene upute i održavati životne uvjete kako se ona više ne bi vratila.
    Tečaj me koštao oko 4000 t. R. (ne računajući testove) i trajala je otprilike mjesec dana, zatim postoji suportivna terapija (jedna injekcija tjedno, zatim jedna svaka dva tjedna, jedna mjesečno i tako tri godine). Ali to se već plaća zasebno i cijena koju sam naznačio odnosi se na jedan alergen, na primjer, na kućnu prašinu (poput moje). A ako ih imate nekoliko (ja imam 3 glavna, najizraženija), tada, shodno tome, morate poći takav tečaj za svakog od njih. Ukratko, kako kažu, zdravlje je skuplje od novca i ne možete ga kupiti, možete ga samo održavati.
    Stoga, želim vam svima dobro zdravlje, nemojte se razboljeti!

    moja je sestra podvrgnuta ASIT-u samo s pripremom tvrtke stallergen, dijagnosticirana joj je alergija na grinje iz kućanstva. Budući da se prašine nemoguće riješiti i uvijek će biti potrebno s njom živjeti, zapravo je, kao i kod alergija, odlučeno da se alergije liječe ASIT metodom, umjesto da se njezini simptomi jednostavno neutraliziraju brojnim antihistaminicima. Pod nadzorom alergologa radila je injekcije, a zatim je bila na održavanju. Općenito se liječi, kreće se prema svom cilju :) kako joj se čini, kašalj i gušenje od prašine su se smanjili. Uz to je bacila sve pahuljaste predmete, poklonila tepih i češće provodi mokro čišćenje.

    moj je brat alergičan na grinje, užas je. stalno kihne, kašlje. alergolog propisuje tečajeve ASIT-a, učinio je to prije godinu dana, ove godine ga je i prošao, injekcije pomoćnog lijeka tvrtke, po mom mišljenju, to je ime. nakon dva tečaja postoje poboljšanja, ali to sigurno nije sve, trebate ga dovesti do kraja, inače rezultat neće biti. I sama sam alergična osoba, u djetinjstvu su mi provodili ASIT za pollinozu, prošao je samo jedan tečaj, na kraju sam već porastao i nastavljam šmrkati. kao što je možda, i ja sam klijent ljekarne za antihistaminske kapi i tablete.

    U dobi od 5 godina počeli smo raditi ASIT za dijete, prije toga je bila divlja alergija na pelud i cvjetanje, nos mu jednostavno nije disao, stalno je kihao. Ovo je muka za odraslu osobu, ali užas za dijete. Sada dijete ima 7 godina, dvije godine terapije su gotove, još je godina dana - prema planu liječnika. Sretni smo što možemo dočekati proljeće, mirišemo cvijeće. A čuo sam da postoje ili injekcije ili tablete ispod jezika, ovdje imamo tablete, za dijete to nije zastrašujuće.

    Za ASIT znam da to mogu raditi djeca od 5. godine, ali i odrasli. Bila sam alergična na pelud, u životu sam popila hrpu antihistaminika, a kad sam bila mala, majka me odvela čak i do bake, ali ništa nije pomoglo. I već u odrasloj dobi pronašao sam dobrog alergologa koji je savjetovao ASIT. Prvo proljeće sa sobom je donijelo radost, a ne crvene oči i beskrajan curenje iz nosa. Doista sam hodala ulicama i bila sretna)

    Nakon mnogo godina muka u proljeće, moja se majka napokon odlučila za ASIT. Sjećam se kad sam bila mala, na proljeće nije ni izlazila, oči su joj bile crvene, suze su stalno bile. Sve je kapalo od nečega očiju i nosa i nema koristi. I nakon nekoliko godina ASIT-a napokon je počela normalno podnositi proljeće, nastaviti još godinu dana, možda i više, prema odluci liječnika. Kaže "barem ću u starosti mirisati cvijeće"

    Pozitivne kritike

    ASIT je po mom mišljenju izvrsno rješenje. Sastoji se u činjenici da osoba uzima alergene (injekcije ili kapi ispod jezika) u sve većoj dozi i postupno tijelo počinje normalno reagirati na prisutnost alergena. Ovo je ukratko. Bili smo alergični na kućnu prašinu, točnije na grinje koje u njoj žive. I bez obzira koliko očistili, oni su i dalje u svakom stanu. Terapija je bila propisana 3 godine, ali nakon godinu dana mogu reći da u sobi mogu biti mirno, bez napadaja kašlja i bez crvenih očiju. Stoga, nikada nisam požalio što sam odabrao ovu metodu..

    Sada pohađam tečaj ASIT-a, da budem iskren, jako mi je drago što mi je liječnik ponudio ovaj tečaj. Alergičan sam na cvjetanje od djetinjstva, užas je počeo na proljeće - suze mi se, nos ne diše apsolutno, općenito, pun buket. Terapiju sam počeo raditi od prošle zime, dolazi u obliku injekcija, isprva sam to radio svaki tjedan, a zatim jednom u mjesec i pol. Ovo sam proljeće upoznao s radošću, upoznao sam ga i nisam "preživio" kao nekada. Oči nisu suzile, nos je disao. Bilo je rijetkih kihanja, ali ovo je sitnica. Općenito, liječnik kaže da terapija traje 3 godine, sada idem i na injekcije jednom mjesečno. Nikad nisam požalila.

    Prije otprilike godinu dana završio sam trogodišnji tečaj ASIT-a, također alergičan na grinje. Da budem iskren, sama terapija nije donijela nikakve negativne emocije, naprotiv, drago mi je što sada mogu disati u bilo kojoj sobi. Bio je u obliku kapi ispod jezika. No, da bismo saznali koja je točno alergija - trebalo je prilično dugo. Liječnik kaže da ćemo sada nadgledati nekoliko godina. Zasad je sve ok.


    Publikacije O Uzrocima Alergije