Frisopep ili Frisopep ace koji je bolji

Razgovarat ćemo o ljekovitim smjesama.
Napiši tko je što probao. Kakve ste strahove i tračeve čuli o kvaliteti smjesa?.

Evo citata s jedne mamine stranice: -
“... Postoji Frisolac HA - djelomični hidrolizat proteina kravljeg mlijeka,
- Frisopep - cjeloviti hidrolizat,
-Frisopep AC - cjeloviti hidrolizat i bez laktoze.
(Frisopep AC ne možete piti bez liječničkog recepta, pa čak i ako ga pijete kratko vrijeme.)

Tko zna zašto toliko sličnih smjesa proizvodi nizozemska tvrtka?

U međuvremenu, podsjećam vas na glavne skupine ljekovitih smjesa.
1. - mješavine za djecu sklonu regurgitaciji
na primjer, "Nutrilon AR", "Frisovom" sadrži gumu, a ("Samper Lemolak", "Enfamil AR", "Nutrilon Comfort" sadrži škrob. Što je bolje?
2. - Smjese s malo laktoze i bez laktoze - sadrže dekstrin-maltozu.
3. - Hipoalergenske smjese - kao primjer iz prvog citata.
4. - Fermentirano mlijeko i smjese soje, za djecu koja imaju tendenciju alergija na kravlje mlijeko.

Frisopep AS

Ne ažuriranje, već ažuriranje teme. Zanimljivo je iskustvo drugih majki i beba. Bliže temi: imamo 1 godinu i 1 mjesec i još uvijek jedemo Frisopep AS, jer

1) smjesa Cabrit3 (kako mi je bilo drago što nije bilo s-s-n-i) (pretpostavljam, bilo koja koza) uzrokovala je porast% eozinofila na 16!

2) smjesa, na primjer, djelomično hidrolizirana, za djecu stariju od 1 godine ne postoji

3) dermatolog nam je rekao da do 5 godina nema mlijeka, pa ni kiselog!

4) Nikad nisam našao nikakvu alternativu. a dijete želi popiti (u našem slučaju) smjesu. Dakle, mama, bori se za GW svim rukama i nogama, ako je moguće.

Dakle, uskoro ćemo navršiti 1,5 godinu. A prije par mjeseci pronađeno je rješenje za zadovoljenje djeteta. Pokazalo se da je riječ o običnom kompotu od običnog suhog voća. Sad ga pijemo noću. I s vremenom se to svidjelo mom sinu da traži dodatke. Ne mogu reći je li ovo sve dobro ili nije, ali za nas se pokazalo kao jedino moguće rješenje na putu napuštanja Frisopepa AS.

p.s. Dugo su me mučile muke o trajanju naše upotrebe ove smjese. ALI za sve to vrijeme nisam pronašao niti jedan koristan pregled, naime alternativu.

Smjesa Frisopep: sastav, svojstva i pregledi

U posljednje vrijeme novorođenčad sve češće pati od netolerancije na proteine ​​kravljeg mlijeka i alergijskih manifestacija. Kad se dijete doji, dovoljno je izbaciti štetnu hranu iz majčine prehrane. Što učiniti ako je dijete na umjetnom hranjenju? Napokon, iz njega je nemoguće ukloniti mliječne proizvode, osim toga, beba bi trebala jesti zdravo i dobro. Ako vjerujete recenzijama, "Frisopep" je smjesa koja pomaže u suočavanju s alergijama i zadovoljavanju svih potreba tijela koje raste. U članku ćemo detaljnije analizirati njegov sastav i značajke..

Alergija na mliječne bjelančevine kod beba

Mnogi ljudi brkaju nedostatak laktaze s alergijom na mliječne proteine ​​u dojenčadi. To su različite bolesti, ali imaju slične simptome (kožni osip, regurgitacija, nadutost, proljev ili zatvor). Alergijska reakcija podrazumijeva se kao odgovor obrambenog sustava tijela na određenu tvar. Ova se patologija ne liječi i teško je dijagnosticirati u dojenčadi..

S druge strane, nedostatak laktaze javlja se u pozadini nedostatka laktaze, enzima koji tijelo proizvodi za preradu mliječnih šećera. Nakon određenog vremena, tijelo se prilagođava, a nedostatak enzima nestaje sam od sebe. Potrebno je razumjeti da ako se takva patologija dogodi u ranoj dobi, vrijedi joj posvetiti veću pažnju i odabrati pravu prehranu i potrebnu njegu za bebu, tako da se djetetovo stanje ne pogoršava. Sudeći prema recenzijama, smjesa "Frisopep" izvrsna je za takve probleme..

Terapijski učinak

"Frisopep" je posebna terapijska hrana za djecu s problemima asimilacije i probave mliječnih bjelančevina. U procesu izrade smjese koristi se hidroliza ili sinteza proteina. To znači da se protein razgrađuje na određeni način do aminokiselina, nakon čega više ne izaziva takve negativne posljedice po tijelo. To je razlog terapijskog učinka dječje hrane "Frisopep". Smjesa sadrži kompletni hidrolizat proteina sirutke. Ova vrsta prehrane smatra se štedljivom, jer u njoj ostaje kazein, potreban tijelu..

Također u trgovinama možete pronaći "Frisopep AS" - to je 100% proteinski hidrolizat, za djecu sa složenijim manifestacijama bolesti, osim toga, smjesa sadrži minerale i vitamine.

Sastav "Frisopep AS"

Pozitivan učinak korištenja ove vrste hrane posljedica je činjenice da smjesa sadrži solidan broj korisnih minerala i hranjivih sastojaka. Ovo su neki od njih:

 • bjelančevine;
 • kazein;
 • glukozni sirup;
 • masne kiseline i masti;
 • minerali: jod i selen, fosfor, klor, cink, bakar, natrij, kalij, kalcij, magnezij, mangan, željezo;
 • vitamini: A, E, C, B, D, K1, H i PP;
 • L-karnitin, nukleotidi, taurin, inozitol, kolin.

Treba napomenuti da sadržaj kalorija u smjesi Frisopep iznosi 510 kcal na sto grama proizvoda.

S atopijskim dermatitisom

Mlade majke često se suočavaju s takvim problemom kao što je atopijski dermatitis. Ova se dijagnoza postavlja kada se na djetetovoj koži pojavi alergijski osip. Patologija se očituje u prvim mjesecima života i s vremenom najčešće prolazi sama od sebe. Pedijatri i roditelji govore o pozitivnom učinku smjese Frisopep s atopijskim dermatitisom na dječje tijelo. Često se propisuje kao posebna zdrava hrana..

Značajke:

Proizvođač napominje da je smjesa namijenjena djeci od rođenja do jedne godine. Pretpostavlja se da će do navršene godine dana simptomi nedostatka laktaze proći, a u slučaju alergije na mliječne bjelančevine mlijeko se može zamijeniti drugom vrstom hrane. Još jedna značajka "Frisopepa" je da se nakon šest mjeseci preporučuje povećati koncentraciju smjese, a ne količinu hrane. Odnosno, za istih 180 ml vode preporučuje se dodavanje ne šest mjernih žlica, već sedam. U ovoj dobi počinju uvoditi komplementarnu hranu i prebacivati ​​dijete na mješovitu prehranu, više nema potrebe za velikom količinom mlijeka.

Friso pep blagodati

Glavnom prednošću smjese, koja je glavni razlog česte upotrebe, smatra se ugodniji okus u usporedbi sa sličnom hranom drugih proizvođača. To je često naznačeno u recenzijama. Uz to, smjesa Frisopep jeftinija je od drugih marki medicinske hrane i u pravilu je puno skuplja od uobičajenih nadomjestaka za mlijeko za dojenčad. Još jedan plus je što se "Frisopep" savršeno otapa i ne ostavlja talog i nakupine. Hrana ne uzrokuje probavne probleme i bebe je dobro podnose.

nedostaci

Mane medicinske hrane "Frisopep" uključuju sljedeće:

 • Smjesa sadrži malu količinu vitamina D, a neophodan je za rastuće tijelo, stoga, prije kupnje hrane, trebate se posavjetovati s pedijatrom, on će pak propisati dodatne lijekove koji će nadoknaditi taj nedostatak.
 • Smjesa "Frisopep" sadrži nukleotide. Nisu loši, ali dovode do promjene djetetove stolice. Ne bojte se toga, takva reakcija tijela je sasvim prirodna.
 • Odabirom ove vrste prehrambene terapije, morate biti spremni na lagano smanjenje djetetovog apetita. To je zato što se smjesa razlikuje po okusu od mlijeka. Ubrzo se beba navikne i apetit joj se obnovi.

Alergija na "Frisopep"

Prehrambena terapija, kao i bilo koji drugi lijek, možda neće odgovarati određenoj bebi i uzrokovati alergije. U ovom slučaju, pedijatri savjetuju prelazak na hranu drugog proizvođača, ali također napravljenu od proteinskog hidrolizata.

Zaključak

Smjese Frisopep proizvode se za pomoć roditeljima u slučaju djetetove alergijske reakcije na mlijeko. Recenzije ove vrste prehrane od pedijatara i majki napominju njezinu izvrsnu kvalitetu, razumnu cijenu i pozitivan terapeutski učinak u manifestaciji atopijskog dermatitisa.

Smjesa Frisopep: pregledi pedijatara

Suvremena novorođenčad sve više pati od različitih simptoma uzrokovanih netolerancijom na mliječne proteine ​​i manifestacijama alergija. Problemi koji su se pojavili kod djece koja su dojena rješavaju se uklanjanjem štetne hrane iz majčine prehrane. Što ako je dijete "umjetno"? Kako odabrati smjesu koja će vam pomoći da se riješite osipa i probavnih problema? Napokon, prehrana, čak i u ovom slučaju, mora biti uravnotežena, cjelovita i zdrava, a mliječne proizvode nemoguće je isključiti iz prehrane dojenčeta. Ako vjerujete u recenzije, "Frisopep" je upravo smjesa koja će pomoći u borbi protiv alergija, zadovoljit će sve potrebe još uvijek krhkog tijela novorođenčeta i postat će jamstvo djetetova zdravlja u budućnosti.

Alergija na mliječne bjelančevine u ranoj dobi

Vrlo često se alergija na mliječne proteine ​​u dojenčadi naziva nedostatkom laktoze. To su različite bolesti, ali imaju slične simptome (osip na koži, oticanje, regurgitacija, tekuća stolica ili, pak, zatvor).

Alergija je ozbiljna reakcija imunološkog sustava tijela na određenu tvar. Ova se bolest ne liječi i teško ju je dijagnosticirati u djece u prvoj godini života..

Recenzije o "Frisopepu" s atopijskim dermatitisom

Važna točka. Atopijski dermatitis je još jedan problem s kojim se mogu suočiti mlade majke. Ova se dijagnoza postavlja kada na koži djeteta postoji alergijski osip. Bolest se javlja u prvim mjesecima života i u većini slučajeva prolazi s vremenom. Pozitivne povratne informacije o "Frisopepu" kod atopijskog dermatitisa kod djeteta izražavaju i pedijatri i roditelji. Ova je hrana u većini slučajeva prikladna kao posebna hrana..

"Frisopep": terapeutski učinak

Posebna medicinska hrana za bebe s problemima probave i asimilacije mliječnih bjelančevina izrađuje se na osnovi hidrolize ili sinteze bjelančevina. Kroz ove manipulacije protein se razgrađuje na aminokiseline, koje ne uzrokuju negativne posljedice. To je razlog terapijskog učinka terapijske prehrane..

Frisopep se temelji na kompletnom hidrolizatu proteina sirutke. Ovaj oblik ljekovite smjese je nježan, jer sadržaj proteina kazeina ostaje nepromijenjen. Za djecu sa složenijim manifestacijama alergije, proizvođač proizvodi "Frisopep AS" - 100% proteinski hidrolizat.

Uz hidrolizirane bjelančevine, ova smjesa uključuje vitamine i minerale neophodne za rastuće tijelo dojenčeta, taurin, kolin, laktozu, glukozu.

Značajke:

Smjesa "Frisopep" ima neke značajke, podatke o kojima proizvođač navodi na pakiranju. Dakle, hrana je namijenjena djeci od rođenja do godine dana. Očito se pretpostavlja da su do godine dana simptomi nedostatka laktoze već prošli, a mlijeko se može zamijeniti drugom hranom u slučaju alergijske reakcije na mliječne bjelančevine.

Još jedan čimbenik koji ovu smjesu izdvaja od ostalih je tablica prehrane. Iz nje postaje jasno da se nakon šest mjeseci preporučuje povećati ne količinu hrane, već njezinu koncentraciju. Drugim riječima, u istih 180 ml vode dodajte ne 6 mjerica smjese, već 7. U ovoj dobi trebali biste uvesti komplementarnu hranu i postupno prebaciti bebu na mješovitu prehranu, više mlijeka više nije potrebno.

Mišljenje pedijatara

Ako beba ima bilo kakve manifestacije alergije, roditelji prije svega trebaju potražiti pomoć od pedijatra. Liječnik za ispitivanje zdravlja djeteta preporučit će prolazak odgovarajućih testova i odrediti način prehrane koji je najprikladniji u određenom slučaju. Kada se na koži pojavi osip, ne biste trebali pokušati sami pokupiti smjesu, čak ni posebnu..

Prema pregledima liječnika "Frisopep" je najprikladnija smjesa za prve manifestacije dermatitisa, alergija i drugih simptoma. Prvo, kako napominju stručnjaci, ova je hrana samo djelomični hidrolizat, što je čini usko povezanom s prirodnom prehranom dojenčadi - majčinim mlijekom. Zahvaljujući tome, okus smjese ne razlikuje se puno od mliječnog, što se ne može reći o smjesama koje su 100% hidrolizati. Posljednja djeca nerado jedu ili ih potpuno odbijaju.

Kompletne hidrolizate propisuju pedijatri u slučaju da Frisopep ne pomogne. I, ako se simptomi ne poboljšaju. Dakle, kompletni hidrolizat proizvođača "Friso" je "Frisopep AS". Međutim, ne preporučuje se uzimanje takve hrane dulje vrijeme, a ako se stanje poboljša, potrebno je pokušati prijeći na "Frisopep".

Prednosti

Među očitim prednostima smjese Frisopep prema recenzijama pedijatara, što je ujedno i glavni razlog učestale primjene, naravno, ugodniji je okus u usporedbi s drugim hidrolizatima.

Uz to, medicinska hrana je za red veličine skuplja od uobičajenih nadomjestaka za adaptirane dojenčadi. "Frisopep" povoljno uspoređuje s konkurentima s vrlo povoljnom cijenom.

Ova se suha smjesa savršeno otapa i ne ostavlja grudice ili ostatke. Ne uzrokuje probavne probleme i djeca ga dobro podnose.

nedostaci

Razlog negativnih kritika o "Frisopepu" je smanjeni sadržaj vitamina D. Nedostatak ovog vitamina prijeti ozbiljnim problemima u budućnosti, jer uzrokuje slabu apsorpciju kalcija. To je još jedan razlog da djetetu ne prepisujete hranu samostalno bez savjetovanja sa stručnjakom. Ako je naznačeno, liječnici dodatno propisuju lijekove kako bi nadoknadili ovaj nedostatak.

Nukleotidi u prehrani uzrokuju promjenu kvalitete dječje stolice, što može uplašiti roditelje. Zapravo je ovo potpuno prirodna reakcija tijela. To ne dovodi do zdravstvenih problema..

Kao nedostatak, pedijatri također navode blagi pad apetita kod beba prilikom prelaska na ovu smjesu. To je zbog njegovog ne baš ugodnog okusa u usporedbi s običnim mlijekom ili prilagođenom formulom. Vrlo brzo se dijete navikne, a proizvođač ne preporučuje isprobavanje znatiželjnim roditeljima..

Alergijske reakcije na "Frisopep"

Recenzije smjese pokazuju da se ponekad nakon prelaska na ovu posebnu smjesu pojačavaju pojave alergija. Da, nažalost, prehrambena terapija, kao i bilo koji drugi lijek, možda neće odgovarati određenom djetetu i izazvati alergijske reakcije. U ovom slučaju, pedijatri preporučuju prelazak na mješavinu drugog proizvođača, ali i hidrolizat mliječnih bjelančevina..

Dotična dječja hrana osmišljena je kako bi pomogla roditeljima s simptomima alergije. Recenzije pedijatara i majki o "Frisopepu" primjećuju dobru kvalitetu ove smjese, relativno nisku cijenu i izvrsno terapijsko djelovanje s manjim manifestacijama alergija i atopijskog dermatitisa.

Mješavina za alergičare Frisopep

 • 23. kolovoza 2017
 • Odgovori

Naš izbor

U potrazi za ovulacijom: folikulometrija

Preporučeno

Prvi znakovi trudnoće. Ankete.

Sofya Sokolova objavila je članak u Simptomi trudnoće, 13. rujna 2019

Preporučeno

Wobenzym povećava vjerojatnost začeća

Preporučeno

Ginekološka masaža - učinak je fantastičan?

Irina Shirokova objavila je članak u Ginekologiji, 19. rujna 2019

Preporučeno

AMG - anti-Müllerov hormon

Sofya Sokolova objavila je članak u Analizi i anketama, 22. rujna 2019

Preporučeno

Popularne teme

Autor: PLAVA MAST
Stvoreno prije 18 sati

Autor: Yaroslavka2015
Stvoreno prije 11 sati

Autor: Contttt
Stvoreno prije 19 sati

Autor: Julsyk
Stvoreno prije 16 sati

Autor: LINA35 @
Stvoreno prije 11 sati

Autor: Lissin96
Stvoreno prije 15 sati

Autor: lazarlena
Stvoreno prije 15 sati

Autor: abyrvalg
Stvoreno prije 15 sati

Autor: Mama beba
Kreirano prije 13 sati

Autor: Elina Elina
Stvoreno prije 11 sati

O mjestu

Brze poveznice

 • O mjestu
 • Naši autori
 • Pomoć na web mjestu
 • Oglašavanje

Popularni odjeljci

 • Forum za planiranje trudnoće
 • Grafikoni bazalne temperature
 • Biblioteka za reproduktivno zdravlje
 • Recenzije o klinikama o liječnicima
 • Komunikacija u klubovima za PDR

Materijali objavljeni na našoj web stranici imaju informativne svrhe i namijenjeni su u obrazovne svrhe. Molimo nemojte ih koristiti kao liječnički savjet. Određivanje dijagnoze i odabir metode liječenja ostaje isključiva nadležnost vašeg liječnika!

Trebate savjet o Frisopep smjesi

Dobar dan, dragi korisnici foruma.
Opisat ću situaciju. Moja kći ima 6 mjeseci. Od 2,5 mjeseca jeli su mješavinu na kozjem mlijeku MD MILK Kozochka, budući da je izlivena na muznu kravu dok je bila na GW. Prvo je bilo miješanog hranjenja (od 2,5 mjeseca), a od 5,5 mjeseci išlo se na umjetno. Problem koji smo imali od samih početaka SV bila je regurgitacija, pa smo otišli kod gastroenterologa, on nam je savjetovao da uvedemo kašu, započetu s heinzovom heljdom bez mlijeka, prije nje, moja je kći imala dva mjesta na vratu koja su izgledala poput bodljikave vrućine. U procesu jedenja kaše mrlje su postajale veće i posipali smo ih: vratom i obrazima. Vratili smo se gastroenterologu - rekao je da refluks može biti uzrok alergija, otkazati kašu i mješavinu na kozi, te savjetovao da se pređe na hidrolizate (poput alergija može biti kumulativno, a koza to može donijeti ako postoji alergija na CMP) U međuvremenu, pri prelasku na smjesu, činilo se da je alergija počela prolaziti, obrazi su se potpuno očistili, ali vrat je i dalje bio zamrljan, a refluks je ostao. I dalje smo se u potpunosti prebacili na Frisopep hidrolizat, rezultat: dijete vrišti od stalnog refluksa, osip je opet počeo još više obavijati vrat.
Ne znam što učiniti (Ili pričekati kliničke učinke (regurgitacija, ako su alergične, moraju proći) ili je glupo ponovno mijenjati smjesu (
Je li netko jeo takvu smjesu i kakvi su učinci? Molimo pomoć savjetom

P.S. Gastroenterolog je savjetovao da smjesu jedete 2 tjedna, kao da će učinak biti tek nakon ovog vremena, ali suprug i ja već poludimo, iako jedemo 5 dana.

Pročitajte više o refluksu, možda će to pomoći

Vlada Ruske Federacije proširila je popis uvezenih medicinskih proizvoda kojima je zabranjeno kupovati iz proračuna.

Rezolucija je objavljena u srijedu na vladinom web mjestu, a popis je dopunjen sa 62 točke. Vlada naglašava da se ograničenja primjenjuju samo na državne kupnje, a proizvode s popisa proizvode najmanje dvije ruske organizacije..

Prema novim pravilima, sada državne i općinske bolnice neće moći kupovati strane:

dijagnostički setovi,
kirurški i stomatološki instrumenti,
tehnička sredstva za rehabilitaciju,
dijagnostička oprema, uključujući rentgenske uređaje,
medicinski proizvodi od pamučno-gazne skupine,
aparati za fizioterapiju.
inkubatori za intenzivnu njegu novorođenčadi.

Među uvoznim proizvodima koji su zabranjeni su antidekubitalni ortopedski jastuci, pelene, pelene, medicinska odjeća, upijajuće i kompresijsko donje rublje (nosi se za oticanje i upaljene rane), antiseptici i dezinficijensi, kompleti reagensa za određivanje hormona, Rh faktora i krvne grupe i čimbenici zgrušavanja krvi, bilo koja gaza, zavoji i oblozi za rane i operacije, laboratorijski hladnjaci, operativna svjetla, pa čak i medicinske maske.

Također je zabranjena kupnja složene opreme: tomografa, rendgenskih aparata, elektrokardiografa, MRI aparata, endoskopskih kompleksa, inkubatora i druge neonatalne opreme, defibrilatora, pa čak i sterilizatora.

Zabranjeni uvozni "šetači" za invalide, slušni aparati, ortopedske cipele, štake, štapovi i invalidska kolica.

Kirurškoj opremi zabranjene igle, ručni ulošci za svrdla, skalpeli, pincete, sonde, mikrokirurški kompleti, uređaji za inhalacijsku anesteziju, pa čak i šprice za jednokratnu upotrebu.

Vlada se nada da će "odluka doprinijeti razvoju domaće proizvodnje medicinskih proizvoda".

Ranije je ruska vlada u okviru "supstitucije uvoza" lišila lijekova mnoge kategorije ozbiljno bolesnih ljudi. Proizvodnja sličnih lijekova u Ruskoj Federaciji nakon zabrane uvoza nikada nije uspostavljena (ili su ruski analozi bili puno gori u djelovanju i imali su više nuspojava). Kao rezultat toga, mnogi su ljudi s invaliditetom prisiljeni nositi lijekove za osobnu uporabu iz inozemstva...

Frisopep ili Frisopep ace koji je bolji

Žao nam je zbog neugodnosti.
Lijep pozdrav, Administracija.

Umetni između naslova odjeljka i tema ->

Poveznice zajednice
Društvene skupine
Pretraživanje foruma
Traži po oznakama
Napredno pretraživanje
Pronađite sve postove kojima zahvaljujete
Pretražite u dnevnicima
Traži po oznakama
Napredno pretraživanje
Idi na stranicu.

Molim za savjet. Možda se netko suočio s činjenicom da smjesa Frisopep nije pomogla? Što ste radili i što je pomoglo da se riješite alergija? Koja je smjesa riješila problem?
Jeli smo mjesec dana Frisopep AC, rezultat je 0. Po savjetu alergologa prešli smo na Frisopep, jedemo već 2 tjedna, ne vidim pozitivan rezultat.
Zbog čega se pomisli da se možda ne radi o proteinima kravljeg mlijeka.?

Skačemo od smjese do smjese, ali rezultata nema. Može li se promijeniti država proizvođača? Na što još osim mlijeka u hrani može biti alergična??

____________________________________ [/ BOJA]
Vera 2007
Nikita 2010
Miša 2013
05.01.2011., 03:30# 1
Korisnički izbornik lječilišta
Pogledaj profil
Nađi još postova od Spa
Pročitajte dnevnik
05.01.2011., 03:30
____________________________________
06.01.2011., 00:02# 2
Zahvalni korisnici:
Korisnički izbornik Wanda
Pogledaj profil
Nađi još postova od Wanda
Pročitajte dnevnik

Razumijem da su upravo pretpostavili? Nismo radili nikakve analize?

ni nas ne pucaju puno.

ali imamo psa, mislim, možda na njemu.

ali! kad su jeli nan. s njim je sve počelo, odmah nakon hranjenja.

Koliko je trajalo?
Odmah prošao? Koliko dugo?

Preplavio te pitanjima

Ali stvarno sumnjam da protein nema nikakve veze s njim! Inače bi prošlo!

Iako svi alergolozi i pedijatri tako misle, oni to ne potvrđuju..

Još uvijek sumnjam na disbakteriozu.

____________________________________ [/ BOJA]
Vera 2007
Nikita 2010
Miša 2013
06.01.2011., 02:21# 3
Korisnički izbornik lječilišta
Pogledaj profil
Nađi još postova od Spa
Pročitajte dnevnik

U prvom hranjenju, ako je, na primjer, bilo potrebno uliti 5 žlica smjese, ulila sam 4 žlice Frisopepa AS i 1 žlicu Frisolaka. Djetetu se nije pogoršalo i počeo sam povećavati količinu Frisolaca. Poboljšanje je postalo primjetno. Tada su se potpuno prebacili na Frisolak i zaboravili na osipe. Sve je prošlo u par dana. Prijevod je trajao otprilike tjedan i pol.

____________________________________
07.01.2011, 01:10# 4
Korisnički izbornik Wanda
Pogledaj profil
Nađi još postova od Wanda
Pročitajte dnevnik

Wanda hvala.

Jednom potpuno prebacio na Frisolak?


Pa, ono što je zanimljivo može biti reakcija, osim proteina. Kakav vitamin. Tako mi se čine isti aditivi u istoj tvrtki. Zagonetka!

____________________________________ [/ BOJA]
Vera 2007
Nikita 2010
Miša 2013
07.01.2011., 01:21#pet
Korisnički izbornik lječilišta
Pogledaj profil
Nađi još postova od Spa
Pročitajte dnevnik
07.01.2011., 01:21
____________________________________
07.01.2011., 01:48# 6
Korisnički izbornik Wanda
Pogledaj profil
Nađi još postova od Wanda
Pročitajte dnevnik
07.01.2011, 01:54# 7
Korisnički izbornik Lineske
Pogledaj profil
Nađi još postova od lineska

Zašto pitam, možda ste jednostavno prerasli? Ili je to bilo očito od prijelaza na drugu smjesu? Ili ne prerastu tako naglo? (Oh, potpuno izmučeni pitanjima, oprostite)

____________________________________ [/ BOJA]
Vera 2007
Nikita 2010
Miša 2013
07.01.2011, 02:24# 8
Korisnički izbornik lječilišta
Pogledaj profil
Nađi još postova od Spa
Pročitajte dnevnik
07.01.2011., 02:32#devet
Korisnički izbornik Lineska
Pogledaj profil
Nađi još postova od lineska

Tako se čini i meni i nama. Ali ovo ne povezujem s bakterijama. Najvjerojatnije za nešto dodatno.

(iako je ovo već druga tema)

____________________________________ [/ BOJA]
Vera 2007
Nikita 2010
Miša 2013
07.01.2011., 12:36#deset
Korisnički izbornik lječilišta
Pogledaj profil
Nađi još postova od Spa
Pročitajte dnevnik
07.01.2011., 12:36
____________________________________
07.01.2011, 23:55#jedanaest
Korisnički izbornik Wanda
Pogledaj profil
Nađi još postova od Wanda
Pročitajte dnevnik
____________________________________ [/ BOJA]
Vera 2007
Nikita 2010
Miša 2013
10.01.2011., 00:26# 12
Korisnički izbornik lječilišta
Pogledaj profil
Nađi još postova od Spa
Pročitajte dnevnik

Na primjer, za određenu komponentu smjese. U sličnim smjesama različitih proizvođača mogu biti različiti spojevi vitamina i drugih komponenata.
Također, ne znam jeste li to smatrali prahom ili onim što perete ne samo odjeću djeteta, već i odjeću.

U ovoj dobi alergeni nemaju smisla, jer otoci, za mačku. moguće je utvrditi da se počinju stvarati u tijelu tek za godinu dana, pa je smisao u takvoj analizi tek nakon godinu dana, a bolje bliže dvjema, ako je to još uvijek potrebno))

U vašem je slučaju vjerojatnije da je razlog u nezdravom crijevu, možda nema dovoljno enzima.
Bolje položiti kakakhi za disbiozu, stafilokok i kaprogram.
Nakon toga odmah će postati jasnije u čemu je stvar..

Ide na bolje)))
Nadam se da sam ti pomogao u nečemu.

PS: i dalje trebate dobrog alergologa, bolje zajedno s analizama. Djevojke su hvalile sjetvu, ali ja nisam bio s njom.

Frisopep ili Frisopep ace koji je bolji

Da, čuo sam da testovi nisu indikativni. Oba puta su nam propisali liječnici. Jednom nakon uvođenja Nutramigena, počelo je pogoršanje, obratili su se alergologu u privatnoj klinici, ponudila je da napravi krvni test za odabir smjese i za mlijeko, kao rezultat toga Nutromigen nam odgovara po krvi, ali ne u stvarnom životu. U okružnoj klinici dobili smo uputnicu za Znanstveni centar Ruske akademije medicinskih znanosti (na križanju Lomanosovskog i Vavilova), gdje je nutricionist rekao da daje krv za proizvode prve godine života prije uvođenja dohrane. Na našem posljednjem sastanku s nutricionistom s Ruske akademije medicinskih znanosti, rekla je da postoji Frisopep AS još mjesec dana i ponovite analizu kako biste odabrali smjesu kako biste je prenijeli u manje hidrolitičku. I ne razumijem zašto plaćati novac i mučiti dijete ako se još uvijek ne možete pouzdati u ovaj rezultat. Prvi put nismo imali reakciju krvi na 4 smjese, na kraju smo probali 3 prije nego što se zapravo pojavila! U čemu je poanta? Samo što je gastroenterolog u okružnoj klinici rekao da se ova smjesa može jesti 2-3 mjeseca, a zatim se mora prenijeti. Pa pokušavam to sam shvatiti. Predali su ih za disbakteriozu, lizirali, sada opet, unatoč čistoj koži, analiza opet nije bila baš dobra, opet su to učinili.

"Nažalost, nemamo ljekovite smjese koje se mogu hraniti nakon godinu dana na tržištu."
Inače, Frisopep AS je taj koji je napisan na banci od 0-24 mjeseca.

Nakon što je djetetu dijagnosticirana alergija na bjelančevine kravljeg i kozjeg mlijeka (4,5 mjeseca), do nas je došla samo smjesa Nutramigen.
Još uvijek ga jedemo (imamo 1 godinu, 3 mjeseca) i vjerojatno ćemo ga jesti do 1,5 godine, ako ne i do 2 - zamjenjuje nas mlijekom i mliječnim proizvodima. Jer od mlijeka jedemo samo svježi sir. Kiselo mlijeko ne ide nikako. Tjedan dana je sve u redu, a onda počinje reakcija.
Sve radimo pod nadzorom pedijatra. Planiramo pokušati prijeći na Frisopep AS od 1,5 godine, pedijatar kaže da je ova smjesa mekša od Nutramigena, ali ne i činjenica da će.

Inače, pedijatar je rekao da hidrolizata možete piti koliko god trebate prema godinama. Ne postoje vremenska ograničenja za prijem. Iako postoji jasna potreba za djetetovim tijelom u mliječnim proizvodima, treba ga jesti (umjesto kefira, svježeg sira, mlijeka), a s godinama jednostavno nadopuniti mliječne bjelančevine drugim vrstama bjelančevina.

Nakon što je bebi dijagnosticirana alergija na bjelančevine kravljeg i kozjeg mlijeka (4,5 mjeseca), do nas je došla samo smjesa Nutramigen.
Još uvijek ga jedemo (imamo 1 godinu, 3 mjeseca) i vjerojatno ćemo ga jesti do 1,5 godine, ako ne i do 2 - zamjenjuje nas mlijekom i mliječnim proizvodima. Jer od mlijeka jedemo samo svježi sir. Kiselo mlijeko ne ide nikako. Tjedan dana je sve u redu, a onda počinje reakcija.
Sve radimo pod nadzorom pedijatra. Planiramo pokušati prijeći na Frisopep AS s 1,5 godine, pedijatar kaže da će ova smjesa omekšati

Inače, pedijatar je rekao da hidrolizata možete piti koliko god trebate prema godinama. Ne postoje vremenska ograničenja za prijem. Iako postoji jasna potreba za djetetovim tijelom u mliječnim proizvodima, treba ga jesti (umjesto kefira, svježeg sira, mlijeka), a s godinama jednostavno nadopuniti mliječne bjelančevine drugim vrstama bjelančevina.

Napravili smo testove kože na Klinici za dječje bolesti Akademije Sechenov (M. Frunzenskaya, B. Pirogovskaya, 19).

Dogodilo se da smo, bolujući od alergija, došli na savjetovanje kod alergologa na Imunološkom zavodu (propisano nam je liječenje, o uzorcima nije bilo govora), sutradan nam je došao sljedeći pedijatar. I eto, ona nam je pomogla. Propisala je liječenje, premjestila nas je na drugu smjesu i do trenutka kada je bilo potrebno uvesti komplementarnu hranu, rekla je, preporučila je da radimo uzorke od svog alergologa. Nismo se savjetovali s ovim alergologom o liječenju (više nam nije trebao), radili smo samo testove i razgovarali o tome kako nastaviti s našom alergijom. Tijekom testova odmah su nam rekli što možemo, što ne možemo, koliko često i u kojem obliku.

Da, pedijatar je propisao smjesu. A pedijatrica je također objasnila komplementarnu hranu i našu prehranu prema testovima, i općenito s njom vrlo detaljno razgovaramo o prehrani.

Inače, NANNY-jev miks nije nam uspio. Kad nas je drugi pedijatar imenovao da pijemo ovu smjesu, prešli smo na nju, došlo je do poboljšanja, ali ne puno. Tada smo dobili novog pedijatra, a nakon pretraga pokazalo se da imamo alergiju na kravlje i kozje proteine ​​i stoga NANNIE nije pogodna za nas.
Pijemo nutramigen hidrolizat kazeina.

Morate otići na sastanak s bilo kojim alergologom s najnovijim rezultatima općeg testa krvi. Gledaju analizu i glavna im je stvar indikacija "eozinofila". Ovaj je pokazatelj odgovoran za alergije. Ako je više od 5, tada je postupak u tijeku. Imali smo 26 (tijekom izbijanja). U praksi našeg pedijatra prije nas nije naišla na tako veliku vrijednost. Disbakterioza utječe na alergije, ali teške alergije i tako dugo ne mogu biti samo zbog disbioze.

Alergolog koji je posjetio Kliniku za dječje bolesti na akademiji Sechenov (M. Frunzenskaya, B. Pirogovskaya, 19) zove se Olga Subbotina. Mislim da možete nazvati ovu kliniku (ovo je državna institucija) i pokušati se prijaviti za konzultacije s njom.
http://www.mma.ru/ped/adm
http://www.mma.ru/ped
http://www.mma.ru/ped/price

Jeli smo Frisopep. 1 mjesec Ništa nije prošlo, pojavili ste se, pa otišli. Valovi. Više od mjesec dana jedemo Frisolak GA. Nakon prijelaza, koža se odmah raščistila. Nigdje ništa nije iskočilo. VRLO nam je odgovarao, puno bolji od Frisopepa.

Problem su sada komplementarne namirnice.

Dragi roditelji! U slučaju alergije na proteine ​​kravljeg mlijeka, HA smjese (hipoalergene) SU KONTRAINDIKIRANE !! Sadrže više od 80% proteina kravljeg mlijeka. Također 92% djece koja su alergična na proteine ​​kravljeg mlijeka imaju unakrsnu alergiju na kozje mlijeko! Stoga je jednostavno nehumano davati NANNY ako ste alergični na kravlje mlijeko.!!
Za alergije na kravlje mlijeko daju se potpuni hidrolizati. A može se izliti na hidrolizate, jer čak i hidrolizati ne daju 100% cijepljeni protein.

Tko želi detaljnije razumjeti problem sa znanstvenog gledišta, predlažem da pogleda video predavanja liječnika koji nam je pomogao i počeli smo normalno živjeti sa savršenom kožom i normalnom stolicom. Inače, disbioza može biti posljedica upale u crijevima zbog alergija. Liječite alergije - uklanjanjem alergena - i disbak će nestati sam od sebe.

Predavanja se nazivaju "Alergija na hranu kod djece" - u tri dijela.

Odvojite vrijeme za gubljenje vremena, preslušajte sva predavanja.
Samo što nakon čitanja materijala shvatite koje iskrene gluposti savjetuju obični pedijatri i koje gluposti iskusne majke pišu na stranicama ovog foruma. Napokon, govorimo o zdravlju naše djece!!

Dragi roditelji! U slučaju alergije na proteine ​​kravljeg mlijeka, HA smjese (hipoalergene) SU KONTRAINDIKIRANE !! Sadrže više od 80% proteina kravljeg mlijeka. Također 92% djece koja su alergična na proteine ​​kravljeg mlijeka imaju unakrsnu alergiju na kozje mlijeko! Stoga je jednostavno nehumano davati NANNY ako ste alergični na kravlje mlijeko.!!
Za alergiju na kravlje mlijeko daju se kompletni hidrolizati. A može se izliti na hidrolizate, jer čak i hidrolizati ne daju 100% cijepljeni protein.

Odvojite vrijeme za gubljenje vremena, preslušajte sva predavanja.
Samo što nakon čitanja materijala shvatite kakve iskrene gluposti savjetuju obični pedijatri i koje gluposti iskusne majke pišu na stranicama ovog foruma. Napokon, govorimo o zdravlju naše djece!!

Hvala vam puno na poveznici. Stvarna je, čini se da liječnici apsolutno nisu kvalificirani. Primjerice, dugo i ustrajno pedijatar je za nas tvrdio da nismo alergični na kravlje proteine, već samo na znoj. Trebala je slušati ovo predavanje. Inače, ona misli da je samo krvni tlak pokazatelj alergije na kravlje proteine, mi nemamo krvni tlak. Inače, tek sada, nakon što sam odslušao predavanje, shvatio sam da se u početku naša alergija manifestirala bez manifestacija na koži, da se naš enterokolitis pojavio s 2,5 mjeseca i počeo baš kad sam počeo ubrizgavati mliječnu smjesu. Ali nitko od liječnika, ni u bolnici ni u poliklinici, to nije razumio, iako sam svima rekao da su tek počeli jesti smjesu, iako smo još malo bili na GV-u. U bolnici su mi rekli i liječnici, pa, nema osipa na koži, tako da ovo nije alergija. No prilikom prelaska s Frisopepa na mješavinu HA (prema preporuci bolničkih liječnika, počeli smo jesti hidrolizat s rotavirusom), a priroda osipa bila je znojna. Posjetili smo gastroenterologa u Gabričevskom, to je sve, sad se razumijem u kositar, a ne u liječnika. Također nam je rekla da je to bio samo znoj, ali rekla je da je smjesa GA neprikladna, jer se lije, ostanite na Frisopepeu. No istodobno je započela s uvođenjem komplementarne hrane sa 4,5 mjeseca i rekla sa 7 mjeseci da daju svježi sir. Također nam je propisala Bifiliz (u uputi na koju je napisano da je kod alergija vrlo pažljivo, jer se ovaj pripravak miješa s pilećim jajetom) Pa, nekako intuitivno nisam počeo dopunjavati hranu, ne znam zašto, ali interno nekako nisam mogao započeti. Počeo sam s 5,5 mjeseci, na predavanjima o tome također kažu da na Zapadu s alergijama na Zapadu počinju dopunjavati hranu od 6, u Europi od 5.

Prokletstvo, a na Nanny sam ponovno pokušao prevesti po savjetu svog "nadležnog" pedijatra, kao da mu se odjednom neće izliti.

Hipoalergene ljekovite smjese - pregled marki

Uz umjereni i teški tijek alergija na hranu kod djeteta koje se umjetno ili miješano hrani, koriste se terapijske hipoalergenske smjese. To su smjese na bazi kravljeg mlijeka s visokim stupnjem hidrolize (razgradnje) proteinskog supstrata, uslijed čega nastaju peptidi male molekulske mase (do 5.000 daltona).

Indikacije za imenovanje

Propisane su hipoalergenske ljekovite smjese:

 • s blagim, umjerenim i teškim alergijama na hranu;
 • s visokim stupnjem pothranjenosti;
 • djeca s teškim oblicima sindroma malapsorpcije u crijevima (malapsorpcija);
 • u slučaju oštećenja probave i apsorpcije u pozadini određenih stanja (resekcija crijeva i drugi zahvati na crijevima, insuficijencija gušterače, cistična fibroza, kronični proljev itd.).

U slučaju umjerenih i ozbiljnih alergija na hranu, hranjenje ljekovitim smjesama provodi se u akutnim razdobljima i prije prelaska u fazu stabilne remisije. Nakon toga, kada se postigne kliničko poboljšanje u djece starije od šest mjeseci i s blagim alergijama na hranu, poželjno je koristiti hipoalergene smjese u profilaktičke svrhe - kao fiziološke i ukusnije za dijete, a za roditelje - jeftinije..

Prije početka hranjenja terapijskom hipoalergenom smjesom, preporučljivo je potvrditi pojavu reakcija preosjetljivosti posebno na proteine ​​kravljeg mlijeka - ispitivanjem krvi na alergene u hrani. U svakom slučaju, prelazak na ljekovitu smjesu treba provoditi samo na preporuku liječnika (pedijatra, alergologa) i pod njegovim nadzorom.

Klasifikacija ljekovitih hipoalergenskih smjesa

Terapijske hipoalergenske smjese dijele se prema vrsti hidrolizata (sirutka i kazein) i prisutnosti laktoze (bez laktoze i sa sadržajem laktoze). Na posebnom mjestu - smjese aminokiselina, potpuno bez proteina i sadrže samo slobodne aminokiseline.

Hidrolizati sirutke

Smjese hidrolizata sirutke dobivaju se enzimatskom hidrolizom sirutke i nemaju kazein. To uključuje:

 • Alfare,
 • Alfare Alergija,
 • "Nutrilak peptidy MCT",
 • "Frisopep s nukleotidima",
 • "Nutrilon peptidna alergija";
 • "Nutrilon peptid gastro";
 • Damil Pepti;
 • "Peptik".

Prednosti

Proteini kravljeg mlijeka slični su proteinima humanog mlijeka, stoga su hidrolizati sirutke djeci fiziološki, bolje se apsorbiraju i imaju veću hranjivu i biološku vrijednost u usporedbi s hidrolizatima kazeina.

nedostaci

Među peptidima hidrolizata sirutke ima više velikih molekula (s masom većom od 5000 D) nego kod kazeina, što znači da je sirutka alergičnija. Stoga se formule na bazi hidrolizata sirutke ne preporučuju djeci s teškim alergijama..

Kazeinski hidrolizati

Smjese iz ove skupine nastaju hidrolizom kazeina. To uključuje:

 • "Nutramigen lipil",
 • "Pregestimil Lipil",
 • "Frisopep AS".

Prednosti

U hidrolizatima kazeina sadržaj peptida mase veće od 5000 D je minimalan, stoga praktički nisu sposobni izazvati alergiju na hranu i mogu se koristiti za hranjenje djece s teškim oblicima alergija.

nedostaci

 1. Kazein je protein koji nije fiziološki za dojenče (njegov udio u majčinom mlijeku je mali, dok kazein prevladava u kravljem mlijeku).
 2. Kazeinski hidrolizati imaju nižu biološku i hranjivu vrijednost od sirutke.
 3. Imaju još gorčiji i neugodniji okus u odnosu na sirutku.

Napomena: u laboratoriju (test krvi) djetetu se može uspostaviti preferencijalna senzibilizacija (preosjetljivost) na kazein ili mliječne proteine ​​sirutke, a zatim se vrsta hidrolizata odabire na temelju tih podataka, a ne na kliničkom tijeku (princip "s umjerenom težinom - hidrolizat sirutke, za ozbiljne alergije - kazein "ne djeluje).

Mješavine aminokiselina

Bez proteina. Sadrže samo aminokiseline, a ove smjese u principu nisu sposobne izazvati alergijsku reakciju. Predstavnici - "Nutrilon aminokiseline", "Alfare Amino", "Neocate LCP".

Smjese bez laktoze i laktoze

Laktoza je važna nutritivna komponenta koja potiče rast crijevnih bifidobakterija i inhibira razmnožavanje patogene mikroflore. Laktoza pospješuje apsorpciju kalcija, mangana i magnezija, sprečavajući razvoj rahitisa i anemije. S druge strane, umjerene i teške alergije često su praćene razvojem nedostatka laktaze, uslijed čega se laktoza ne razgrađuje i ne apsorbira. Klinički se nedostatak laktaze očituje nadutošću u djetetovom trbuhu, čestim crijevnim kolikama, tutnjanjem u trbuhu, tekućim pjenastim stolicama kiselog mirisa ili, obrnuto, sklonošću zatvoru. Ako postoje simptomi nedostatka laktaze, dijete treba hraniti formulama bez laktoze.

Pa, budući da alergije na hranu, posebno u umjerenim i teškim oblicima, izuzetno često prate nedostatak laktaze, tada terapijske hipoalergenske smjese obično ne sadrže laktozu. Ugljikohidrati u njima predstavljeni su glukoznim sirupom, maltodekstrinom i škrobom. Iznimke - "Frisopep", "Alfare Alergija", "Nutrilon peptidna alergija", "Neocate", koji sadrže laktozu.

Dodatne komponente

Smjese se mogu obogatiti sljedećim važnim komponentama:

 • Nukleotidi - neophodni za stvaranje imuniteta.
 • Prebiotici - potiču rast normalne crijevne mikroflore, jačaju imunološki sustav. Mješavine s prebioticima posebno su indicirane za popratnu disbiozu.
 • Polinezasićene masne kiseline (PUFA) - arahidonska i dokozaheksaenojska - igraju važnu ulogu u razvoju djetetovog mozga, razvoju psihomotornih vještina.
 • Trigliceridi srednjeg lanca - masti koje se apsorbiraju u probavnom traktu, zaobilazeći limfni sustav - izravno u krvotok. Njihova prisutnost određuje mogućnost primjene smjese u pozadini oslabljene probave i apsorpcije dugolančanih masti zbog alergija, što se klinički očituje steatorejom (masti u analizama stolice).

Opće značajke ljekovitih hipoalergenskih smjesa:

 1. Zbog sadržaja slobodnih aminokiselina imaju izrazito gorak okus i gorak neugodan miris. Dijete koje je prethodno hranjeno konvencionalnom smjesom u početku je problematično prenijeti na hipoalergeno. Međutim, kod teških oblika alergije jednostavno nema drugog izlaza, a roditelji će se morati potruditi da prevladaju odbijanje djeteta od neukusnih smjesa. U prvim danima, u nedostatku hipotrofije, smjesa se može razrijediti s malo više vode nego što je preporučeno uputama, čime se postiže niža koncentracija i manje gorčine. Nakon 1–3 dana prijeđite na standardno razrjeđivanje.
 2. Pri hranjenju proteinskim hidrolizatima, stolica u dojenčeta često postaje zelena ili zeleno-smeđa. Ovo je normalno.
 3. Hipoalergene smjese iz medicinske linije su skupe. Nemaju apsolutno jeftine analoge, ali ušteda na djetetovom zdravlju je neprihvatljiva: imajte na umu da je pokušaj uštede novca i hranjenja djeteta neodgovarajućom smjesom ili zamjenom (kefir, kozje mlijeko) pun ozbiljnih pogoršanja i još većih financijskih troškova za lijekove.
 4. Hipoalergene ljekovite smjese (osim aminokiselina) ne daju stopostotno jamstvo da dijete neće biti alergično na njih. Čak i nakon duboke hidrolize proteina, molekule mase manje od 1.000 D zadržavaju rezidualno antigensko djelovanje, tj. Mogu izazvati alergijsku reakciju. U takvim je slučajevima potrebno dijete prebaciti na smjese soje ili aminokiselina..

Kada i kako završiti hranjenje ljekovitim hipoalergenim smjesama

Roditelji se često pitaju kada će dijete moći prijeći na "normalnu", ukusnu i jeftiniju formulu ili drugu vrstu hrane? U svakom se slučaju problem rješava pojedinačno uz obavezno sudjelovanje liječnika. U slučaju umjerenih alergija, tijekom hranjenja ljekovitim smjesama, moguće je postići poboljšanje za nekoliko tjedana, ali hranjenje odabranom markom zadržava se najmanje 2-3 mjeseca. U nedostatku recidiva i nakon što dijete navrši šest mjeseci, prilikom prelaska na drugi stupanj dijetoterapije (proširenje prehrane), terapijsku smjesu možete pokušati promijeniti u profilaktičku. Ali postojat će određeni rizik od povratka alergija. Uobičajena, ne hipoalergijska smjesa nije propisana do godinu dana.

Teška alergija, posebno u slučaju dugotrajnog odabira "prikladne" smjese, isključuje prelazak djeteta na drugu vrstu prehrane s mlijekom sve dok ne navrši godinu dana (pa čak i starije). To znači da beba mora stalno primati terapijsku smjesu iste marke (ako postoje naknadne formule, zatim s prijelazom na njih), ali od šest mjeseci nadalje, komplementarna hrana uvodi se s oprezom, a količina smjese postupno se smanjuje.

Marke ljekovitih hipoalergenskih smjesa

Zadržimo se detaljnije na pojedinačnim markama smjesa.

Alfare

To je hidrolizat sirutke. Bez laktoze. Proizvođač - Nestlé, Nizozemska.

Prednosti

Obogaćen nukleotidima. Komponenta masti uključuje smjesu triglicerida srednjeg lanca (40% masti), PUFA (dokozaheksaenska kiselina). Među masnoćama proizvođač posebno napominje prisutnost lipida s protuupalnim djelovanjem. Ima nisku osmolarnost (217 mOsm / kg), što znači da ne stvara nepotreban stres na djetetovim bubrezima.

nedostaci

Ne sadrži prebiotike. Ugljikohidratnu komponentu između ostalog predstavlja škrob koji je nepoželjan za bebe do šest mjeseci.

Preporučuje se za dojenčad s umjerenom alergijom, s popratnim gastrointestinalnim poremećajima (nedostatak laktaze, poteškoće u probavi i apsorpciji masti).

Alfare Alergija

Hidrolizat sirutke. Sadrži laktozu. Proizvođač - Nestlé, Nizozemska.

Prednosti

Sastav je što je moguće bliži ljudskom mlijeku i konvencionalnim (nehipoalergenim) smjesama. Prisutnost laktoze pruža ugodan okus, pa djeca lako prelaze na ovaj prehrambeni proizvod. Obogaćen PUFA. Ne sadrži škrob. Zbog svog dobrog okusa i sastava, identičnog sastavu konvencionalnih smjesa, može se koristiti dulje vrijeme (od rođenja do godine) i ne zahtijeva premještanje u druge zamjene.

nedostaci

Sastav ne sadrži prebiotike, nukleotide. Masnu komponentu predstavljaju samo dugolančane kiseline.

Preporučuje se djeci s blagom do umjerenom alergijom na proteine ​​kravljeg mlijeka samo s kožnim simptomima - bez gastrointestinalnih manifestacija i bez gastrointestinalnih poremećaja.

"Nutrilak peptidy MCT"

Hidrolizat sirutke bez laktoze. Proizvođač: "Nutritek", Rusija.

Prednosti

Sadrži trigliceride srednjeg lanca i PUFA. Ima najmanju osmolarnost serumskih hidrolizata (190 mOsm / kg). U sastavu nema škroba. Relativno je jeftin (oko 30% jeftiniji od Alfare).

nedostaci

Bez prebiotika i nukleotida.

Preporučuje se djeci s umjerenom alergijom i popratnim gastrointestinalnim poremećajima (nedostatak laktaze, poteškoće s probavom masti).

"Frisopep s nukleotidima"

Hidrolizat sirutke. Sadrži laktozu. Proizvođač: Friesland Foods, Nizozemska.

Prednosti

Dobar ukus, djeca se lako prebace na njega. Sadrži prebiotike, nukleotide.

nedostaci

Masti su zastupljene samo s dugolančanim kiselinama. Sadrži glukozni sirup.

Preporučuje se djeci s umjerenom alergijom bez patoloških simptoma iz gastrointestinalnog trakta.

"Nutrilon peptidna alergija"

Hidrolizat sirutke, sadrži laktozu. Proizvođač: "Nutricia", Nizozemska.

Prednosti

Obogaćen je nukleotidima, prebioticima, PUFA, sastav masti sadrži srednjelančane trigliceride. Ne sadrži škrob, glukozu.

nedostaci

Prilično visoka osmolarnost (280 mOsm / L).

Preporučuje se djeci s umjerenom alergijom i bez znakova nedostatka laktaze.

"Nutrilon peptid gastro"

Razlikuje se od alergije na Nutrilon Pepti uglavnom u nedostatku laktoze (zamijenjene glukoznim sirupom). Preporučuje se djeci s umjerenim alergijama, uključujući onu s gastrointestinalnim manifestacijama i nedostatkom laktaze.

"Damil pepe"

Sirutka hidrolizat bez laktoze. Proizvođač: ANEGO Aps, Danska.

Mane: ne sadrži nukleotide, PUFA, trigliceride srednjeg lanca, prebiotike. Sadrži škrob.

Preporučuje se djeci s blagom do umjerenom alergijom na hranu u kombinaciji s nedostatkom laktaze.

"Peptik"

Sirutka hidrolizat bez laktoze. Proizvođač: "Nutricia", Nizozemska.

Prednosti

Sadrži nukleotide, srednje lančane trigliceride, PUFA.

Nedostatak: visoka cijena.

Preporučuje se za umjerene do teške alergije na hranu, uključujući one praćene znakovima nedostatka laktaze i problemima s probavom masti.

"Nutramigen lipil", "Pregestimil lipil"

Kazeinski hidrolizati koje proizvodi Mead Johnson, Nizozemska. Na ruskom tržištu u ovom trenutku gotovo nisu zastupljeni.

"Frisopep AS"

Hidrolizat kazeina bez laktoze. Proizvođač: Friesland Foods, Nizozemska.

Prednosti

Sadrži nukleotide, u sastavu nema škroba.

nedostaci

Ne sadrži PUFA, gliceride srednjeg lanca, prebiotike.

Preporučuje se djeci s teškim alergijama na hranu, uključujući onu s nedostatkom laktaze.

Mješavine aminokiselina:

 • Neocate LCP - proizvela Nutricia, Velika Britanija. Ima sljedeću formulu - "Neocate Advance" - za hranjenje djece starije od godinu dana.
 • "Nutrilon aminokiseline" - proizvodi "Nutricia", Nizozemska.
 • Alfare Amino - proizveo Nestlé, Nizozemska.

Sve smjese aminokiselina ne sadrže laktozu. Sadrži PUFA, trigliceride srednjeg lanca. Nukleotidi su prisutni samo u smjesi Neocate. Povećana je energetska vrijednost smjesa aminokiselina (u usporedbi sa standardom) kako bi se nadoknadile povećane prehrambene potrebe djece s teškim alergijama. Okus je, unatoč visokom udjelu aminokiselina, poprilično ugodan.

Imaju visoku osmolarnost. Skup.

Preporučuje se za ozbiljne alergije na hranu, uključujući gastrointestinalni oblik, prisutnost komplikacija. Može se koristiti u prehrani djece s drugim oblicima alergije (bronhijalna astma, rinitis, peludna groznica itd.). Prikazuje se kada simptomi alergije traju tijekom hranjenja kompletnim hidrolizatima sirutke ili kazeina, uz neuspješne pokušaje prijenosa u smjese soje. Pogodno za dugotrajno, stalno hranjenje i kao jedini izvor prehrane za bebe do godinu dana.

Zaključak

Danas pedijatri i alergolozi, kao i roditelji alergičara, imaju na raspolaganju široku paletu specijaliziranih proizvoda zdrave hrane za bebe osjetljive na bjelančevine kravljeg mlijeka. Općenito prihvaćene preporuke za prehranu djeteta hranjenog na bočicu obično završavaju samo izborom određene skupine nadomjestaka za majčino mlijeko (sirutka, kazeinski hidrolizati, mješavine aminokiselina, djelomični hidrolizati). U praksi djeca podnose smjese unutar iste skupine na različite načine. Stoga osobitosti kliničkog tijeka alergija kod svakog određenog djeteta zahtijevaju strogo individualan pristup pri odabiru marke medicinske smjese, uz obavezno sudjelovanje liječnika koji dolazi i njegovu naknadnu kontrolu nad stanjem djeteta..

Program "Škola liječnika Komarovskog" govori o hranjenju djece s umjetnim mliječnim formulama, uključujući hipoalergene:


Publikacije O Uzrocima Alergije

12.01.2011., 14:01#trinaest
Sadržaj: Uzroci i simptomi alergije na bundevu Kako liječiti alergije na bundevu
Iako se bundeva smatra najkorisnijim i najneškodljivijim povrćem za djecu, čak i ona može biti alergična.