Advantan

Upute za korištenje:

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Advantan je protuupalno sredstvo za lokalno liječenje kožnih bolesti: ekcema, dermatitisa, alergijskih osipa.

Lijek ima lokalni učinak na zahvaćeno područje kože, uklanja simptome upale, znakove alergije, sprječava patološko zadebljanje epiderme.

Oblik i sastav izdanja

Proizvod je dostupan u nekoliko oblika za vanjsku upotrebu:

 • Masna mast Advantan (s ricinusovim uljem) 0,1% u epruveti od 5 g i 15 g;
 • Mast Advantan 0,1% u epruveti od 15 g;
 • Krema Advantan 0,1% u epruveti od 5 g i 15 g;
 • Emulzija Advantan 0,1% u epruveti od 10 g, 20 g i 50 g.

Glavni aktivni sastojak lijeka je metilprednizolon aceponat.

Indikacije za uporabu

U skladu s uputama, Advantan u obliku masti, masne masti i kreme koristi se za liječenje dermatitisa različitog podrijetla (atopijski, alergijski, kontaktni, neurodermatitis) i ekcema (degenerativni, suhi, ekcemi u djece).

Lijek ublažava crvenilo, zadebljanje kože i njezino oticanje, uklanja osjećaj svrbeža i pečenja.

Masna mast Advantan koristi se za suhu, a mast bez ricinusovog ulja - za normalnu kožu. Za uplakane lezije, Advantan krema na bazi vode najbolja je za liječenje..

Prema uputama, Advantan u obliku emulzije može se koristiti za iste bolesti kao i mast, ali je najprikladniji za liječenje kontaktnog dermatitisa i opeklina..

Kontraindikacije

U skladu s uputama, Advantan ima sljedeće kontraindikacije za uporabu:

 • Netolerancija na bilo koju komponentu lijeka;
 • Virusne infekcije;
 • Lupus;
 • Sifilis.

Nemojte nanositi Advantan na velike površine kože duže od 3 mjeseca.

Trudnice mogu koristiti lijek, ali s oprezom i pod nadzorom liječnika koji dolazi.

Način primjene i doziranje

Bilo koji oblik lijeka nanosi se u tankom sloju na zahvaćeno područje kože, nježnim pokretima, bez trljanja, jednom dnevno za odrasle i djecu. Tijek liječenja za odrasle pacijente je 3 mjeseca, primjena Advantana za liječenje djece ne bi trebala trajati više od 1 mjeseca, u obliku emulzije - 2 tjedna. Advantan za djecu odobren je za uporabu u dobi od 4 mjeseca.

Nuspojave

Među nuspojavama lijeka, pacijenti najčešće primjećuju svrbež, crvenilo i peckanje kože, osip u obliku malih mjehurića (vezikula) na mjestu primjene Advantana.

Ponekad se koža može prorijediti, akne i strije mogu se pojaviti u obliku tankih ljubičastih pruga (strija).

Vrlo rijetko, upala folikula dlake ili hipertrihoza (prekomjerni rast dlake), dermatitis područja oko usta.

posebne upute

Za bakterijske i gljivične infekcije kože, lijek se koristi samo kao pomoćno sredstvo.

Nemojte nanositi Advantan na lice s rozacejom ili perioralnim dermatitisom, kao i na sluznicu.

Prije uporabe Advantana za djecu, svakako se posavjetujte s pedijatrom.

Analozi

Analozi Advantana uključuju sljedeće glukokortikosteroide za lokalnu primjenu: Akriderm, Beloderm, Kutiveit, Momat, Sinoderm i drugi. Ti lijekovi sadrže još jedan aktivni aktivni sastojak u svom sastavu, ali pripadaju istoj farmakološkoj skupini. Ne postoje izravni analozi Advantana.

Uvjeti i rokovi skladištenja

Lijek čuvati na hladnom mjestu (krema, mast i emulzija - na temperaturi zraka do 25 ° C, masna mast - ne viša od 30 ° C).

Rok trajanja - do 3 godine (za masnu mast - do 5 godina).

Advantan: cijene u internetskim ljekarnama

Advantan 0,1% emulzija za vanjsku upotrebu 20 g 1 kom.

Advantan mast 0,1% 15g

Advantan 0,1% krema za vanjsku upotrebu 15 g 1 kom.

Advantan emulzija za vanjsku upotrebu cca. 0,1% 20g

Advantan 0,1% mast za vanjsku upotrebu masna 15 g 1 kom.

Advantan 0,1% mast za vanjsku upotrebu 15 g 1 kom.

Advantan mast mast 0,1% 15g

Krema Advantan 0,1% 15g

Advantan 0,1% mast za vanjsku upotrebu 50 g 1 kom.

Advantan mast 0,1% 50g

Podaci o lijeku su uopćeni, dani su samo u informativne svrhe i ne zamjenjuju službene upute. Samo-lijekovi štetni su za zdravlje!

Znanstvenici sa Sveučilišta Oxford proveli su niz studija, tijekom kojih su došli do zaključka da vegetarijanstvo može biti štetno za ljudski mozak, jer dovodi do smanjenja njegove mase. Stoga znanstvenici preporučuju da ribu i meso ne isključujete u potpunosti iz prehrane..

Prije se mislilo da zijevanje tijelo obogaćuje kisikom. Međutim, ovo je mišljenje opovrgnuto. Znanstvenici su dokazali da zijevajući, osoba hladi mozak i poboljšava njegove performanse.

74-godišnji australski stanovnik James Harrison darivao je krv oko 1000 puta. Ima rijetku krvnu grupu čija antitijela pomažu preživljavanju novorođenčadi s teškom anemijom. Tako je Australac spasio oko dva milijuna djece..

Ljudski želudac dobro se nosi sa stranim predmetima i bez medicinske intervencije. Poznato je da želučani sok može otopiti čak i novčiće..

U Velikoj Britaniji postoji zakon prema kojem kirurg može odbiti operaciju pacijenta ako puši ili ima prekomjernu težinu. Osoba se mora odreći loših navika i tada, možda, neće trebati operaciju..

Ljudska krv "prolazi" posudama pod ogromnim pritiskom i, ako se naruši njihov integritet, može pucati na udaljenost do 10 metara.

Poznati lijek "Viagra" izvorno je razvijen za liječenje arterijske hipertenzije.

Najrjeđa bolest je Kuruova bolest. Od nje su bolesni samo predstavnici plemena Fur na Novoj Gvineji. Pacijent umire od smijeha. Vjeruje se da je uzrok bolesti jedenje ljudskog mozga..

Redovitim posjetom solariju šansa za dobivanje raka kože povećava se za 60%.

Prvi vibrator izumljen je u 19. stoljeću. Radio je na parnom stroju i trebao je liječiti žensku histeriju.

Mnogi su se lijekovi u početku prodavali kao lijekovi. Primjerice, heroin se prvotno prodavao kao lijek protiv kašlja. A kokain su liječnici preporučivali kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti..

Kad se ljubavnici poljube, svaki od njih izgubi 6,4 kalorije u minuti, ali razmjenjuju gotovo 300 različitih vrsta bakterija..

Ljevičari imaju kraći životni vijek od dešnjaka.

Nasmiješivši se samo dva puta dnevno može smanjiti krvni tlak i smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara..

Prema istraživanju, žene koje tjedno popiju nekoliko čaša piva ili vina imaju povećani rizik od razvoja raka dojke..

Kako postupati s glasom ako ga nema? Što ako izgubim glas? Kako brzo vratiti svoj glas? Shvatimo zašto se glas gubi i kako vratiti sevsh.

Advantan® (mast)

Upute

 • ruski
 • қazaқsha

Trgovački naziv

Međunarodno vlasničko ime

Oblik doziranja

Sastav

Sadrži 100 g masti

djelatna tvar - metilprednizolon aceponat 0,1 g,

pomoćne supstance: bijeli pčelinji vosak, tekući parafin, Dehimuli E, mekani bijeli parafin, pročišćena voda.

Opis

Neprozirna bijela do žućkasta mast, može biti malo izmijenjena.

Farmakoterapijska skupina

Glukokortikosteroidi za lokalno liječenje kožnih bolesti. Aktivni glukokortikosteroidi (skupina III). Metilprednizolon aceponat. ATX kod D07AC14

Farmakološka svojstva

Farmakokinetika

Metilprednizolon aceponat prodire u kožu od baze oblika doziranja. Njegova se koncentracija smanjuje u smjeru od rožnog sloja prema unutarnjim slojevima kože.

Metilprednizolon aceponat hidrolizira se u epidermi i dermisu. Glavni i najaktivniji metabolit je 6α-metilprednizolon-17-propionat, koji se jače veže za kortikoidne receptore kože u usporedbi s izvornim lijekom, što ukazuje na prisutnost njegove "bioaktivacije" u koži.

Stupanj i intenzitet perkutane apsorpcije ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su kemijska struktura aktivne tvari, sastav baze oblika doziranja, koncentracija aktivne tvari u osnovi oblika doziranja, uvjeti tijekom primjene lijeka (područje primjene, trajanje izloženosti, na otvorenoj površini kože ili pod okluzivnom oblogom) i stanje kože (vrsta i težina bolesti, anatomska lokalizacija).

Odgovarajući pokazatelji nakon otvorene primjene Advantan® masti 20 g 2 puta dnevno tijekom 8 dana procijenjeni su na 0,65% (apsorpcija) i 4 μg / kg / dan (kortikoidno opterećenje).

Perkutana apsorpcija metiprednizolon aceponata kroz oštećenu kožu uklanjanjem rožnog sloja dovodi do jasnog povećanja stupnja apsorpcije (13-27% doze).

Nakon ulaska u sistemsku cirkulaciju, produkt primarne hidrolize 6α-metilprednizolon-17-propionata brzo se konjugira s glukuronskom kiselinom, te se time inaktivira. Metaboliti metilprednizolon aceponata (od kojih je glavni 6α-metilprednizolon-17-propionat-21-glukuronid) eliminiraju se uglavnom putem bubrega s poluvijekom od oko 16 sati. Nakon intravenske primjene, izlučivanje mokraćom i izmetom završeno je u roku od 7 dana. Metilprednizolon aceponat i njegovi metaboliti se ne nakupljaju u tijelu.

Farmakodinamika

Kada se primjenjuje izvana, Advantan® mast suzbija upalne i alergijske kožne reakcije, kao i reakcije povezane s povećanom proliferacijom, što dovodi do smanjenja objektivnih simptoma (eritem, edem, infiltracija) i subjektivnih osjećaja (svrbež, peckanje, bol).

Metilprednizolon aceponat (posebno njegov glavni metabolit, 6α-metilprednizolon-17-propionat) veže se na unutarstanične receptore glukokortikoida.

Kompleks steroidnih receptora veže se na određena područja DNA, uzrokujući tako niz bioloških učinaka.

Konkretno, vezivanje kompleksa steroidnih receptora za DNA dovodi do indukcije sinteze makrokortina. Makrokortin inhibira oslobađanje arahidonske kiseline i na taj način stvaranje upalnih medijatora poput prostaglandina i leukotriena.

Imunosupresivni učinak glukokortikoida može se objasniti inhibicijom sinteze citokina i antimitotskim učinkom, koji je još uvijek nedovoljno proučen..

Inhibicija glukokortikoida sintezom vazodilatacijskih prostaglandina ili pojačavanje vazokonstriktornog djelovanja epinefrina u konačnici dovode do vazokonstriktornog učinka.

Indikacije za uporabu

- endogeni ekcem (atopijski dermatitis, neurodermatitis)

- numularni ekcem (mikrobni ekcem)

- ekcem nepoznate etiologije

Način primjene i doziranje

U pravilu se lijek nanosi jednom dnevno tankim slojem na zahvaćenu kožu.

U pravilu, trajanje liječenja Advantan® mastom ne smije biti duže od 12 tjedana za odrasle.

Dječji bolesnici

Nije potrebno prilagođavanje doze. U pravilu, trajanje liječenja Advantan® mašću u djece ne smije biti duže od 4 tjedna.

Sigurnost primjene Advantan® masti kod djece mlađe od 4 mjeseca nije utvrđena.

Nuspojave

Kada se koristi Advantan® mast, najčešće su primijećene nuspojave poput peckanja i svrbeža..

Advantan ® (Advantan ®)

Djelatna tvar:

Sadržaj

 • 3D slike
 • Sastav
 • farmakološki učinak
 • Farmakodinamika
 • Farmakokinetika
 • Indikacije lijeka Advantan
 • Kontraindikacije
 • Primjena tijekom trudnoće i dojenja
 • Nuspojave
 • Interakcija
 • Način primjene i doziranje
 • Predozirati
 • posebne upute
 • Obrazac za puštanje
 • Proizvođač
 • Uvjeti izdavanja iz ljekarni
 • Uvjeti skladištenja lijeka Advantan
 • Rok trajanja lijeka Advantan
 • Cijene u ljekarnama
 • Recenzije

Farmakološka skupina

 • Lokalni glukokortikosteroidi [glukokortikosteroidi]

Nosološka klasifikacija (ICD-10)

 • B01 Vodene kozice [varicella]
 • B02 Šindra [herpes zoster]
 • L20 Atopijski dermatitis
 • L22 Pelenski dermatitis
 • L23 Alergijski kontaktni dermatitis
 • L25 Kontaktni dermatitis, nespecificiran
 • L30.1 Dishidroza [pomfoliks]
 • L30.3 Infektivni dermatitis
 • L30.9 Dermatitis, nespecificiran
 • L71 Rosacea
 • L71.0 Perioralni dermatitis
 • T88.1 Ostale komplikacije povezane s imunizacijom, drugdje nerazvrstane

3D slike

Sastav

Krema za vanjsku upotrebu1 g
aktivna tvar:
metilprednizolon aceponat0,001 g
pomoćne tvari: deciloleat - 0,1 g; gliceril monostearat 40–55% - 0,085 g; cetostearil alkohol (cetil alkohol - 60%, stearil alkohol - 40%) - 0,025 g; čvrsta masnoća - 0,025 g; softizan 378 - 0,075 g; makrogol stearat - 0,03 g; glicerol 85% - 0,05 g; dinatrij edetat - 0,001 g; benzil alkohol - 0,01 g; butilhidroksitoluen - 0,00006 g; pročišćena voda - 0,59794 g
Mast za vanjsku upotrebu1 g
aktivna tvar:
metilprednizolon aceponat0,001 g
pomoćne supstance: bijeli mekani parafin - 0,35 g; tekući parafin - 0,239 g; bijeli pčelinji vosak - 0,04 g; emulgator Dehimuls E - 0,07 g; pročišćena voda - 0,3 g
Mast za vanjsku upotrebu (masna)1 g
aktivna tvar:
metilprednizolon aceponat0,001 g
pomoćne tvari: bijeli mekani parafin - 0,425 g; tekući parafin - 0,394 g; mikrokristalni vosak - 0,15 g; hidrogenirano ricinusovo ulje - 0,03 g
Emulzija za vanjsku upotrebu1 g
aktivna tvar:
metilprednizolon aceponat0,001 g
pomoćne supstance: trigliceridi srednjeg lanca - 0,15 g; softizan 378 - 0,05 g; polioksietilen-2-stearil alkohol - 0,04 g; polioksietilen-21-stearil alkohol - 0,04 g; glicerol 85% - 0,03 g; dinatrij edetat - 0,001 g; benzil alkohol - 0,0125 g; pročišćena voda - 0,6755 g

Opis oblika doziranja

Krema: bijela ili žućkasto neprozirna.

Mast: homogena bijela ili blago žućkasto neprozirna.

Masna mast: bijela ili blago žućkasto prozirna masna.

Emulzija: bijela neprozirna.

farmakološki učinak

Farmakodinamika

Aktivna komponenta Advantana ® - metilprednizolon aceponat - je nehalogenirani steroid.

Kada se primjenjuje izvana, Advantan ® suzbija upalne i alergijske kožne reakcije, kao i reakcije povezane s povećanom proliferacijom, što dovodi do smanjenja objektivnih simptoma upale (uključujući eritem, edem, curenje) i subjektivnih osjećaja (uklj. svrbež, iritacija, bol).

Kada se metilprednizolon aceponat koristi izvana u preporučenoj dozi, sistemski učinak je minimalan i kod ljudi i kod životinja. Nakon ponovljene primjene Advantana® na velike površine (40-60% površine kože), kao i kada se nanosi pod okluzivnim povojem, ne primjećuje se disfunkcija nadbubrežne žlijezde: razina kortizola u plazmi i njegov cirkadijski ritam ostaju u normalnim granicama, smanjenje razine kortizola u dnevnom urinu ne događa se.

Tijekom kliničkih ispitivanja, prilikom primjene lijeka Advantan ® do 12 tjedana kod odraslih i do 4 tjedna kod djece (uključujući malu djecu), nije otkriven razvoj atrofije kože, telangiektazija, strija i osipa sličnih aknama..

Metilprednizolon aceponat (posebno njegov glavni metabolit - 6α-metilprednizolon-17-propionat) veže se na unutarstanične GCS receptore.

Kompleks steroidnih receptora veže se na određena područja DNA stanica imunološkog odgovora, uzrokujući tako niz bioloških učinaka. Konkretno, vezanje kompleksa steroida-receptora na DNA stanice imunološkog odgovora dovodi do indukcije sinteze makrokortina. Makrokortin inhibira oslobađanje arahidonske kiseline i na taj način stvaranje upalnih medijatora kao što su PG i LT.

Inhibicija sinteze kortikosteroida vazodilatacijskih PG i pojačavanje vazokonstriktornog djelovanja adrenalina dovode do vazokonstriktornog učinka.

Farmakokinetika

Metilprednizolon aceponat hidrolizira se u epidermi i dermisu. Glavni i najaktivniji metabolit je 6α-metilprednizolon-17-propionat, koji ima značajno veći afinitet za kožne GCS receptore, što ukazuje na prisutnost njegove bioaktivacije u koži..

Stupanj perkutane apsorpcije masti i kreme ovisi o stanju kože, obliku doziranja i načinu nanošenja (sa ili bez okluzivnog zavoja).

Intenzitet apsorpcije emulzije kroz kožu s umjetnom upalom vrlo je nizak (0,27% doze), što je tek malo više nego u zdravoj koži (0,17%). Za tretmane cijelog tijela (npr. Opekline od sunca), sistemska doza je oko 4 mcg / kg / dan, što isključuje sistemske učinke.

Perkutana apsorpcija masti i kreme u djece i odraslih s atopijskim dermatitisom (neurodermatitisom) i psorijazom nije bila veća od 2,5%, što je tek malo više u usporedbi sa zdravim dobrovoljcima (0,5-1,5%).

Nakon ulaska u sistemsku cirkulaciju, 6α-metilprednizolon-17-propionat brzo se konjugira s glukuronskom kiselinom i tako se inaktivira. Metaboliti metilprednizolon aceponata eliminiraju se uglavnom putem bubrega1/2 oko 16 sati.Metilprednizolon aceponat i njegovi metaboliti ne nakupljaju se u tijelu.

Indikacije lijeka Advantan ®

Upalne bolesti kože osjetljive na lokalnu GCS terapiju:

atopijski dermatitis, neurodermatitis, dječji ekcem;

profesionalni ekcem (za sve oblike, osim za emulziju);

jednostavan kontaktni dermatitis;

alergijski (kontaktni) dermatitis;

dishidrotski ekcem (za sve oblike, osim za emulziju).

Dodatno za emulziju:

fotodermatitis, opekline od sunca.

Kontraindikacije

preosjetljivost na komponente lijeka;

tuberkulozni ili sifilitički procesi u području primjene lijeka;

virusne bolesti (uključujući vodene kozice, šindre) na području primjene lijeka;

rozacea, perioralni dermatitis na području primjene lijeka;

područja kože s manifestacijama reakcija na cijepljenje;

dječja dob do 4 mjeseca.

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Ako je potrebno koristiti lijek Advantan® tijekom trudnoće i dojenja, treba pažljivo odvagnuti potencijalni rizik za fetus i očekivanu korist liječenja za majku. U tim se razdobljima ne preporučuje dugotrajna primjena lijeka na opsežnim površinama kože..

Dojeće majke ne bi trebale primjenjivati ​​lijek na dojke..

Nuspojave

Obično se lijek dobro podnosi.

Vrlo rijetko (manje od 0,01% slučajeva) mogu se javiti lokalne reakcije, poput svrbeža, peckanja, eritema i stvaranja vezikularnog osipa. Ako se lijek koristi dulje od 4 tjedna i / ili na površini od 10% ili više tjelesne površine, mogu se pojaviti sljedeće reakcije: atrofija kože, telangiektazija, strije, kožne promjene na aknama, sistemski učinci uslijed apsorpcije kortikosteroida. Tijekom kliničkih ispitivanja nije primijećena niti jedna od gore navedenih nuspojava prilikom primjene lijeka Advantan ® do 12 tjedana kod odraslih i do 4 tjedna kod djece..

U rijetkim slučajevima (0,01-0,1%) mogu se primijetiti folikulitis, hipertrihoza, perioralni dermatitis, depigmentacija kože, alergijske reakcije na jednu od komponenti lijeka.

Interakcija

Način primjene i doziranje

Izvana. Lijek se nanosi jednom dnevno tankim slojem na zahvaćena područja kože za odrasle i djecu od 4 mjeseca starosti.

Krema za vanjsku upotrebu, mast za vanjsku upotrebu, mast za vanjsku upotrebu (masna)

U pravilu, trajanje kontinuiranog svakodnevnog liječenja Advantanom ® ne bi trebalo prelaziti 12 tjedana za odrasle i 4 tjedna za djecu..

Dodatno za kremu za vanjsku upotrebu

Za subakutnu i akutnu upalu bez izražene vlažnosti potreban je oblik doziranja s malim udjelom masti i visokim udjelom vode. Advantan ® krema omogućuje uklanjanje upalnog procesa na glatkoj koži i vlasištu, uklj. na masnoj koži.

Dodatno za topikalnu mast

Za subakutne ili kronične upalne bolesti kože koje nisu popraćene curenjem, potreban je oblik doziranja s uravnoteženim omjerom masti i vode. Mast Advantan ® ima terapeutski učinak, pomažući eliminirati suhu kožu i vratiti joj normalan sadržaj ulja.

Dodatno za vanjsku mast (masnu)

Za liječenje dugotrajnih kroničnih upalnih procesa kože s vrlo suhom kožom potreban je bezvodni oblik doziranja. Okluzivni učinak masne masti Advantan ® pruža izražen terapeutski učinak čak i uz značajno lihenificiranje i infiltraciju.

Za emulziju za vanjsku upotrebu

Za liječenje opeklina od sunca, lijek se primjenjuje 1-2 puta dnevno, lagano trljanje.

Obično tijek liječenja ne smije biti duži od 2 tjedna..

Ako je koža pretjerano suha prilikom upotrebe Advantan® emulzije, morate prijeći na oblik doziranja s većim udjelom masti (Advantan® mast ili Advantan® masna mast).

Predozirati

Pri proučavanju akutne toksičnosti metilprednizolon aceponata nije postojao rizik od akutne opijenosti prekomjernom jednom lokalnom primjenom (primjena lijeka na velikom području u uvjetima povoljnim za apsorpciju) ili nenamjernim gutanjem.

Pretjerano dugom i / ili intenzivnom lokalnom primjenom GCS-a može se razviti atrofija kože (stanjivanje kože, telangiektazije, strije). Ako se dogodi atrofija, lijek se mora otkazati.

posebne upute

U prisutnosti bakterijskih komplikacija i / ili dermatomikoze, uz terapiju Advantanom ®, treba provesti i specifično antibakterijsko i / ili antimikotično liječenje.

Izbjegavajte ulazak lijeka u oči.

Kao u slučaju primjene sistemskih kortikosteroida, nakon vanjske primjene kortikosteroida može se razviti glaukom (na primjer, uz upotrebu velikih doza ili vrlo dugotrajnu primjenu okluzivnih obloga ili nanošenje na kožu oko očiju).

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i rada s mehanizmima. Nije pronađeno.

Obrazac za puštanje

Krema za vanjsku upotrebu, 0,1%. Po 5, 10, 15, 20, 25, 30 i 50 g u aluminijskoj, laminiranoj PE-cijevi, zatvorenoj membranom, s plastičnim čepom na navoj. Cijev se stavlja u kartonsku kutiju.

Mast za vanjsku upotrebu, 0,1%. Po 5, 15, 20, 25, 30 i 50 g u aluminijskoj, laminiranoj PE-cijevi, zatvorenoj membranom, s plastičnim čepom na navoj. Cijev se stavlja u kartonsku kutiju.

Mast za vanjsku upotrebu (masna), 0,1%. Po 5, 10, 15, 20, 25, 30 i 50 g u aluminijskoj, laminiranoj PE-cijevi, zatvorenoj membranom, s plastičnim čepom na navoj. Cijev se stavlja u kartonsku kutiju.

Emulzija za vanjsku upotrebu, 0,1%. Po 20 ili 50 g u aluminijskoj, laminiranoj PE-cijevi s plastičnim poklopcem na navoj. Cijev se stavlja u kartonsku kutiju.

Proizvođač

Bayer Healthcare Manufacturing S.r.l. 20090 Segrate, Milano, Italija, sv. E. Schering, 21.

Pravna osoba u čije ime je izdana potvrda o registraciji: Bayer JSC, Rusija.

Dodatne informacije možete dobiti na: 107113, Rusija, Moskva, 3. Rybinskaya st., 18, zgrada 2.

Tel.: (495) 231-12-00; faks: (495) 231-12-02.

Uvjeti izdavanja iz ljekarni

Uvjeti skladištenja lijeka Advantan ®

Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja lijeka Advantan ®

krema za vanjsku upotrebu 0,1% - 3 godine.

mast za vanjsku upotrebu 0,1% - 3 godine.

mast za vanjsku upotrebu masna 0,1% - 5 godina.

emulzija za vanjsku upotrebu 0,1% - 3 godine. Nakon otvaranja paketa - 3 mjeseca.

Ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Mast ili krema Advantan: što je bolje, upute za uporabu i pregledi

Oblici izdanja i sastav

Mast Advantan razvijena je na osnovi metilprednizolon aceponata. Lijek se sastoji od pomoćnih tvari - tekući parafin, bijeli vosak, bijeli vazelin, emulgator E, pročišćena voda.

Emulzija Advantan sadrži 1 mg aktivnog sastojka. Također, proizvod je razvijen korištenjem pročišćene vode, triglicerida ženskog lanca, benzil alkohola, softizijana 378, dinatrij edetata, makrogol-2-steril etera, glicerina.

Krema Advantan formulirana je s metilprednizolon aceponatom i:

 • Pročišćena voda;
 • Deciloleat;
 • Butilhidroksitoluen;
 • Cetilsteril alkohol;
 • Dinatrij edetata;
 • Čvrsta masnoća;
 • Glicerin;
 • Softiziana 378;
 • Polioksil-40-stearat.

Advantan, čija je cijena niska, spada u kategoriju glukokortikosteroida. Ako se lijek primjenjuje lokalno, to osigurava smanjenje težine upalnog procesa. Lijek ima antialergijsko djelovanje.

Nakon primjene lijeka, inhibira se sinteza citocina i antimiotički učinak, što nije dobro razumljivo. U skladu s provedenim studijama, utvrđeno je da aktivna tvar lijeka ne prodire u majčino mlijeko. Stoga ga je dopušteno koristiti za dojenje, uz prethodno savjetovanje s liječnikom.

Nema podataka o tome kako lijek utječe na plodnost. Do danas nema podataka o primjeni lijeka tijekom nošenja djeteta. Ako je pacijentu dijagnosticirana rozacea ili perioralni oblik dermatitisa, tada je potrebno izbjegavati da lijek dođe na područje lica. U slučaju gljivične infekcije kože, preporučuje se upotreba dodatnog posebnog tretmana.

Advantan tablete - upute za uporabu

Proizvođači ne proizvode lijekove s aktivnim sastojkom metilprednizolon, namijenjene oralnoj primjeni. Ako je potrebno liječiti teške oblike dermatoloških bolesti, imenovati:

 • Prednisalon;
 • Deksametazon;
 • Metilprednizalon.

Varijante u tabletama pripadaju slabijoj skupini kortikosteroida, stoga bi prikladnost njihove primjene trebao odrediti dermatolog.

Indikacije

Upute za uporabu Advantana zahtijevaju primjenu prema indikacijama. Lijek je vrlo učinkovit kod atopijskog dermatitisa. Koristi se za endogeni ekcem. Indikacija za uporabu masti ili kreme je neurodermatitis..

Uputa za Advantan zahtijeva upotrebu za kontaktne ekceme. Lijek se preporučuje za liječenje dishidrotskog i nespecifičnog ekcema. Ako se ekcem razvije tijekom djetinjstva, preporučuje se korištenje lijeka. Za alergijski oblik dermatitisa preporučuje se korištenje lijeka.

Analozi

U nedostatku Advantana u prodaji, može se zamijeniti jednako učinkovitim i pristupačnim analogima. Posebno se ističu glukokortikosteroidi na bazi fluocinolona ili metilprednizolona. Najsigurnije je prvo se obratiti dermatologu.

Analozi pripravaka Advantan:

 • Krema "Metizolon";
 • Flucinar gel;
 • "Fluciderm krema";
 • "Sinaflan" - liniment.

Mnogi su roditelji oprezni prema hormonalnim lijekovima, i uzalud. Ako lijek propisuje liječnik, siguran je. Lako je neutralizirati moguće rizike - stroga doza i učestalost primjene isključuju bilo kakve nuspojave.

Kontraindikacije

Primjena Advantana treba provoditi samo u odsustvu kontraindikacija. Lijek se ne preporučuje nanositi na područje sifilističkih ili tuberkuloznih procesa. U slučaju virusnih bolesti u obliku vodenih kozica, zoster, mora se napustiti upotrebu lijeka. Advantan je zabranjeno koristiti kada:

 1. Perioralni dermatitis;
 2. Rozacea;
 3. Akne;
 4. Čirevi.

Ako na koži postoje atrofične bolesti, tada morate prestati koristiti lijek. Kontraindicirano je ako pacijent ima individualnu netoleranciju na glavnu ili aktivnu komponentu lijeka. U prisutnosti reakcija kože nakon cijepljenja u tijelu, uporaba lijeka je zabranjena.

Ako je starost pacijenta manja od 4 mjeseca, tada mu se ne preporučuje uporaba lijekova. Ako na tijelu postoje duboko otvorene rane, od primjene lijeka mora se odustati. Kontraindikacije su gljivične ili bakterijske bolesti kože.

Mast ili krema


Kada razmatrate koja je bolja krema ili mast, hormonska ili ne, morate pažljivo proučiti sve glavne manifestacije i značajke upotrebe oba oblika oslobađanja lijeka.
Aktivni sastojak u sastavu - metilprednizolon aceponat sintetički je kortikosteroid, što potvrđuje njegovo hormonsko podrijetlo

Lijek zahtijeva pažljivu uporabu i imenovanje samo ako postoje odgovarajuće indikacije..

Da biste odabrali odgovarajući oblik oslobađanja Advantana, morate znati da mast ima masnu bazu koja je idealna za suhu kožu s raznim osipom. Ako se primijete pojave plača, potrebna je krema za lokalnu primjenu u malim količinama i sušenje oštećenih područja.

Značajke uporabe

Lijek se preporučuje nanositi na zahvaćeno područje u tankom sloju masažnim pokretima. Odraslim pacijentima savjetuje se da lijek koriste na tečaju koji traje najviše 2 tjedna..

Ako pacijent ima seboreični ekcem popraćen izraženim upalnim procesom, tada upotrebu lijeka treba provoditi ne više od 7 dana. Ako je koža pretjerano suha kada se koristi emulzija ili krema, preporučuje se upotreba Advantan masti.

Video

U ovom videozapisu kvalificirani dermatolog pomoći će vam da pronađete odgovore na takva pitanja:

 • Što je poželjnije: krema, mast ili emulzija?
 • Koje su značajke primanja emulzije?
 • Koliko dugo koristiti hormonsko sredstvo?
 • Može li se Advantan krema miješati s dječjom kremom i koristiti za liječenje djece??
 • Kako koristiti obloge od masti?
 • Kako se apstinencijski sindrom očituje kada se koristi??
 • Posljedice primjene lijeka?
 • Što se može zamijeniti?

Sada znate glavna svojstva hormonskog lijeka Advantan i možete procijeniti stupanj njegove važnosti. Jeste li odlučili koristiti Advantan ili još uvijek tražite alternativu? Zašto se bojite koristiti drogu? Podijelite svoje misli u komentarima, važno nam je čuti vaše mišljenje.

Neželjeni učinci i kontraindikacije

U većini slučajeva lijek se dobro podnosi. Ako se Advantan nepravilno koristi, razvijaju se neželjeni učinci. Očituju se pečenjem i svrbežom na mjestu primjene. U tom slučaju preporučuje se ispiranje kože vodom i sušenje. U rijetkim slučajevima dijagnosticira se razvoj:

 • Suhoća;
 • Eritem;
 • Vesikulitis;
 • Iritacija.

Na mjestu primjene lijeka može se dijagnosticirati pojava papula. Lijek dovodi do pojave perifernog edema. Lijek dovodi do ekhimoze, perioralnog dermatitisa, pukotina na koži, gljivičnih infekcija. Nakon upotrebe lijekova, opaža se pojava bakterijskog celulita, osipa.

Interakcija lijeka s drugim lijekovima nije opisana. U rijetkim slučajevima, tijekom složene terapije, dijagnosticiran je razvoj hipertrihoze, folikulitisa, perioralnog dermatitisa.

Ideje za avanturističke potrage: čarobni štapići:

Improvizacija i fleksibilnost ključ su uspjeha vašeg adventskog kalendara. Ako se previše ne vežete za planirane aktivnosti, ali ih brzo zamijenite ako je potrebno, tada će sigurno dojmovi s Došašća biti dobri. Stoga svakako napišite sebi dodatni popis zadataka koji će vam postati pomagači. Izradite vlastiti popis na temelju preferencija vašeg djeteta.

Popisi za reprodukciju

Stvorite popise pjesama s novogodišnjim pjesmama i crtićima, filmovima ili ih prenesite na USB bljesak. Mogu se unaprijed formirati razni popisi predmeta. Preporučujemo da ih napravite, ali popise naravno možete prilagoditi za sebe. Preporučujemo da svakom zadatku posvetite oko 15-30 minuta. U tom će slučaju vaša pažnja biti potrebna na minimumu, što je potrebno ako vas iznenada zaboli glava ili promijenite planove. 1) voditi okrugli ples (to se može nekoliko puta tjedno) 2) organizirati novogodišnju diskoteku 3) slušati pjesme samo o božićnim drvcima 4) gledati crtiće samo sa psima ili svinjama... 5) audio knjige na zimske i novogodišnje teme

Knjige na zimske i novogodišnje teme

Pripremite neke novogodišnje i zimske knjige,

po mogućnosti dobro ilustrirano. Knjige priča i pjesme iz serije mališana i mališana obično su bistre i dobro ilustrirane. Također u prodaji su često bilježnice za malu djecu sa zadacima na zimsku temu, njihovi su troškovi niski. Preporučujemo da jednom zadatku posvetite najmanje 20 minuta. 1) naučiti pjesme 2) pogledati slike i dati zadatke pronaći nešto na ilustracijama (određena boja, životinje) 3) brojati po knjizi (određena boja, životinje) 4) pogoditi po knjizi, otvarajući je na određenoj stranici (ponuditi pogoditi broj stranice )

Slagalice

Imajte dan zagonetki: zagonetke mogu biti sve, djeca ih vole. Preporučujemo da odvojite najmanje 15 minuta za rješavanje.

1) o šumskim životinjama i o pticama 2) o sjevernom polu 3) o zimi 4) novogodišnje zagonetke 5) Danetkijeva pitanja

Naljepnice i naljepnice, privremene tetovaže

Naljepnice i naljepnice na novogodišnju temu, privremene tetovaže apsolutno sva djeca vole: jednostavno, ali brzo. Ono što trebate da ne biste propustili zadatak. Glavna stvar je imati odgovarajuću zalihu naljepnica.

Pri sastavljanju popisa zadataka za adventski kalendar, uvjetno ih podijelite u nekoliko kategorija:

 • Obrt
  (zima i Nova godina) sjajna je aktivnost koja će uljepšati duge zimske večeri.
 • Predblagdanski poslovi
  - izvrsna prilika za zajedničko druženje i podučavanje djece sudjelovanju u pripremi za praznike i važne događaje.
 • Jačanje obiteljskih odnosa
  - možda najvažnija kategorija, jer je vrijeme provedeno zajedno u obiteljskom krugu, kad se uzmu u obzir sve želje, mišljenja i interesi, neprocjenjivo!
 • Obiteljski odmor
  - trebaš se moći odmoriti. I uopće nije važno hoće li ostatak biti aktivan ili ne jako: zajedno gledajte crtiće, pjevajte novogodišnje karaoke, napravite snjegovića ili idite na klizalište - more pozitivnih emocija za vas je zajamčeno!

posebne upute

Glukokortikoide se preporučuje koristiti u najmanjoj mogućoj dozi, što će omogućiti postizanje i održavanje terapijskog učinka. Ako pacijent ima bakterijsku dermatozu ili dermatomikozu, tada se preporučuje specifičan antimikotički ili antibakterijski učinak..

Ako pacijent istodobno koristi topikalne glukokortikoide ORD, to može dovesti do povećanih lokalnih infekcija kože. Lijek se preporučuje koristiti što opreznije kako ne bi dospio na sluznicu i oči.

Nije preporučljivo koristiti emulziju pod okluzivnim povojem. Kada se lijek koristi za liječenje novorođene djece, mora se imati na umu da pelene imaju okluzivan učinak. Prekomjerna upotreba lokalnih kortikosteroida na velikim površinama, posebno pod okluzivnim zavojima, može povećati neželjene učinke..

Ako se provodi tretiranje velikih površina kože, posebno u trudnica i nježnijeg spola koje doje bebe, tada bi tečaj trebao biti minimalan. To će eliminirati apsorpciju i sistemske učinke. Ako je potrebno liječiti djecu mlađu od 4 mjeseca, tada se prethodno procjenjuju koristi i opaženi rizik.

Ideje za adventske potrage - broj dana

Broj adventskih dana u prosjeku je jednak broju dana od početka došašća do kraja. Najbolje u vremenu, prema majkama koje su provele Advent - 7-10 dana. Zadaci za adventski kalendar razlikuju se ovisno o dobi djece, naravno sve se odlučuje pojedinačno, ali do 3-4 godine zadaci su ugodnija iznenađenja i pokloni, ali od 4-5 godina već možete dodati razne jednostavne zadatke, jednostavne zanate dizajnirane za sustvaranje s odraslima.

Recenzije

Recenzije Advantana od pacijenata su samo pozitivne:

 1. “Koristila sam Anwantan za ekceme. Liječnik mi je propisao ovaj lijek. U početku sam nanosila kremu na kožu, ali ona se počela pretjerano isušivati ​​pa mi je liječnik propisao mast. Svidjelo mi se što lijek nema neugodan miris, pa sam se osjećao ugodno kad sam ga koristio. " Igor, 41 godina.
 2. “Advantan je učinkovit lijek koji mi je pomogao da se riješim atopijskog dermatitisa. Imam individualnu netoleranciju za različite sastojke lijekova. Ali, ovaj lijek kod mene nije izazvao alergijske reakcije ”. Antonina, 45 godina.

farmakološki učinak

Advantan se koristi isključivo vanjski. To je nehalogenirani sintetski steroid. Kada se nanese na zahvaćenu kožu, lijek značajno inhibira upalne i alergijske reakcije. Uz to, njegov aktivni sastojak ima terapeutski učinak na patogenetske procese u dermisu, uzrokujući uklanjanje vidljivih znakova problema (eritem, oteklina) i subjektivnih osjećaja (svrbež i bol).

Predlažemo da se upoznate s TOP-20 jeftinih i učinkovitih masti za akne na licu

Vanjskom primjenom Advantana, sistemski učinak na tijelo izražava se u minimalnom volumenu i kod ljudi i kod životinja. Kao rezultat brojne primjene lijeka lokalno (najmanje 40% ukupne površine kože), funkcije suzbijanja nadbubrežne žlijezde se ne primjećuju.

Metilprednizolon veže se na glukokortikosteroidne receptore smještene na staničnoj razini. Stvoreni kompleks reagira sa određenim regijama DNA stvarajući niz biokemijskih lanaca.

Na primjer, vezivanje metilprednizolon aceponata s GCS receptorima i DNA kompleksom uzrokuje sintezu makrokortina. Ova tvar pojačava proizvodnju arahidonske kiseline, zbog čega dolazi do stvaranja upalnih medijatora poput prostaglandina..

Metaboliti lijeka izlučuju se iz tijela uglavnom bubrezima u sljedećih 16 sati. Odnosno, ne nakupljaju se u tkivima..

Metilprednizalon šalje signal steroidnim hormonima, koji se sintetiziraju u nadbubrežnoj kori i nalaze se unutar stanice. Oni pak reagiraju utječući na određena područja DNA, aktivirajući biološke procese. Ti se procesi očituju u obliku uklanjanja alergijskih reakcija na koži, uklanjanja svrbeža i oteklina..

Različiti oblici lijeka koriste se u različitim fazama kožnih bolesti. Uobičajena mast i krema koriste se ako dermatološka bolest nije akutna i želite ublažiti nelagodu na kraju liječenja.

Masna mast Advantan pomaže protiv kroničnih bolesti dermisa. Njegovo djelovanje leži u činjenici da nježno utječe na zahvaćena područja, bez da ih previše osuši. U slučaju ljuštenja na koži, lijek, zbog svoje masne konzistencije, pomaže ih se riješiti, stvarajući zaštitni film na površini lezija.

Advantan

Sastav

Djelatna tvar uključena je u mast Advantan u koncentraciji od 1 mg / g. Bijeli vosak, mekani bijeli parafin, pročišćena voda, tekući parafin, degimulsi E (Dehymuls E) koriste se kao pomoćne komponente.

Uljasta mast za vanjsku upotrebu sadrži metilprednizolon aceponat u koncentraciji od 1 mg / g, tekući parafin, mekani bijeli parafin, mikrokristalni vosak, hidrogenirano ricinusovo ulje.

Sastav kreme: metilprednizolon aceponat u koncentraciji od 1 mg / g, decil oleat, cetostearil alkohol, glicerin monostearat 40-55%, softizan 378, čvrsta masnoća, polioksil stearat 40, natrijev edetat, glicerin 85%, benzil alkohol, butilhidroksitoluen.

Sastav Advantan emulzije: metilprednizolon aceponat u koncentraciji od 1 mg / g, srednjelančani trigliceridi, polioksietilen-2- i polioksietilen-21-stearil alkohol, softizan 378, glicerin 85%, natrijev edetat, benzil alkohol, pročišćena voda.

Obrazac za puštanje

Oblici doziranja Advantana:

 • mast 0,1% (epruvete 15 g);
 • masna mast 0,1% (epruvete 5 i 15 g);
 • vrhnje 0,1% (epruvete 5 i 15 g);
 • emulzija kože 0,1% (epruvete 10, 20 i 50 g).

Mast 0,1% je bijela ili blago žućkasta homogena neprozirna masa. Masna mast 0,1% - prozirna, bijela ili bijela s blago žućkastim nijansom. Krema 0,1% za vanjsku upotrebu je bijela ili blago žućkasta, neprozirna. Emulzija je neprozirna bijela tvar.

farmakološki učinak

Lijek pripada skupini GCS lijekova koji se koriste kao vanjska terapija.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Djelatna komponenta Advantana sintetička je nehalogenom supstituirana molekula kortikosteroida, čija je značajka povećani stupanj disocijacije (razdvajanja) tijekom provedbe njegovih učinaka (kako lokalnih tako i sistemskih).

Kada se primjenjuje izvana, ublažava upalni proces, suzbija alergijske reakcije i reakcije povezane s povećanom proliferacijom, što pomaže u smanjenju objektivnih simptoma i subjektivnih osjećaja.

Ponovljena primjena lijeka na velika područja kože (od 40 do 60% tjelesne površine), kao i njegova primjena pod okluzivnim zavojem, ne uzrokuju poremećaj funkcionalnog stanja nadbubrežnih žlijezda: koncentracija kortizola u plazmi i cirkadijski ritam ostaju unutar fiziološke norme uz konstantnu razinu kortizola u dnevnom urinu.

Glavni metabolit metilprednizolon aceponata veže se na glukokortikoidne receptore lokalizirane unutar stanice. Kompleks steroidnih receptora, pak, veže se za pojedina područja DNA i time uzrokuje biološke učinke, uključujući, između ostalog, indukciju sinteze makrokortina i suzbijanje stvaranja upalnih medijatora poput leukotriena i prostaglandina..

Stupanj apsorpcije kroz kožu ovisi o stanju kože, načinu primjene i obliku doziranja Advantana. Kada se koriste masti i kreme, stopa perkutane apsorpcije u bolesnika s psorijazom i neurodermatitisom nije prelazila 2,5% (u zdravih dobrovoljaca taj je pokazatelj obično u rasponu od 0,5-1,5%).

Kada se koristi emulzija metilprednizolona, ​​aceponat se apsorbira kroz kožu u izuzetno malim količinama (stopa apsorpcije je oko 0,27% u ljudi s kožnim bolestima i 0,17% u zdravih dobrovoljaca). Čak i u slučaju liječenja kože cijelog tijela, sistemska doza je toliko mala da je isključena vjerojatnost razvoja sistemskih učinaka.

Advantan se podvrgava hidrolizi u sloju epiderme i dermisu. Izlučivanje metaboličkih proizvoda metilprednizolon aceponata provodi se uglavnom putem bubrega, poluvijek je oko 16 sati.

Indikacije za uporabu

Indikacije za uporabu Advantan masti, masne masti i kreme

Upotreba ovih sredstava je poželjna za liječenje upalnih bolesti kože osjetljivih na terapiju lokalnim glukokortikoidima..

Odgovarajući na pitanja "Od čega je Advantan mast?" ili „Za što se koristi krema?“, proizvođač naznačuje da je metilprednizolon aceponat u ovim oblicima doziranja učinkovit za:

 • neurodermatitis;
 • atopijski dermatitis;
 • dječji, mikrobni, profesionalni, dishidrotični i istinski ekcemi;
 • dermatitis (jednostavan kontakt ili alergijski kontakt).

Indikacije za uporabu emulzije

Emulzija ima iste indikacije za uporabu kao i svi drugi oblici Advantana. Osim toga, može se koristiti za seboreični dermatitis, fotodermatitis, kao i za uklanjanje posljedica opeklina..

Kontraindikacije

Ne biste trebali propisivati ​​Advantan kada:

 • prisutnost manifestacija sifilisa na koži na području primjene proizvoda;
 • tuberkuloza kože;
 • virusne kožne bolesti s lokalizacijom lezija na području primjene kreme, masti ili emulzije (na primjer, herpes zoster ili vodene kozice);
 • perioralni dermatitis ili rozacea na području gdje se lijek primjenjuje;
 • kožne reakcije na cjepivo;
 • preosjetljivost na komponente lijeka.

U pedijatriji se lijek koristi za liječenje djece starije od 4 mjeseca.

Nuspojave

Advantan se u pravilu dobro podnosi i rijetko uzrokuje određene nuspojave..

Ponekad (ne češće nego u 0,01% slučajeva) mogu se javiti lokalne reakcije, koje se očituju u obliku osjećaja žarenja, svrbeža, eritema i pojave vezikularnog osipa. Dugotrajna (više od 4 tjedna) upotreba, kao i nanošenje na područja kože koja čine više od 10% ukupne površine tijela, mogu izazvati:

 • atrofija kože;
 • pojava strija i telangiektazija;
 • kožne promjene na aknama;
 • niz sistemskih učinaka povezanih s apsorpcijom metilprednizolon aceponata.

Međutim, tijekom provedenih studija nije otkriven niti jedan od gore navedenih simptoma ni kod odraslih koji su se liječili Advantanom do 12 tjedana, niti kod djece (uključujući i malu djecu) kod kojih je lijek korišten do 4 tjedna..

U 0,01-1% slučajeva u bolesnika, primjenu Advantana prate: perioralni dermatitis, folikulitis, depigmentacija kože, hipertrihoza, alergijske reakcije zbog individualne osjetljivosti na bilo koju od tvari uključenih u lijek.

Upute za uporabu Advantana

Advantan je namijenjen liječenju bolesnika svih dobnih skupina, počevši od dobi od četiri mjeseca. I kremu i masti treba nanositi na zahvaćenu kožu u tankom sloju jednom dnevno..

Mast i krema Advantan za djecu mogu se kontinuirano koristiti ne više od 4 tjedna, a za odrasle ne više od 12 tjedana

Trajanje tijeka upotrebe emulzije, u pravilu, nije duže od 14 dana.

Mast Advantan: upute za uporabu

Mast je oblik doziranja u kojem su masnoća i voda prisutni u jednakim omjerima. S tim u vezi, mast se preporučuje za upotrebu kod upalnih bolesti kože koje se javljaju u subakutnom ili kroničnom obliku i nisu popraćene curenjem.

Terapijski učinak masti također je usmjeren na uklanjanje suhoće i vraćanje fizioloških parametara masne kože..

Masna mast je bezvodni oblik doziranja Advantana, stoga je njezina upotreba poželjna za liječenje dermatoloških bolesti kronične upalne prirode koje postoje u pacijenta dulje vrijeme. Masna mast je najučinkovitija u bolesnika s vrlo suhom kožom.

Stvarajući okluzivni učinak, mast pruža izražen terapeutski učinak čak i uz značajnu infiltraciju i lihenizaciju kože.

Krema Advantan: upute za uporabu

Krema Advantan tvar je s visokim udjelom vode i malim udjelom masti. Upotreba ovog oblika doziranja indicirana je za liječenje upalnih procesa koji se javljaju u akutnom ili subakutnom obliku i nisu popraćeni izraženim plačem..

Korištenje kreme omogućuje zaustavljanje upalnog procesa, kako na glatkim područjima kože, tako i na dlakavim, uključujući i kožu sklonu masnoj.

Emulzija Advantan: upute za uporabu

Preporuča se nanošenje emulzije na zahvaćenu kožu tankim slojem, lagano trljanje.

Za lezije kože uzrokovane pretjeranom izloženošću ultraljubičastom zračenju, sredstvo se koristi jednom ili dva puta dnevno. Ako je upotreba emulzije popraćena povećanom suhoćom kože, potrebno je prijeći na upotrebu masti ili masne masti, u kojoj je postotak aktivne tvari veći.

Predozirati

Tijekom studija čija je svrha bila proučavanje akutne toksičnosti Advantana, nije postojao rizik od akutne intoksikacije, kako kod jednokratne vanjske primjene lijeka u pretjerano visokoj dozi, tako i kod njegovog slučajnog gutanja..

Pretjerano dugo liječenje glukokortikosteroidima, kao i intenzivna lokalna primjena ovih sredstava, mogu uzrokovati stanjivanje i atrofiju kože, pojavu strija i telangiektazija.

Liječenje uključuje povlačenje lijeka.

Interakcija

Interakcija lijeka Advantan nije utvrđena.

Uvjeti prodaje

Koristi se kao lijek bez recepta.

Uvjeti skladištenja

Optimalna temperatura za čuvanje masti, emulzije i kreme je temperatura koja ne prelazi 25 Celzijevih stupnjeva. Masnu mast preporuča se čuvati na temperaturama do 30 Celzijevih stupnjeva. Lijekovi Advantan moraju biti zaštićeni od djece.

Rok trajanja

Mast, emulzija i krema smatraju se upotrebljivima 3 godine. Rok trajanja masne masti - 5 godina.

posebne upute

Ni metilprednizolon aceponat ni njegovi metabolički proizvodi ne nakupljaju se u tijelu.

S dermatozama i dermatomikozom bakterijske geneze, terapija Advantanom nadopunjuje se imenovanjem specifičnih antimikotičnih ili antibakterijskih sredstava.

Izbjegavajte ulazak lijeka u oči.

Vanjska terapija uz upotrebu glukokortikosteroida, kao i sistemska terapija, mogu uzrokovati razvoj glaukoma. Patološki proces obično provocira dugotrajno liječenje, upotreba lijeka pod okluzivnim oblogom za liječenje kože oko očiju, liječenje visokim dozama metilprednizolon aceponata.

Analozi Advantana

Pod tim imenima proizvode se i analozi kreme i zamjene masti.

Cijena analoga masti - od 105 ruskih rubalja.

Što je bolje - Advantan ili Elokom?

Advantan i Elokom analogni su lijekovi. Prva se temelji na metilprednizolonu, druga sadrži mometoson furoat kao aktivnu tvar.

Metilprednizolon ulazi u sustavnu cirkulaciju u manjim količinama od mometozona i smatra se sigurnijim za upotrebu u pedijatriji.

Mometoson tijelo dobro apsorbira kroz kožu, što kod djeteta može izazvati prilično ozbiljne nuspojave (mišićna slabost, debljanje, edemi itd.), Kao i, u slučaju dugotrajne primjene, usporavanje rasta..

Za razliku od Advantana, koji se smije propisivati ​​čak i četveromjesečnoj djeci, Elokom je indiciran tek od 2 godine starosti.

Za djecu

Djeci je Advantan propisan za alergijske i upalne bolesti kože..

Advantan za dojenčad i stariju djecu propisuje se u obliku masti ili kreme, jer trenutno ne postoje točni podaci o sigurnosti upotrebe emulzije.

Majke često imaju pitanja "Je li Advantan mast hormonska ili ne?" ili "Je li krema hormonska ili nije?" Djelatna tvar Advantana - metilprednizolon - sintetički je glukokortikosteroid, to jest, lijek je hormonalni.

Budući da lijek sadrži hormone, treba ga propisivati ​​vrlo pažljivo (to se posebno odnosi na dojenčad). Međutim, u prisutnosti ozbiljnih kliničkih simptoma alergije, lijek se može preporučiti od dobi od četiri mjeseca..

U skladu s uputama, i krema i mast kod djeteta mogu se koristiti najviše 4 tjedna. Nanesite lijek na kožu jednom dnevno..

Kada djetetu propisuju lokalni glukortikoid (GC) za vanjsku upotrebu, liječnici obično slijede sljedeća pravila:

 • koristiti navedena sredstva uzimajući u obzir bioritmove djece (tako da HA oponaša dnevni ritam funkcije kore nadbubrežne žlijezde, lijek treba koristiti ujutro);
 • koristiti individualni pristup svakom djetetu, uzimajući u obzir opseg kožne lezije, dob, težinu procesa, klinički oblik bolesti, trajanje prethodnog liječenja sličnim sredstvima, itd.;
 • promijeniti koncentraciju hormona u obliku doziranja, razrjeđujući je u različitim omjerima ravnodušnim kremama (za bebe se dermatolozima često savjetuje razrjeđivanje lijeka kremom za bebe ili vazelinom u omjeru 1:10, optimalni udio za djecu mlađu od tri godine je 1: 7, za djecu tri - pet godina - 1: 4, za djecu od 5 do 10 godina - 1: 3, za djecu stariju od 10 godina - 1: 1);
 • vanjska terapija HA lijekovima nadopunjuje se drugim vrstama lokalnog i sistemskog liječenja

Advantanum za dijatezu u djece i druge alergijske kožne reakcije učinkovit je čak i kod kritičnog stanja kože. Međutim, treba imati na umu da se vrlo malom djetetu, kao i u prisutnosti značajnih lezija kože, preporučuje nanošenje vrlo oprezno, jer metilprednizolon, apsorbiran kroz kožu u sustavnu cirkulaciju, može izazvati nuspojave.

Lijek je hormonalni, pa moraju postupno zaustaviti liječenje.

Što je bolje - krema ili mast?

Izbor oblika doziranja određen je stanjem kože: kod suhe kože najbolji izbor je masna mast; s normalnom kožom (ne suhom i bez uplakanih elemenata osipa) - mast; za bolesti koje karakterizira curenje, liječnici preporučuju upotrebu kreme, a za liječenje opeklina od sunca i fotodermatitisa najbolje je koristiti emulziju.

Advantan tijekom trudnoće

Ako je potrebno lijek Advantan propisati trudnicama i dojiljama, preporučuje se vaganje očekivane koristi za majčino tijelo i rizika za fetus ili novorođenče u razvoju.

Tijekom trudnoće i dojenja, lijek se ne smije koristiti dulje vrijeme na velikim površinama tijela. Ženama koje doje savjetuje se da ne nanose mast, kremu ili emulziju na kožu dojki.

Recenzije o Advantanu

Recenzije kreme Advantan, kao i recenzije Advantan masti, prilično su kontradiktorne: netko ove lijekove naziva spasom za kožu sklonu upalnim i alergijskim bolestima, netko ne samo da ne vidi poboljšanje stanja, već, naprotiv, vjeruje da je upotreba lijeka samo pogoršao tijek bolesti.

Ipak, usredotočujući se na prilično visoku ocjenu lijeka na specijaliziranim mjestima (u prosjeku 4,2-4,3 na skali od pet stupnjeva), možemo zaključiti da su i krema, masti i emulzija učinkoviti lijekovi, ali liječnik bi ih trebao propisati.... Štoviše, dopunjavanje vanjske terapije i općeg liječenja kako bi se uklonili ne samo simptomi, već i uzrok patološkog procesa.

U recenzijama kreme Advantan za djecu, mnoge majke pišu da se lijek brzo nosi sa svrbežom i neugodnim osipom na koži, ali kako bi se konsolidirao rezultat i spriječili recidivi, potrebno je ne samo proći tečaj liječenja, već i pregledati prehranu i eliminirati sve moguće alergene.

Cijena Advantana

Koliko košta mast, krema ili emulzija, ovisi o ljekarni kroz koju se lijek prodaje. Prosječno je cijena Advantan kreme 15 g 370 rubalja, cijena Advantan masti 15 g je 350 rubalja, masna mast 15 g je 350 rubalja, cijena Advantan emulzije je od 355 rubalja.


Prethodni Članak

Crvenilo kože kod djeteta

Sljedeći Članak

Dermatitis na nogama

Publikacije O Uzrocima Alergije

Alergija u Yorku

Alergeni

Mast Advantan

Alergeni

Alergijski edem

Alergeni